Ubezpieczenie drugiego auta........
Ubezpieczenie drugiego auta........
Witam,
Mam pytanie do posiadaczy i użytkowników więcej niż jednego auta zarejestrowanego na jedną osobę.
A mianowicie czy na ubezpieczenie drugiego auta już nie przysługują dotychczasowe zniżki które się posiadam za bezszkodową jazdę?
Mój ubezpieczyciel u którego mam ubezpieczone auto i posiadam już maksymalne zniżki poinformował mnie iż ubezpieczając drugie auto muszę zapłacić całe ubezpieczenia auta 100%.
Czy coś tu jest nie tak z moim ubezpieczycielem czy ja czegoś nie rozumie....?
A może powinienem zmienić ubezpieczyciela... i ktoś mi zaproponuje odpowiednią osobę?
pozdrawiam
Mam pytanie do posiadaczy i użytkowników więcej niż jednego auta zarejestrowanego na jedną osobę.
A mianowicie czy na ubezpieczenie drugiego auta już nie przysługują dotychczasowe zniżki które się posiadam za bezszkodową jazdę?
Mój ubezpieczyciel u którego mam ubezpieczone auto i posiadam już maksymalne zniżki poinformował mnie iż ubezpieczając drugie auto muszę zapłacić całe ubezpieczenia auta 100%.
Czy coś tu jest nie tak z moim ubezpieczycielem czy ja czegoś nie rozumie....?
A może powinienem zmienić ubezpieczyciela... i ktoś mi zaproponuje odpowiednią osobę?
pozdrawiam
No, niestety tak to wlasnie w Luksemburgu jest i osobiscie uwazam to za jeden z glupszych przepisow. Ponoc jest on nawet gdzies tam zaskarzony, ale jak znam oportunizm firm oraz biurokracji w tym kraju i totalne zlewanie klienta na tutejszym rynku konsumenckim, to raczej nie nalezy liczyc, ze predko sie ten przepis zmieni (nawet jesli stoi w niezgodzie z regulacjami unijnymi)...Didus pisze:ubezpieczając drugie auto muszę zapłacić całe ubezpieczenia auta 100%.
Zmienianie ubezpieczyciela niewiele tu wniesie. Przepis ten dotyczy wszystkich firm ubezpieczeniowych, ktore skrzetnie z niego korzystaja, bo ktoz wszakze nie chcialby zarobic na szarym obywatelu wiecej, szczegolnie, jesli prawo mu nie tylko na to pozwala, ale wrecz nakazuje? <mrgreen>
Zarejestruj w innym krajuDidus pisze:Nigdy się z taką sytuacją nie spotkałem i wydaje się ona co najmniej chora....
Ale jeżeli faktycznie istnieją takie układziki w tym LUX to czy w takiej sytuacji nie ma innego sposobu aby nie płacić podwójnie....? Może ktoś ma na to pomysł albo gotową receptę....?
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
No, to znaczy, ze ubezpieczenia masz juz... zgrupowaneDidus pisze:z tą różnicą że oba auta są zarejestrowane na mnie...
Mysle, ze cala tajemnica sukcesu lezy w tym oto stwierdzeniu:
oczywiscie jesli "dona", to "żona", wzglednie (España, que bien!) doña (a zakladam domyslnie, ze tak). Reszta, to komentarz – kwiatek do kozucha, wol do karety, sliwka do kompotu...misio pisze:Mam dwa auta, jedno na mnie drugie na done
Jesli natomiast twoje dwa auta sa oba zarejestrowane na ciebie (a nie na ciebie i done, ciebie i twoja firme, ciebie i twojego psa, etc...), to płacz i płać!
Zniżka jest przyznawana na polisę więc jeśli miałeś zarejestrowane dwa auta (lub np.motocykl,przyczepkę czy też ubezpieczenie mieszkania) w Polsce to bez problemu dostaniesz dwie zniżki w Luksie;)
Wystarczy że przedstawisz dwa stare rachunki lub dwa zaświadczenia od ubezpieczyciela z PL (z różnymi numerami polis) i masz dwie zniżki oczywiście będzie tu potrzebny pomocny agent.Jeśli Esch/Alzette nie jest dla Ciebie za daleko to polecam
Gina Maria Franquelim (lalux). Babka jest naprawdę super.Zawsze chętnie pomoże (bez znaczenia o której godzinie dnia czy nocy) i co ważne gdy już jesteś jej klientem większość spraw możesz załatwić przez telefon lub na email a jeśli przypadkiem kiedyś trafi się jakaś stłuczka walczy jak lwica o jak najwyższe odszkodowanie klienta<mrgreen>
Tu znajdziesz na nią namiary:
https://www.lalux.lu/cgi-bin/cms?_SID=N ... kel=100010
Dodatkowo proponuje sprawdzić oferty firm ubezpieczeniowych.W Lalux dostałem dodatkowe 10% zniżki na start (na każdą polisę z osobna) może w innych firmach też można to wyrwać.
Wystarczy że przedstawisz dwa stare rachunki lub dwa zaświadczenia od ubezpieczyciela z PL (z różnymi numerami polis) i masz dwie zniżki oczywiście będzie tu potrzebny pomocny agent.Jeśli Esch/Alzette nie jest dla Ciebie za daleko to polecam
Gina Maria Franquelim (lalux). Babka jest naprawdę super.Zawsze chętnie pomoże (bez znaczenia o której godzinie dnia czy nocy) i co ważne gdy już jesteś jej klientem większość spraw możesz załatwić przez telefon lub na email a jeśli przypadkiem kiedyś trafi się jakaś stłuczka walczy jak lwica o jak najwyższe odszkodowanie klienta<mrgreen>
Tu znajdziesz na nią namiary:
https://www.lalux.lu/cgi-bin/cms?_SID=N ... kel=100010
Dodatkowo proponuje sprawdzić oferty firm ubezpieczeniowych.W Lalux dostałem dodatkowe 10% zniżki na start (na każdą polisę z osobna) może w innych firmach też można to wyrwać.
Trzy najbardziej znane słowa na świecie?? ...MADE IN CHINA
zastanawia mnie ten temat. To jest to prawo o jednej znizce na osobe czy nie ? To, ze akurat gdzies da sie zalatwic u Pani Frani czy Pana Henia to akurat rozumiem, ale to o niczym nie swiadczy. Sam stanalem przed podobnym problemem pare lat temu i moj agent powiedzial mi, ze owszem moge probowac ubezpieczac drugie auto ze znizka ale w przypadku szkody moglbym miec klopoty gdyby to wyszlo na jaw. Tym mnie przekonal i nie zaglebialem wiecej tematu, wiec chcialbym wiedziec jak to w koncu jest. Zwiazku pomiedzy polisami jednej, dwoch czy stu w Polsce a ubezpieczeniem tutaj to juz wogole nie widze. Co ciekawe mnie przyznano znizke na "gebe" tzn nie przedstawialem zadnej polisy z PL. Jedynie co udalo mi sie przy zakupie drugiego auta, to zamiana znizki ze starego auta na nowe tak by 100% placic na to drugie mniejsze i tansze auto. Faktem jest, ze najlepiej zrobic to na zone, "done" lub donne (by nie dyskryminowac Wloszek)