Poszukuje osoby ktora podejmie sie naprawa mojego laptopa .

Kupię, sprzedam, oddam...
Asia21

Post autor: Asia21 »

Witam, niestety ale popsula sie klawiatura, chyba zalana. Czy ktos moglby pomoc, dac namiary na fachowca ??? Pozdrawiam
astana

naprawa laptopa

Post autor: astana »

W razie zainteresowania ofertą proszę krótko przedstawić problem w wiadomości (wystarczy że, podadzą państwo: typ urządzenia, markę i model) i opiszą w czym tkwi problem.

Posługuje się, językiem Niemieckim oraz Angielskim, istnieje również możliwość dojazdu.

Ewentualny kontakt na skrzynkę lub GG, w temacie proszę wpisać:"FORUM.LU".
numer GG: 7326268
e-mail: krzychy1992@gmail.com
bnbn1

Re: Poszukuje osoby ktora podejmie sie naprawa mojego laptop

Post autor: bnbn1 »

Asia21 pisze:Witam, niestety ale popsula sie klawiatura, chyba zalana. Czy ktos moglby pomoc, dac namiary na fachowca ??? Pozdrawiam
a konkretneij co go boli? tylko klawiatura nie działa ?

dziala czy nie, to podstawowe pytanie, mam na mysli czy da się go właczyć czy nie, czy tylko klawiatura nie działa itd itp, bo jak działa to powinno sie go dac w miare łatwo zreaktywoawac, a jezeli jest martwy.. i to po zalaniu...to moga byc schody, urzadzenia działające na prad bardzo nie lubia wody (elektroliza i inne zjawiska)

tak jak ktoś juz zaznaczył jaki model i co konkretnie nie dziala, ale obejrzec i wstepna diagnoze można zawsze postawic, oraz ocenic czy jest sens to reaktywować. moze wystarczy rozebrać i umyć posklejana kalawiaturę

taki mały workaround, jeżeli nie działa tylko klawiatura podepnij jakąkolwiek klawiature na USB i juz będzie mozna pisac <mrgreen>
Asia21

Poszukuje osoby ktora podejmie sie naprawa mojego laptop

Komputer włącza się normalnie tylko jest awaria z klawiaturą.
Acer aspire 9420 series model ND MS2195
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Asia21 pisze:Komputer włącza się normalnie tylko jest awaria z klawiaturą.
Acer aspire 9420 series model ND MS2195
Jakakolwiek naprawa w LU to koszt minimum 50€, no chyba ze ktoś się podejmie pracy charytatywnej...
a wartość laptopa:
http://allegro.pl/laptop-17-acer-aspire ... 46320.html
http://allegro.pl/laptop-acer-aspire-94 ... 38391.html

Klawiatura:
http://allegro.pl/oryginalna-klawiatura ... 78111.html
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Asia21

W tym laptopie są bardzo ważne dane . Tak więc liczę na pomoc. Z góry dziękuje :)
Pozdrawiam
bnbn1

Post autor: bnbn1 »

Asia21 pisze:W tym laptopie są bardzo ważne dane . Tak więc liczę na pomoc. Z góry dziękuje :)
Pozdrawiam
jezeli się włacza i startuje, to tak jak pisałem podłaczyc zewnętrzna klawiaturę, no i zgrać te ważne dane, chyba że chodzi o to aby nadal pracował.

jeżeli naprawa 50 ojro i wchodzi w to wymiana klawiatury to nie jest to cena z kosmosu, moge ewentualnie charytatywnie go obejrzec, przegrac dane, zawsze mozna "wydłubac" twardy dysk i podlaczyc do innego kompa itp itd <mrgreen>
Awatar użytkownika
wojtek

Post autor: wojtek »

Ja tez chetnie podejme sie naprawy tego laptopa. Prowadze w centrum Luksemburga serwis komputerowy i zajmuje sie takimi przypadkami na codzien. Koszt to 50 EUR/godzina (cena zawiera 15% VAT).
ODPOWIEDZ