Sprzedam materace

Kupię, sprzedam, oddam...
baniucha

Sprzedam materace

Post autor: baniucha »

Mam do sprzedania 2 uzywane materace gabkowe, 90cm na 200cm. Grubosc okolo 12 cm. Sprzedam za 20 euro za sztuke.

Tel. (+352)691 13 00 93
astana

Post autor: astana »

materace uzywane sa nie higieniczne <!>
marzencia

Post autor: marzencia »

A używane kanapy,krzesła czy fotele są higieniczne? :/ <mrgreen>
astana

krzesla mozna umyc, fotele tesz sie da jak jest skura lub sztuczne a materace uzywane przepraszam wyzuca sie na recyclingcenter
:/ <mrgreen> <evil> <rotfl>
Osol

Post autor: Osol »

astana pisze:krzesla mozna umyc, fotele tesz sie da jak jest skura lub sztuczne a materace uzywane przepraszam wyzuca sie na recyclingcenter
:/ <mrgreen> <evil> <rotfl>
astana, przynajmniej język angielski Ci lepiej idzie od polskiego...
Weź nie raź mnie po oczach swoją gramatyką...
astana

dla OSOL

przepraszam jestem rodzona francuska , nie ocenia sie ludzie jak sie nie zna zebesz ty umial chociaz 1/4 po Francusku rozmawiac pisac i gramatyke , jak ja po polsku , ja to co umie to mnie wystarczy bo moje stanowisko wymaga Luxg, Francuski, Niemiecki ,Angielski <lol>
Osol

Re: dla OSOL

astana pisze:przepraszam jestem rodzona francuska , nie ocenia sie ludzie jak sie nie zna zebesz ty umial chociaz 1/4 po Francusku rozmawiac pisac i gramatyke , jak ja po polsku , ja to co umie to mnie wystarczy bo moje stanowisko wymaga Luxg, Francuski, Niemiecki ,Angielski <lol>
Zamurowałaś mnie, aż się wzruszyłem...
A skąd możesz wiedzieć, w jakich językach ja wymiatam "rodzona Francusko".
Poza tym skromność u Ciebie nie istnieje, wpełźnij sobie lepiej pod swój kamyczek, bo się skrzywdzisz...
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

Osol, na tym forum staramy się nie krytykować cudzych postów za ortografię czy gramatykę. Jest tutaj sporo osób, które nie chodziły do polskich szkół lub mieszkają od wielu wielu lat w środowisku obcojęzycznym, więc siłą rzeczy nie posługują się poprawnie językiem polskim. Delikatnie można zwrócić uwagę, ale bardzo łatwo kogoś skrzywdzić czy urazić.
Osol

Astana, zareagowałem za mocno za co przepraszam.
Przykładam jednak bardzo silną uwagę do poprawności językowej.
Pozdrawiam :)
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Osol pisze:Astana, zareagowałem za mocno za co przepraszam.
Przykładam jednak bardzo silną uwagę do poprawności językowej.
Pozdrawiam :)
Ale macie wielkie problemy

a to takie łatwe

Instalujecie Firefox (www.mozilla.org)
Później słownik języka Polskiego/ czy inny
I czy mówicie w en/fr/de/pl ładnie koryguje wasze wypowiedzi.... nawet szczątkowy LU jako słownik pojawił się niedawno.

Może nie każdy umie po poprawnie po Polsku, ale przynajmniej może spróbować... to taki drobny wyraz szacunku dla drugiej strony dialogu. Jeśli ktoś mieni się multi-kulturowcem i do tego pisze na polskim forum to go zobowiązuje.

Chyba że mówiąc kolokwialnie ma to w d..e, wtedy tylko potwierdza swój stosunek do poprawnej polszczyzny i innych użytkowników.

Nie po to większość z nas zdawała maturę aby czytać wypociny typu tesz, poklikash, mash fotqe, i tego typu inne.

Można tu nawiązać do Wałęsy i jego ostatniej wypowiedzi, parafrazując jego słowa "mam gdzieś czy ktoś lubi chłopców czy dziewczynki, ale niech nie zmusza mnie abym musiał w tym uczestniczyć".

A więc:
Obrazek
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

Gabrielu, zacznij więc od siebie i popraw wszystkie błędy językowe, jakie zrobiłeś w swoim poście. A potem popraw wszystkie posty, jakie popełniłeś na tym forum. I wtedy możesz krytykować innych, ok?
marzencia

Post autor: marzencia »

Hej hej kochani!
Ale się wszyscy zagalopowujecie <mrgreen>
... w "Ogłoszeniach Drobnych".. ;)
MaWi

Post autor: MaWi »

marzencia pisze:Hej hej kochani!
Ale się wszyscy zagalopowujecie <mrgreen>
... w "Ogłoszeniach Drobnych".. ;)
I pomyslec, ze kiedys mozliwosc komentowania postow w "Ogloszeniach drobnych" byla zablokowana... I komu to przeszkadzalo? <bezradny>
gabrjel

Post autor: gabrjel »

anwi pisze:Gabrielu, zacznij więc od siebie i popraw wszystkie błędy językowe, jakie zrobiłeś w swoim poście. A potem popraw wszystkie posty, jakie popełniłeś na tym forum. I wtedy możesz krytykować innych, ok?
Nie chcę się licytować o ilość błędów, interpunkcyjnych, gramatycznych czy ortograficznych...

Jak ktoś jest bałwanem i pisze zamiast także czy też - zwyczajnie tesz to na to nie poradzę. A takie byki przeglądarka sama poprawi - i nie trzeba być polonistą, jakieś minimum języka polskiego trzeba znać. Ewidentne byki za które wylatuje się z klasy i nie zdaje matury rażą mnie w oczy, i nie tylko mnie - jak widać powyżej.

Droga AnWi jeśli przechodzisz do kontrofensywy - to proszę napisz gdzie napisałem jakiś ewidentny błąd (poza premedytacją). Nie jestem perfekcyjny, (aż by się chciało ugryźć i napisać - a może Ty jesteś ?) ale takich błędów nie robię.

Poza tym obrazek chyba sam za siebie mówi iż cały post jest <roll>

A zainstalowanie słownika do przeglądarki (sprawdziłem - nawet najnowszy IE10 ma słownik!, nie tylko firefox) który takie błędy poprawi to jak umiejętność czytania znaków na drodze (nie przyjmuję tłumaczenia że ja nie wiem co to znak STOP).
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
MaWi

Post autor: MaWi »

Gabrjel, na poczatek dobra rada – nie zaczynaj dyskusji merytorycznej z anwi w tej akurat sprawie, bo to zawodowiec jest i zwyczajnie cie rozsmaruje na ringu jak pasztetową na pajdzie chleba <mrgreen> Zdziwilbys sie, jak duzo zrobiles bledow w jednym tylko swoim ostatnim poscie. Udowadnianie, ze slownik internetowy tego akurat nie zobaczyl, to jak pisanie doktoratu korzystajac wylacznie z tego, co ktos w wikipedii nasmarowal. Zreszta, co ci bede tlumaczyl...

Kwestia poprawnosci/niepoprawnosci jezykowej to sprawa znacznie powazniejsza, niz sie tobie wydaje. Tymczasem polska.lu to nie jest forum jezykowe; ba to jest forum, na ktorym pisza ludzie dla ktorych jezyk polski nie jest jezykiem ojczystym. Zapewne zdarza ci sie pisywac na forach angielskojezycznych; moze tez francuskojezycznych lub niemieckojezycznych? Myslisz, ze twoje wypowiedzi tam sa poprawne? I nie mam na mysli literowek, bo te moze poprawic rzeczywiscie kazdy durny automat jezykowy. A zdarzylo ci sie kiedys, by na takim forum ktos smial sie z twojej nieporadnosci jezykowej? Jesli tak, to wspolczuje. Jesli nie, to moze wez przyklad z innych i daj spokoj wytykaniu komus bledow, ktorych ty nie popelniasz. A poza tym, dlaczego uwazasz sie za wyrocznie w tej sprawie? Bo skoro piszesz, ze twoje bledy sa jeszcze "OK" i do zaakceptowania, a jednoczesnie nie akceptujesz bledow forumowej kolezanki, to znaczy, ze wiesz doskonale, gdzie jest ta granica jezykowego savoir vivre? A jesli wiesz, gdzie ta granica sie znajduje, to znaczy, ze jestes tu takim lokalnym Bralczykiem na potrzeby polska.lu. Czy moze cos zle zrozumialem?

A teraz na koniec taka mala slowna zabawa. Przeczytaj ponizszy tekst i napisz czy, twoim zdaniem znajduja sie w nim bledy? A teraz daj twojemu internetowemu terminatorowi ortograficznych chwastow do zmielenia ten tekst i sprawdz, czy i on znalazl tu bledy. Bo jak nie znalazl, to dlaczego ktos mialby sobie cos takiego instalowac? Oto tekscik:

Morze by tak wy ruszyć w pod rusz daleką,
gdy lud stu letni do lin głębie mroźnym swym oddechem zważy?
Gdy rusz pąsowe serca u godzi srogi nuż,
chodź rządzą wiosny pała świat,
a ja gdzieś na wierzy o słońca zło tej twarzy mażę.

I co ty na to? A co na to twoj genialny slownik?
ODPOWIEDZ