Sofy (2 szt.) z prawdziwej skóry

Kupię, sprzedam, oddam...
mich7575

Sofy (2 szt.) z prawdziwej skóry

Post autor: mich7575 »

Eleganckie piękne, wysokiej jakości sofy (2 szt.) z prawdziwej skóry.

Bardzo nowoczesny, włoski design. Kolor kremowy, beżowy. (kolor obu jest identyczny na zdjęciach inaczej tylko wyszedł)
-3-osobowa sofa
-2-osobowa sofa

Mają 2 i pól roku, z domu bez zwierząt i niepalących.

Cena nowych 2500 EUR
Okazja teraz tylko 650 EUR

TEL: 691 162 844
mich7575

zdjęcia

Post autor: mich7575 »

oto zdjęcia
Załączniki
Clipboard01coco.jpg
DSC08872coco.jpg
DSC08872coco.jpg (32 KiB) Przejrzano 4426 razy
Ostatnio zmieniony 12-03-2013, 18:59 przez mich7575, łącznie zmieniany 1 raz.
MaWi

Re: zdjęcia

Post autor: MaWi »

mich7575 pisze:(proszę pytać o zdjęcia, nie mogę ich tu załadować)
A daloby rade nastepnym razem zamieszczac zdjecia nieco mniej wazace niz 1 MB? Przeciez takie na przyklad twoje ogloszenie o sprzedazy komputera ( http://www.polska.lu/viewtopic.php?p=55252 ) nie idzie do druku ani nie musi byc w super wysokiej rozdzielczosci czy jakosci. Zdjecie tam zamieszczone ma ponad 800 KB (!!!). Ja zamieszczam ponizej to samo zdjecie, ktore ma zaledwie 35 KB. A chyba roznica nie jest razaca? Nieprawdaz?

My (tzn. polska.lu) placimy za przestrzen dyskowa. Ty - korzystasz z polska.lu za darmo. Nie masz nawet obowiazku czytania reklam na portalu, bo ich tu nie ma. Moze wiec wypadalo pomyslec i o tym...
Załączniki
t_dsc07579_524.jpg
Borys

Post autor: Borys »

No ale przeciez foty mozna zamieszczec przez zewnetrzne serwery nie uzywajac przy tym miejsca oplacanego przez polska.lu

Przez Imadzsraka chociazby. Bardzo proste w obsludze i co najwazniejsze, skuteczne.
Ura Bura Szef Podwóra
MaWi

Borys pisze:No ale przeciez foty mozna zamieszczec przez zewnetrzne serwery nie uzywajac przy tym miejsca oplacanego przez polska.lu

Przez Imadzsraka chociazby. Bardzo proste w obsludze i co najwazniejsze, skuteczne.
No, wiem. Paru osobom juz to probowalem wytlumaczyc. Ale chyba jednak trzeba bedzie jakies ogolne info zamiescic gdzies na polska.lu. Tylko komu to sie bedzie chcialo czytac? ;)
zzz

Post autor: zzz »

A nie da sie po prostu zablokować możliwości dodawania załączników?
Wrzucenie czegoś na Dropboxa, Skydrive czy GoogleDrive to żaden problem. A jak ktoś nie ma konta, zawsze może sobie w 2 minutki założyć.
MaWi

zzz pisze:A nie da sie po prostu zablokować możliwości dodawania załączników?
Da sie, tylko po co? Jest przeciez cala masa ludzi, ktorzy na polska.lu wrzucaja 1 max. 2 ogloszenia z ze zdjeciowymi zalacznikami, wzglednie po prostu umieszczaja zdjecia w nizszej rozdzielczosci. Zablokowanie zalacznikow to zrobienie "kuku" wszystkim jedynie po to by uniknac problemu, ktory jednak jest marginalny. Ja zawsze bylem za demokracja, ale nie az tak radykalna ;) Inteligentniej jest moze jednak nauczyc ludzi "gospodarskiego" podejscia do czegos, co w pewnym sensie jest ich wspolna wlasnoscia. Czyli taki maly internetowy "komunizm" w ramach jednego forum. Tyle razy na swiecie taki eksperyment sie nie udal, ale moze tu sie w koncu raz uda? ;)

Kazdy uzytkownik dostaje na starcie 4 MB miejsca na zalaczniki. To zaledwie wystarczy na jedno super-wypasione zdjecie w mega rozdzielczosci oraz wielkosci 5000 piksli. Ale jak odpuscic troche z "luksusu", to mozna (idac za moim wlasnym powyzszym przykladem) wyprodukowac takie samo zdjecie co do zawartosci, przy nieco jedynie gorszej jakosci, ktore bedzie mialo ok. 40 KB. I takich zdjec wtedy zmiesci sie w limicie 100. To juz chyba cos? Dla wiekszosci do tej pory wystarczalo. A mniejszosc, ktora jednak upiera sie przy jakosci? Zawsze ma opcje pt. "imageshack" czy "dropox". Tak wiec nie pozostaje zupelnie bez wyjscia...
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

MaWi pisze:Zawsze ma opcje pt. "imageshack" czy "dropox". Tak wiec nie pozostaje zupelnie bez wyjscia...
A ja mam pytanie (moze blondynki :p ale nic nie poradze...) - jak to sie robi? <bezradny>
Borys

bamaza42 pisze:
MaWi pisze:Zawsze ma opcje pt. "imageshack" czy "dropox". Tak wiec nie pozostaje zupelnie bez wyjscia...
A ja mam pytanie (moze blondynki :p ale nic nie poradze...) - jak to sie robi? <bezradny>
Bamaza, oj Bamaza

mniej niz sekunde zajelo guglowi zeby wypluc to :

http://www.youtube.com/watch?v=D6qhUnX4lEo

albo to :

http://www.a4club.pl/index.php?topic=21422.0

Jest tego mnostwo.
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Nie eksploruje youtuba, a zeby znalezc w Googlu, tpo tez trzeba wiedziec o co zapytac...
A tak w ogole, to sie tak zapytalam troche z ciekawosci, bo mi w sumie to nie jest potrzebne, bo obrabiam zdjecia w Picasie i tam tez "pomniejszam" ich ciezar... ;)
Borys

No to nie pozostaje mi nic innego jak powiedziec " brawo ".

Czyli Tobie Bamaza to nie jest potrzebne ale pytasz na forum, pewnie jakas dobra dusza by stracila kilkanascie minut swojego czasu by Ci to lopatologicznie objasnic i wszystko to po nic, bo Tobie to sie wlasciwie nie przyda i tak..

Youtube nie musisz eksplorowac, wystarczy google, to on wyplul link do YT z instrukcja jak zamiescic zdjecie na imageshack.

A co zapytac ? Hmm no musisz wiedziec co chesz zapytac, to zdecydowanie najwazniejszy punkt programu. Mysle ze jak wpiszesz w guglu pytanie "jak to sie robi" to masz nikle szanse ze akurat Gugel Ci wypluje instrukcje do tego co moze Ci sie przydac.
Ura Bura Szef Podwóra
MaWi

Borys pisze:Czyli Tobie Bamaza to nie jest potrzebne ale pytasz na forum, pewnie jakas dobra dusza by stracila kilkanascie minut swojego czasu by Ci to lopatologicznie objasnic i wszystko to po nic, bo Tobie to sie wlasciwie nie przyda i tak..
Oj, Borysie, tyle juz jestes na polska.lu a jeszcze nie znasz bamazy? Bamaza to... bamaza i nic nie jestes w stanie w tej sprawie zmienic :)
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Borys pisze:Youtube nie musisz eksplorowac, wystarczy google, to on wyplul link do YT z instrukcja jak zamiescic zdjecie na imageshack.
W instytucjach youtube jest zablokowany :)
polska.lu jeszcze nie ale jak za dużo zdjęć z picassy będzie wychodzić z kirchbergu to też zablokują :)
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Borys

gabrjel pisze:
W instytucjach youtube jest zablokowany :)

W Iranie tez jest zablokowany.
Ura Bura Szef Podwóra
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Borys pisze:
gabrjel pisze: W instytucjach youtube jest zablokowany :)
W Iranie tez jest zablokowany.
Urzędnicy modlą się do Mekki, wierzą w przepowiednie proroka...
i nie maja youtuba ?

Przesrane, الله أكبر
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
ODPOWIEDZ