Polecam naleśniki ze szpinakiem

Łatwo je zrobić bo wystarczy usmażyć naleśniki..to chyba większość wie jak to zrobić, a nadzienie robi się tak:
Podsmaża się cebulkę pokrojoną w kosteczkę aż się zarumieni na to dodaję się szpinak może być zarówno mrożony jak i świeży, należy go dusić do czasu aż zmięknie

kiedy już będzie miękki doprawiamy go do smaku i dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku

kto nie lubi czosnku niech wie ze czosnek w tym przypadku jest konieczny ponieważ sam szpinak jest mdły

z tym czosnkiem dusimy szpinak jeszcze 5 min.pozniej odkladamy do wystygniecia. Następnie kiedy juz bedzie chlodny wypelniamy nim naleśniki tak aby swobodnie mogły się zwinąć w rurki, układamy je w żaroodpornym naczyniu,posypujemy startym serem i wkładamy do piekarnika 180 stopni do czasu aż ser się zapiecze

polecam posypać naleśniki świeżym zielonym i gotowe do jedzenia

naleśniki są świetne do ...piweczka

smacznego ..