SOIREE POLONAISE Cuba Libre
Cuba Libre juz nie jest "polskim miejscem", bo wlasciciele zamkneli ja i otworzyli nowa restauracje: "Nova Osada" na Neudorfie, ktora ma szanse takim polskim miejscem sie stac. Oczywiscie stanie sie, m.in. jesli zaczna sie tam spotykac Polacy, tak jak to mialo miejsce w Cuba Libre. Na razie wlasciciele stworzyli korzystne ku temu warunki: sa pierogi i bigos, mozna porozmawiac po polsku z obsluga (nawet ta niepolskojezyczna, jak sie okazuje – rozumie wszystko po polsku!). Teraz wystarczy tylko... korzystac ze stworzonych "dogodnych okolicznosci"Jowi pisze:Kiedy następne?
Tez odnioslem podobne wrazenie, ale kto wie, moze wlascicielka tej restauracji przeczyta twoj komentarz i cos w tej kwestii wymysli. Restauracja ma takze druga sale – nieco bardziej kameralna, w czyms w rodzaju sutereny i moze to byloby miejsce, ktore mozna by nieco bardziej "klubowo" zaaranzowac?Jowi pisze:choć wydaje się, że zdecydowanie bardziej nadaje się jako miejsce na samo jedzenie, aniżeli na większe imprezy.
Irja Kiedy chesz kochana możemy się we 4 na kolacyjkę w Nova Osada spotkać.
No i jeszcze nie zaliczyłam w końcu słynnego Ancien Cinema, bo się w niedzielę rozleniuchowaliśmy na nowo kupionych fotelach... <mrgreen>
PS. Ja aktualnie w Lux, w środę Wrocław, w niedzielę Kraków, w piątek Marsylia a w poniedziałek Paryż... Więc jakbyś gdzieś krążyła w tych okolicach to daj znać na privie
No i jeszcze nie zaliczyłam w końcu słynnego Ancien Cinema, bo się w niedzielę rozleniuchowaliśmy na nowo kupionych fotelach... <mrgreen>
PS. Ja aktualnie w Lux, w środę Wrocław, w niedzielę Kraków, w piątek Marsylia a w poniedziałek Paryż... Więc jakbyś gdzieś krążyła w tych okolicach to daj znać na privie
-