SOIREE POLONAISE Cuba Libre

Zabawa dla dorosłych i dla dzieci, kultura, gastronomia, sport, turystyka...
Awatar użytkownika
lulka

SOIREE POLONAISE Cuba Libre

Post autor: lulka »

Jowi

Post autor: Jowi »

Kiedy następne? :)
MaWi

Post autor: MaWi »

Jowi pisze:Kiedy następne? :)
Cuba Libre juz nie jest "polskim miejscem", bo wlasciciele zamkneli ja i otworzyli nowa restauracje: "Nova Osada" na Neudorfie, ktora ma szanse takim polskim miejscem sie stac. Oczywiscie stanie sie, m.in. jesli zaczna sie tam spotykac Polacy, tak jak to mialo miejsce w Cuba Libre. Na razie wlasciciele stworzyli korzystne ku temu warunki: sa pierogi i bigos, mozna porozmawiac po polsku z obsluga (nawet ta niepolskojezyczna, jak sie okazuje – rozumie wszystko po polsku!). Teraz wystarczy tylko... korzystac ze stworzonych "dogodnych okolicznosci" :)
Jowi

MaWi, poszliśmy przetestować tą restaurację z moim towarzyszem życia, Żabojadem, w zeszłą sobotę :)
Kuchnia wyśmienita (!), ceny niemałe, obsługa profesjonalna, lokal sympatyczny, choć wydaje się, że zdecydowanie bardziej nadaje się jako miejsce na samo jedzenie, aniżeli na większe imprezy.
MaWi

Post autor: MaWi »

Jowi pisze:choć wydaje się, że zdecydowanie bardziej nadaje się jako miejsce na samo jedzenie, aniżeli na większe imprezy.
Tez odnioslem podobne wrazenie, ale kto wie, moze wlascicielka tej restauracji przeczyta twoj komentarz i cos w tej kwestii wymysli. Restauracja ma takze druga sale – nieco bardziej kameralna, w czyms w rodzaju sutereny i moze to byloby miejsce, ktore mozna by nieco bardziej "klubowo" zaaranzowac?
Awatar użytkownika
irja28

Post autor: irja28 »

Jowi ty to masz kobieto tempo...szybciej tam zawitałaś niż ja ;)

A propos pierogów, czy ktoś ma informację na temat istnienia opcji podsmażania ? ;)
Jowi

Irja ;) Kiedy chesz kochana możemy się we 4 na kolacyjkę w Nova Osada spotkać.
No i jeszcze nie zaliczyłam w końcu słynnego Ancien Cinema, bo się w niedzielę rozleniuchowaliśmy na nowo kupionych fotelach... <mrgreen>

PS. Ja aktualnie w Lux, w środę Wrocław, w niedzielę Kraków, w piątek Marsylia a w poniedziałek Paryż... Więc jakbyś gdzieś krążyła w tych okolicach to daj znać na privie ;)
nadero1992

Post autor: nadero1992 »

Mam pytanko czy w tej restauracji mozna spotkac kogos w wieku 19 20 lat bo nie mam wg znajomych i tylko zamulam narazie w domu. Prosil bym o odpowiedz :>
ODPOWIEDZ