Gdzie na dobrą kawę?
Gdzie na dobrą kawę?
Przejrzałem Informatorium i owszem, znalazłem recenzje restauracji, ale co z kawiarniami? Gdzie w Luksemburgu można wypić dobrą kawę w ładnym miejscu i przyjemnej atmosferze (bez dymu z papierosów)?
Są w ogóle takie miejsca? <shock>
Są w ogóle takie miejsca? <shock>
Tomaszu!!!
wstydziłbyś się, jedyne miejsce w całym Lux-Księstwie, gdzie serwuje się przyzwoitą kawę, to:
www.anciencinema.lu w Vianden, jakby ktoś nie wiedział
P.S. a Ty tam jeszcze nie byłeś!!!
wstydziłbyś się, jedyne miejsce w całym Lux-Księstwie, gdzie serwuje się przyzwoitą kawę, to:
www.anciencinema.lu w Vianden, jakby ktoś nie wiedział
P.S. a Ty tam jeszcze nie byłeś!!!
Nigdy nie wiadomo, kiedy pojawi się hiszpańska inkwizycja!!!
Drogi Czeczu!
Faktycznie, zapomniałem o tym legendarnym i cudownym miejscu <oops>
Ale nieprawdą jest, że nigdy tam nie byłem: otóż pewnego kwietniowego dnia po odwiedzeniu zamku zeszliśmy do Ancien Cinema, ale było zamknięte! Było to ok. 13.00, więc pewnie trafiliśmy na Świętą Porę Lunchu.
Ale wielkie dzięki za przypomnienie: rzeczywiście, czas spróbowac kawy w Vianden.
Faktycznie, zapomniałem o tym legendarnym i cudownym miejscu <oops>
Ale nieprawdą jest, że nigdy tam nie byłem: otóż pewnego kwietniowego dnia po odwiedzeniu zamku zeszliśmy do Ancien Cinema, ale było zamknięte! Było to ok. 13.00, więc pewnie trafiliśmy na Świętą Porę Lunchu.
Ale wielkie dzięki za przypomnienie: rzeczywiście, czas spróbowac kawy w Vianden.
- kajapapaja
wystarczy wyjść do centrum miasta i usiąść gdziekolwiek - ja lubię np. kawę i lody w Gelateria Italiana
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Wydaje mi sie, kaju, ze tomasz jednak mial na mysli kawiarnie z akcentem na
, a takich miejsc w Lux-Ville niemal nie uswiadczysz Sam chcialem polecic mu Cafe Veneziano, ale pomyslalem sobie, ze z przyczyn jw. szczesliwy z wizyty tam nie bedzie... Oczywiscie cieszy bardzo, ze wspomniane AC jest wlasnie taka oaza dla milosnikow beznikotynowej atmosfery, acz zrozumiec nalezy tych, ktorzy niechetnie przejada sie ok. 50 km li-tylko dla sprobowania przepysznej kawy. No, chyba, zeby skorzystac przy okazji z niezwyklej jak na te rejony pogody i potraktowac wypad do AC na kawe jako pretekst do zwiedzenia czy to malowniczego Vianden czy jeszcze piekniejszego Bouscheid, czy po prostu wybrac sie na spacer/splyw/wycieczke rowerowa w Ardeny. Polecam, BTW!tomasz pisze:bez dymu z papierosów
- kajapapaja
wiesz mawi - o tej porze roku wystarczy usiąść przy stoliczku wystawionym na dwór i w każdej kawiarni ma się kącik dla niepalących
aha, i taka rada dla "zasiadających": lepiej z wiatrem niz pod wiatr
aha, i taka rada dla "zasiadających": lepiej z wiatrem niz pod wiatr
eurokraci.eu
eurokraci.eu
- Ancien Cinema
Potwierdzam, ze w soboty jestesmy czynni od 15.00 (tak jak codziennie w tygodniu z wyjatkiem poniedzialku) a w niedziele od 13.00.tomasz pisze:byliśmy tam 2 razy (przed poludniem, chyba w soboty) i 2 razy nie wiadomo czemu było zamknięte. A tym razem chodziło nam o kawiarnię w mieście. Pozdrawiam serdecznie, Ewa
Zapewne w sezonie wakacyjnym bedziemy czynni w weekendy od 11.00, wtedy zapraszam rowniez przed poludniem. Na razie niestety tylko po poludniu. Ale za to do 01.00 w nocy, a czasami dluzej.
Pozdrawiam serdecznie!
kierownik kina
ps. jedno moge tez obiecac - zawsze bedziemy klubem dla niepalacych
Ancien Cinéma café-club, Vianden
23, Grand-rue
Tél. : 26 87 45 32
www.anciencinema.lu
info@anciencinema.lu
23, Grand-rue
Tél. : 26 87 45 32
www.anciencinema.lu
info@anciencinema.lu
- kajapapaja
nie wiem jak patrzycie, ale przy wejściu do AC jest wyraźna informacja o godzinach otwarcia...tomasz pisze:Warto by było napisać też godziny otwarcia na drzwiach lokalu )
Ostatnio zmieniony 25-05-2009, 13:08 przez kajapapaja, łącznie zmieniany 1 raz.