GDZIE W JAKIM LOKALU MOŻNA POBAWIĆ SIE PRZY POLSKIEJ MUZYCE?
GDZIE W JAKIM LOKALU MOŻNA POBAWIĆ SIE PRZY POLSKIEJ MUZYCE?
WIĘKSZOŚĆ NARODOWOŚCI MAJĄ SWOJE LOKALE CO LECI ICH OJCZYSTA MUZYKA ,A CZY POLACY MAJĄ TAKIE MIEJSCA CZY JESTEŚMY GORSI????? <beczy> <shock> <!>
Ostatnio zmieniony 08-06-2009, 18:48 przez maxxxx29, łącznie zmieniany 1 raz.
1.
2. a co z Ancien Cinema? niech sie ktos wypowie jak tam zabawa przy naszej "muzyce" (a to juz temat na inna dyskusje ), bo wstyd sie przyznac ale jeszcze nie bylem.
3. nie widze zwiazku miedzy bycieim "lepszym/gorszym" a tym, ze ktos otwiera knajpe "narodowa". moze bardziej chodzi o: "czy jestesmy mniej liczni?"?
2. a co z Ancien Cinema? niech sie ktos wypowie jak tam zabawa przy naszej "muzyce" (a to juz temat na inna dyskusje ), bo wstyd sie przyznac ale jeszcze nie bylem.
3. nie widze zwiazku miedzy bycieim "lepszym/gorszym" a tym, ze ktos otwiera knajpe "narodowa". moze bardziej chodzi o: "czy jestesmy mniej liczni?"?
- kajapapaja
a ty chłopie masz jakis kompleks, że nie ma knajpy z tylko i wyłacznie polską muzyką?maxxxx29 pisze:Na to wychodzi że gorsi bo w niemCZech,angli,norewgi,szwecji itp są lokale z polską muzyka NAJWIDOCZNIEJ W LUXEMBURGU NIE MA PRAWDZIWYCH PATRIOTÓW <!> <!> <!> <!> <!>
jak ma lecieć łubudubu i umpaumpa to ja dziękuję... wolę posłuchać radia.
i wcale nie czuję się gorsza z tego powodu
p.s. przestań używać kapitalików bo oczy bolą <evil>
Witam,
mam na imie Anita, swiezo po studiach, od 3 tygodni pracuje w Luksemburgu i przyznam, ze jakos trudno mi sie zaklimatyzowac, troche zdaje mi sie za "uporzadkowany " i za luksusowy ten Luks...a poza tym, nieco cierpie na brak znajomych. Chcialabym dlatego wyglosic odezwe do ziomkow z Luksemburgu, ktorzy lubia sie pobawic, potanczyc (nie koniecznie w polskim klubie), pojsc do kina, popedalowac, pograc w tenisa, pojechac gdzies w weekend ect, aby zechcieli mnie przygarnac do swego grona...
mam na imie Anita, swiezo po studiach, od 3 tygodni pracuje w Luksemburgu i przyznam, ze jakos trudno mi sie zaklimatyzowac, troche zdaje mi sie za "uporzadkowany " i za luksusowy ten Luks...a poza tym, nieco cierpie na brak znajomych. Chcialabym dlatego wyglosic odezwe do ziomkow z Luksemburgu, ktorzy lubia sie pobawic, potanczyc (nie koniecznie w polskim klubie), pojsc do kina, popedalowac, pograc w tenisa, pojechac gdzies w weekend ect, aby zechcieli mnie przygarnac do swego grona...
Anita
Maxxx, o taka muzyke Ci chodzi?maxxxx29 pisze:Na to wychodzi że gorsi bo w niemCZech,angli,norewgi,szwecji itp są lokale z polską muzyka NAJWIDOCZNIEJ W LUXEMBURGU NIE MA PRAWDZIWYCH PATRIOTÓW <!> <!> <!> <!> <!>
http://www.youtube.com/watch?v=62Y_OArMGOk
Jak moi znajomi z Lizbony - zwykli ludzie - zobaczyli te knajpy portugalskie w Lux to nie wierzyli, ze to sa Portugalczycy....Ja raz zbladzilem w Duesseldorfie do Polskiej knajpy i .........musze powiedziec, ze takie knajpy strasznie zanizaja poziom postrzegania danej narodowosci przez ludzi, ktorzy nigdy jeszcze nie byli w Portugalii, czy w Polsce. Tak sie buduje uprzedzenia - ktore sa glupie i niesprawiedliwe.
Osobiscie popieram takie inicjatywy jak Ancien Cinema - ktore przedstawiaja rozne kultury w znacznie szerszym ujeciu...
"If you think you can, you can, if you think you can't - you're right..." Henry Ford
Chodzi mi raczej o takie przeboje http://www.youtube.com/watch?v=RkS18S4LVGY http://www.youtube.com/watch?v=EZDYPltw ... re=related
Ostatnio zmieniony 08-06-2009, 18:44 przez maxxxx29, łącznie zmieniany 1 raz.