GDZIE W JAKIM LOKALU MOŻNA POBAWIĆ SIE PRZY POLSKIEJ MUZYCE?

Zabawa dla dorosłych i dla dzieci, kultura, gastronomia, sport, turystyka...
Awatar użytkownika
maxxxx29

GDZIE W JAKIM LOKALU MOŻNA POBAWIĆ SIE PRZY POLSKIEJ MUZYCE?

Post autor: maxxxx29 »

WIĘKSZOŚĆ NARODOWOŚCI MAJĄ SWOJE LOKALE CO LECI ICH OJCZYSTA MUZYKA ,A CZY POLACY MAJĄ TAKIE MIEJSCA CZY JESTEŚMY GORSI????? <beczy> <shock> <!>
Ostatnio zmieniony 08-06-2009, 18:48 przez maxxxx29, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
oley11

Post autor: oley11 »

1. Obrazek
2. a co z Ancien Cinema? niech sie ktos wypowie jak tam zabawa przy naszej "muzyce" (a to juz temat na inna dyskusje :) ), bo wstyd sie przyznac ale jeszcze nie bylem.
3. nie widze zwiazku miedzy bycieim "lepszym/gorszym" a tym, ze ktos otwiera knajpe "narodowa". moze bardziej chodzi o: "czy jestesmy mniej liczni?"?
Awatar użytkownika
maxxxx29

Na to wychodzi że gorsi bo w niemCZech,angli,norewgi,szwecji itp są lokale z polską muzyka NAJWIDOCZNIEJ W LUXEMBURGU NIE MA PRAWDZIWYCH PATRIOTÓW <!> <!> <!> <!> <!>
najlepiej czuje się w klimatach polskich ,wśród swoich
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

maxxxx29 pisze:Na to wychodzi że gorsi bo w niemCZech,angli,norewgi,szwecji itp są lokale z polską muzyka NAJWIDOCZNIEJ W LUXEMBURGU NIE MA PRAWDZIWYCH PATRIOTÓW <!> <!> <!> <!> <!>
a ty chłopie masz jakis kompleks, że nie ma knajpy z tylko i wyłacznie polską muzyką?
jak ma lecieć łubudubu i umpaumpa to ja dziękuję... wolę posłuchać radia.

i wcale nie czuję się gorsza z tego powodu

p.s. przestań używać kapitalików bo oczy bolą <evil>
anita 84

Post autor: anita 84 »

Witam,
mam na imie Anita, swiezo po studiach, od 3 tygodni pracuje w Luksemburgu i przyznam, ze jakos trudno mi sie zaklimatyzowac, troche zdaje mi sie za "uporzadkowany " i za luksusowy ten Luks...a poza tym, nieco cierpie na brak znajomych. Chcialabym dlatego wyglosic odezwe do ziomkow z Luksemburgu, ktorzy lubia sie pobawic, potanczyc (nie koniecznie w polskim klubie), pojsc do kina, popedalowac, pograc w tenisa, pojechac gdzies w weekend ect, aby zechcieli mnie przygarnac do swego grona...
Anita
Michello

Post autor: Michello »

maxxxx29 pisze:Na to wychodzi że gorsi bo w niemCZech,angli,norewgi,szwecji itp są lokale z polską muzyka NAJWIDOCZNIEJ W LUXEMBURGU NIE MA PRAWDZIWYCH PATRIOTÓW <!> <!> <!> <!> <!>
Maxxx, o taka muzyke Ci chodzi?
http://www.youtube.com/watch?v=62Y_OArMGOk

Jak moi znajomi z Lizbony - zwykli ludzie - zobaczyli te knajpy portugalskie w Lux to nie wierzyli, ze to sa Portugalczycy....Ja raz zbladzilem w Duesseldorfie do Polskiej knajpy i .........musze powiedziec, ze takie knajpy strasznie zanizaja poziom postrzegania danej narodowosci przez ludzi, ktorzy nigdy jeszcze nie byli w Portugalii, czy w Polsce. Tak sie buduje uprzedzenia - ktore sa glupie i niesprawiedliwe.

Osobiscie popieram takie inicjatywy jak Ancien Cinema - ktore przedstawiaja rozne kultury w znacznie szerszym ujeciu...
"If you think you can, you can, if you think you can't - you're right..." Henry Ford
Awatar użytkownika
maxxxx29

Ostatnio zmieniony 08-06-2009, 18:44 przez maxxxx29, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
maxxxx29

ODPOWIEDZ