New in Luxembourg

Zabawa dla dorosłych i dla dzieci, kultura, gastronomia, sport, turystyka...
KasiaC82

New in Luxembourg

Post autor: KasiaC82 »

Czesc, mam na imie Kasia i od niedawna pracuje w Lux. Czy znacie jakies fajne miejsca gdzie mozna wyjsc i poznac ciekawych ludzi? Poza osobami z pracy nie znam tu nikogo i chcialabym wiedziec gdzie warto wyjsc: puby, koncerty etc... Czekam na wasze odpowiedzi!

Kasia
Awatar użytkownika
Tr0n

Re: New in Luxembourg

Post autor: Tr0n »

KasiaC82 pisze:Czesc, mam na imie Kasia i od niedawna pracuje w Lux. Czy znacie jakies fajne miejsca gdzie mozna wyjsc i poznac ciekawych ludzi? Poza osobami z pracy nie znam tu nikogo i chcialabym wiedziec gdzie warto wyjsc: puby, koncerty etc... Czekam na wasze odpowiedzi!

Kasia
AncienCinema w Vianden !!! Super miejsce prowadzone przez Hanie i Macka
Pozdrawiam
Tr0n
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Wystarczy rzucić temat wspólnego obiadu/grilla/piwa/wina na forum a chętni się znajdą :)
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Borys

Post autor: Borys »

gabrjel pisze:Wystarczy rzucić temat wspólnego obiadu/grilla/piwa/wina na forum a chętni się znajdą :)
Potwierdzam slowa kolegi gabrjel , on zawsze bedzie chetny jak zorganizujesz jakies jedzenie albo chlanie.

BTW - jeslisz jestes kontaktowa , znajdziesz sobie tutaj ( w Luksemburgu ) mnostwo znajomych.
Ura Bura Szef Podwóra
gabrjel

Borys pisze:
gabrjel pisze:Wystarczy rzucić temat wspólnego obiadu/grilla/piwa/wina na forum a chętni się znajdą :)
Potwierdzam slowa kolegi gabrjel , on zawsze bedzie chetny jak zorganizujesz jakies jedzenie albo chlanie.
BTW - jeslisz jestes kontaktowa , znajdziesz sobie tutaj ( w Luksemburgu ) mnostwo znajomych.
Ura Bura szef podwóra obywatel europy rozwiązał problem ;) więc pozostaje zapytać gdzie ta impreza ?
I nie ma problemu jego też ze sobą wezmę :)

p.s.
No chyba że nie pić, a pływać wtedy to basen... :P
KasiaC82

Hejka, dzieki za odpowiedz. No kontaktowa to jestem ;) ale slyszalam, ze Luksemburczycy sa dziwni i od imprezowania wola seriale i szydelkowanie... Czekam na wiadomosci o imprezie! pa
MaWi

Post autor: MaWi »

KasiaC82 pisze:ale slyszalam, ze Luksemburczycy sa dziwni i od imprezowania wola seriale i szydelkowanie...
Czyli musisz sie zdecydowac, czy chodzi Ci o:
– luksemburska impreze z Luksemburczykami,
– luksemburska impreze z Polakami,
– polska impreze z Polakami w Luksemburgu,
– all-in-one-everybody-altogether :)

No i jak juz ujawnisz swoje preferencje, to mozna bedzie okreslic, czy potrzebujesz zabrac ze soba:
– druty i wloczke,
– czepek kapielowy,
– tzw. wpisowe w postaci liquide,
– zapas dobrego nastroju ;)

Dobrej zabawy!
ergus

Post autor: ergus »

KasiaC82 pisze:Czesc, mam na imie Kasia i od niedawna pracuje w Lux. Czy znacie jakies fajne miejsca gdzie mozna wyjsc i poznac ciekawych ludzi? Poza osobami z pracy nie znam tu nikogo i chcialabym wiedziec gdzie warto wyjsc: puby, koncerty etc... Czekam na wasze odpowiedzi!

Kasia
Witam,

Przyznam ze dobre pytanie:) Jestem tu od maja i sam je sobie czasem zadaje... Na poczatku uznalem ze trafilem do kraju o nazwie Dziadkowo... ale z czasem okazuje sie to nie do konca prawdziwe (na szczescie)

Nie wiem czego oczekujesz jesli chodzi o kluby ale moge ci polecic kilka ktore mozesz odwiedzic Jedne ci przypadna do gustu bardziej inne pewnie mniej...

Posiedziec lubie czasem tu:

http://www.bananas.lu/
9, avenue Monterey (Place d'armes)
L-2163 Luxembourg

i tu

Marx-Bar
42, 44 rue de Hollerich
L-1740 Luxembourg
http://www.marx-bar.lu

Pobawic tu:

1. VIP Room
19, Rue des Bains in L-1212 Luxembourg
A restaurant and lounge. Only open in the evenings, eating until midnight. After midnight the restaurant turns into a nightclub.
http://www.viproom.lu

2. White Luxembourg
21, Rue des Bains in L-1212 Luxembourg
www.white.lu

3. Mukumuko
14 Avenue de la Faiencerie, L-1510 Luxembourg
Wed, Fri, Sat 23.30 - 05.00h
www.mukomuko.lu

No i inne warte uwagi:

1.http://www.thetube.lu/

2. Melusina
145, rue de la Tour Jacob
L-1831 Luxembourg-Clausen
www.melusina.lu
A cool disco popular with students which alternates between rock and jazz groups; it's open on Friday and Saturday from 11pm to 3am. It is one of the oldest Clubs here.

3. http://www.boos.lu/

4. i jeszcze w clausen sa trzy relatywnie nowe kluby obok siebie:)

To dopiero poczatek mojej przygody odkrywania ciekawych miejsc w lux i okolicach wiec jeszcze mam nadzieje wiele przedemna:)

Z innej beczki polecam takze Amneviielle okolo 30-40 minut od stolicy we francji:
Atrakcji wiele a przedewszystkim termy:)
Zreszta zobacz sama:

www.amneville.com

Pozdrawiam Grzes
Awatar użytkownika
mary_81

Post autor: mary_81 »

ergus pisze:Z innej beczki polecam takze Amneviielle okolo 30-40 minut od stolicy we francji:
Atrakcji wiele a przedewszystkim termy:)
Zreszta zobacz sama:

www.amneville.com
W Lux tez mamy juz termy http://lesthermes.net/ , ale te w Amneville http://www.polethermal.com/pole/index.php (mam na mysli konkretnie Villa Pompei) sa super :D
gabrjel

Czyli
KasiaC82
ergus
Tr0n
są chętni pozostaje ustalić gdzie i naciągnąć MaWi'ego na promocję imprezy :)

ergus który polecasz aby najlepiej posiedzieć i pogadać ? Jest jeszcze w browarze Mousel (?) jeden ale nie pamiętam nazwy - Borys, Piast albo Panda przypomnijcie ?
KasiaC82

Hej, jesli chodzi o Francje to fajnie bylo w Nancy (mieszkalam tam rok) : mlodych ludzi i co zatym idzie pelno klubow, wystaw etc... Potem rok w Metz (mniej ciekawie). Jesli chodzi o Amneville to proponuje zaatakowac termy od rana. Po 10ej jest pelno ludzi co tylko zacheca do zostania w domu i szydelkowania ;). Ergus : dzieki za liste! Wlasnie jestem w Polsce. Zaczynam odchaczac pozycje po powrocie. Pa!
misio

Post autor: misio »

VIP'a i White'a odradzam. Chyba ze jestes zdesperowana lub szukasz sponsora co ma Ferrari, 50+ i zamiat spedzac czas z wnukami buja sie po klubach szukajac taniej rozrywki. Taniej dla niego oczywiscie :)

Mukomuko - dzieci.

Ale reszta calkiem ok :)
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

misio - ty cos jestes w "rozkroku" jak moja nastoletnia corka....pomalu juz nie dziecko, a jeszcze nie dorosla... I ty tak samo...50+ to starcy dla ciebie, a ponizej 25-30 - dzieci....
gabrjel

bamaza42 pisze:misio - ty cos jestes w "rozkroku" jak moja nastoletnia corka....pomalu juz nie dziecko, a jeszcze nie dorosla... I ty tak samo...50+ to starcy dla ciebie, a ponizej 25-30 - dzieci....
Bamaza Ty przecież starzec/staruszka nie jesteś - więc dopisać Cię do listy ?
Awatar użytkownika
minka

Post autor: minka »

Trudno powiedziec czy w VIPie/Lajcie rozrywka jest tania. Maly naparstkowy hajnekenik to 10 euro.
ODPOWIEDZ