STADNINA KONI W LINTGEN (15km od Lux)

Zabawa dla dorosłych i dla dzieci, kultura, gastronomia, sport, turystyka...
Awatar użytkownika
Didus

STADNINA KONI W LINTGEN (15km od Lux)

Post autor: Didus »

Witam wszystkich pasionatów koni!

Nie jestem zapalonym hobbystą koni czy jeździectwa ale jestem w bliskim kontakcie z stadniną koni mojego znajomego w Lintgen (15km od Lux w kierunku Mersch) więc zrobię mu małą reklamę ;) przy okazji zainteresowania końmi jako rodzajem rozrywki w wolnym czasie.
Jest tu około 40 koni w tym około 20 to konie klientów którzy wynajmują boxy, reszta koni jest właściciela (klacze, ogirery, źrebaki) konie te wykorzystywane są na pokazy, zawody, nauki jazdy dla dorosłych i dzieci, nauką popołudniami zajmuje się małżonka właściciela a ceny to dokładnie nie wiem ale chyba coś około 20E lecz nie dam głowy bo nie wnikam w to:) ale jeżeli ktoś jest zainteresowany jazdą czy nauką to najlepiej odwiedzić to miejsce i porozmawiać z właścicielem.
Jest również możliwość nabyć własnego konia gdyż znajduje się tu również pukt insyminacji koni przez rasowe ogiery z wieloma medalami a źrebaki w końcu stają się dorosłymi końmi chcącymi mieć swojego właściciela :) ale to już temat do indywidualnej rozmowy z właścicielem Claude Muller.

Stadnina znajduje się około 1500m w prawo od głównej drogi Lux-Mersch praktycznie na końcu miejscowości po prawej stronie, w okresie letnim cześć koni właściciela jest na łąkach ale te do nauki są na miejscu, jest również na miejscu hala do w/w nauki.

pozdrawiam Darek
Monika1

Post autor: Monika1 »

Darek, dzięki za informacje na temat stadninyw Lintgen. Może zznasz nr tel. lub adres www?
Pozdrawiam
Pozdrawiam,
Monika
Awatar użytkownika
Didus

Witam Moniko!

Zapomniałem dodać w poście kontakt telefoniczny do właściciela stadniny w Lintgen :)
telefon lux 621194681 Claude Muller
Strony WWW jeszcze nie ma jest w trakcie budowy.

pozdrawiam
Monika1

Post autor: Monika1 »

Darek,
Dzięki za nr tel.
Dobranoc
Pozdrawiam,
Monika
Awatar użytkownika
Didus

Trochę się rozpędziłem i nie wiem czy dobrze napisałem a widzę drugie imię Gosia...?:)
Dobranoc...:)
ODPOWIEDZ