Slonce, slonce mamy

Zabawa dla dorosłych i dla dzieci, kultura, gastronomia, sport, turystyka...
albano1947

Post autor: albano1947 »

Felo !!

rozumiem ze chcesz sie w tym okreslic i masz prawo .. Wiem ze tutaj mamy takich co sie tylko ograniczaja do bardzo praktycznych spraw. Sa tez tacy co sie doskonale znaja na technice naprawia systemow wodociagowych, czy sa znawcami z dziedziny kulinarnej, kulturalnej itd i takich nam potrzeba .. Mam wielki szacunek do tych osob i nigdy ich nie krytykuje i uwazam ze sa bardzo potrzebni a nie komiczni .. Mam tez wielki szacunek do Twojej opinii, nawet jak jest tendencyjna. Prawdziwa cnota krytyki sie nie boi Chyba ze ta krytyka ma znamienie osobistych uwag w stylu paradoinalnym Prosze sie zapoznac z tym linkiem

http://psychoterapia.wordpress.com/2007 ... anoidalna/

..... ALE NA TO TRZEBA TROCHE WIECEJ ...........

Pozdrawiam
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior

Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
Borys

Post autor: Borys »

Albano , mialem nie zabierac glosu, ale zmienilem zdanie.

Na poczatku pomyslalem sobie ze moze troszke faktycznie nie najmilej moglo Ci sie zrobic jak xtheo wsmarowal swoje wstawki.

Po przemysleniu stwierdzam fakt iz to co zaprezentowal wlasnie xtheo jest sztuka, rownie ciekawa jak i Twoja. Tyle ze obsceniczna, i lekko wulgarna bo w koncu slowo dupa, mimo iz powszechnie i w wyzszych sferach na codzien nie uzywane, jest jakze nam bliskie ( wystarczy spojrzec sie za siebie ) , a koniec koncow zaglebiajac sie wen ( bez zbednych skojarzen , zebreznicy !! ) okazuje sie ze, nasz Swiat kreci sie wlasnie wokolo tegoz pieknego slowa.

Natomiast Twoja postawa ( Panie Albano ) i narastajace oburzenie powoduje we mnie jednak przejscie na obrone xtheo.

Uwazam ze nie ma do rzeczy nic, to od kiedy jestes tutaj czy od lat 2ch czy 100. Demokracja demokracja, a nasza mentalnosc i tak swoje...

Nie Tobie oceniac czy ktos zasluzyl na ban na forum, dozywotnio tym bardziej. Rowniez stwierdzenie ze sie z niego "wypisujesz" niegodne jest faceta w wieku lat 61.

Ot stalo sie Xtheo walnal co walnal, klulo w oczy , mozna bylo po prostu go poprosic zeby sie wyedytowal ( na przyklad ) albo przyjac to w formie zartu i polozyc na to przyslowiowa laske. Znam ludzi w Twoim wieku, mam nawet kumpla ktory w kwietniu skonczyl 75 lat i jest wyluzowany na maxa, da sie. Poluzuj i zostan tu na forum , bo jestes czastka spolecznosci polskiej w Luksemburgu, czujesz potrzebe pisania, pisz!

Na koniec dodam, ze mam dokladnie polowe Twojego wieku i szanuje Ciebie, jako starszego od siebie, ale jednak przedewszystkiem jako czlowieka, szanuje tez xtheo i radze Tobie jednak nie robic jatki z tego co na to nie zasluguje, bo tutaj akurat ukazujesz raczej polska mentalnosc a nie doswiadczenie nabrane po wielu, jak ujales latach emigracji na "Zachodzie" (celowy cudzyslow bo ja zachodem nazywam na ten przyklad San Francisco).

A na koniec, skoro juz taka litanie wywalilem, czy moglbys wyjasnic jaki cel jest tego ze tak bardzo boldujesz i zwiekszasz czcionke ? Troche to taka forma krzyczenia w moim mniemaniu.

WYLUZUJ BRACIE ;)
albano1947

Halo Borys !!!

Kod: Zaznacz cały

Jedynie posty jawnie obraźliwe, naruszające czyjeś dobra osobiste lub ewidentnie obrażające uczucia patriotyczne czy religijne będą kasowane.
Ja tego nie wymagam. Uwazam ze poznalem jednoznacznie co niektorzy prezentuja i jakie tendencje sa na tym Forum.... to jest bardzo dla mnie pouczajace.

Dziekuje za Twoje zdanie i uwazam ze w tej formie jest ok i absolutnie zrozumiale.. Napewno mozna miec w stosunku do Twojego stylu respekt i zrozumienie .. Tak obszerne wyjasnienie jest co prawda dyskusyjne ale tez nie bardzo tendencyjne.. Jestem jaki jestem i tez nigdy nie napisalem ze jestem idealny.,Ci co mnie znaja osobiscie to wiedza ze umiem sie przede wszystkim z siebie samego smiac i mam respekt i szacunek w stosunku do innych, bez wzgledu na wiek religie i kulture.. Nikt jednak i nawet i Ty niechcesz zrozumiec ze takie zachowanie jak xtheo moze tutaj wejsc w mode i zacznie sie naprawde exodus z tego Forum co napewno nie lezy w naszym interesie..

Popierajac takie poczynania napewno wywolujesz mieszane uczucia u wielu naszych uczestnikow.

Dostalem juz wiele mailer od moich znajomych ktorzy wyrazaja nawet oburzenie i zaczynaja robic propozycje ktorych i ja nie akceptuje .. Dlatego trzeba slowa wazyc i umiec sie.... wlasnie wyluzowanie wypowiadac jak ja w wierszykach bo to jest dowod na wyluzowany styl. Moze nie jest 100 % ...moze niektorym kluje w oko.. stylem

Dlaczego kazdy post odpisuje???? ???Poniewaz wywolalem dyskusje i kazdemu bez wyzwisk staram sie odpowiedziec.. Jezeli cokowielk widzisz inaczej i zachowujesz wlasciwy ton to jest super ok ..
Jezeli moje wypociny sa malowartosciowe to absolutnie rozumiem i nawet ciesze sie na zdrowa krytyke to jest absolutnie ok. Jezeli jestem odpowiednio starszy to ciekaw bede jak bedziesz reagowal jak osagniesz moj wiek .. Moze jeszcze ciekawiej ....

Wierze ze jak osobiscie nie staniesz sie ofiara agresji to nie bedziesz nigdy sie tym przejmowal ani zajmowal..

Wielu tutaj angazuje sie bardzo sumiennie i z wielkim entuzjazmem za co ja jako Moderator serdecznie dziekuje.

Moja ostatnia przerwa w aktywnym udziale na tym Forum byla spowodowana osobistymi powodami

Jezeli pisze troche wiekszymi literami... to nie znaczy ze krzycze ale PHPBB ma to ze te okienka w Forum sa zbyt male zeby dobrze pisac.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
xtheo7

Post autor: xtheo7 »

albano1947 pisze:

W innym Forum bylbys juz odrazu zbanowany i to dozywotnio.. Ja tego nie wymagam ale

nie bede tolerowal perwersyjnych wyrazen, na tym Forum, Nie bede sie tez znizal do

Twojego poziomu zeby Tobie tym samym wulgarnym tonem odpisac .

Nie jestem chlystkiem i mam 61 lat i moge tez zrezygnowac z czlonkostwa na tym Forum.

Takie sa fakty....... Niestety !!!!!!

Prosze o podjecie dyskusji na ten temat!!!!!

Albano to ty mi uragasz teraz PROZA ??? Co za nietatk, proza jest dla prozakow, a Ty w tym watku masz wylacznie prawo mi ripostowac wierszem !
Bo ja, drogi Albano, Ciebie nie zaatakowalem osobiscie, tylko przypuscilem na Twoje wiersze poetycki atak III-stopnia. Przykro mi troche, ze sie tak osobiscie tym przejeles, po tym jak od lat na tym forum wybebeszam flaki roznym, zupelnie na ogol przypadkowym ofiarom. No ale coz, musze dbac o moja zla reputacje, taki to los forumowego BAD GUY.

Zeby sprawa byla jasna, NIC DO CIEBIE NIE MAM, a moje wysmiechujki pisalem a) malymi literami an nie pogrubiona 18-ka, b) w nawiasach, c)rymem podpietym pod twoje strofy. Wszystko to wskazuje na uloty charaketer mojej wypowiedzi.

Tak wiec nie ekscytuj sie za bardzo, nie strasz mnie dozywotnimi banami, bo nawet Azje Tuchajbejowicza wbili na pal nie dozywotnio tylko na chwile, nie wypisuj sie z forum, bo jestes od lat jego integralna czescia i w ogole nie bierz tego na powaznie <mrgreen>

A zamiast sie tu lamentowac <beczy> PROZA (a fu ! <boisie> ), podnies z ziemi rzucona poetycka rekawice i odpal mi cos wierszem !

A co by Cie przekonac, o mojej notorycznie zlej woli, pozwol sie przeblagac ponizszym, zadedykowanym Ci wierszykiem, n-i-e-z-u-p--l-n-i-e mojego autorstwa.

Wielkieś mi uczynił pustki w sercu moim,
Moj drogi Albano, tymze postem swoim!
Pełno nas, a jakoby nikogo nie było:
Jednym maluczkim poscikiem tak wiele ubyło
Tyś za wszytki poecił, za wszytki wierszował,
Wszytkiś na forum kąciki rymem faszerował.
Nie dopuściłeś nigdy xtheo się frasować
Ani sobie myśleniem zbytnim głowy psować,
To tego, to owego czesto przypalajac,
I onym swym uciesznym rymem zabawiając.
Teraz wszytko umilkło, szczere pustki na forum,
Nie masz rymowania, nie masz rozśmiać się nikomu.
Z każdego kąta żałość człowieka ujmuje,
A xtheo serce krwawi i wybaczenia oczekuje !.

z poetyckim pozdrowieniem,
xtheo7

ps. przepraszam za slowo "dupa", ale w orginale bylo i mialo byc "upa", ale mi sie z MSWorda cos zle przekopiowalo a moj korektor nie wychwycil. Obiecuje, juz nigdy na tym forum ni uzyje slowa "dupa". Niech mnie ten Zielony z Okiem po Srodku w upe kopnie, jakbym sie zapomnial ! <nonono>
albano1947

Xtheo

Ja za krytyke sie nie obrazam ani tez za inne zdrowe zdanie Nawet bardzo cenie sobie krytyke. Jestem tylko za przejrzystym sformulowaniem. To co napisales, ja sam bym nawet nie zauwazyl. Zostalem poprostu, zaalarmowany i to nie jednym ale wieloma telefonami i mailam. Nasza spolecznosc odebrala Ciebie roznie.. Moze sa tez tacy co nie maja takiego poczucia humoru ...
Mysle ze tym oswiadczeniem decydujaco przyczyniles sie do poprawienia atmosfery.. Mam wrazenie ze wlasnie po telefonie jaki mnie dorwal 10 minut temu znowu sie zalogowalem. Wszyscy ktorzy Tobie i mnie sprzyjaja przyjeli Twoje oswiadczenie z wielka ulga.. . Nieraz brakuje niewiele zeby zaplonal problem niezgody. Poniewaz prosilem o nie blokowanie tego tematu ... to jest jasne ze przyjalem ryzyko dyskusji nawet jak by pod moim adresem padaly slowa niezbyt mi pochlebne ..Nie o to chodzi ... Kazdy z nas robi bledy ale tutaj zaglada tez nasza mlodziez i ta nie powinna sie z takimi odnosnikami byc konfrontowana To jest mnie jako nauczycielowi bardzo wazne..

Pozdrawiam

paulina

Post autor: paulina »

Dla Ciebie xtheo7- szacuneczek,a dla Ciebie albano1947; jeslibys wiedzial co mlodziez czyta(oczywiscie nie na tym forum lecz ogolnie),to rece i nogi by Ci sie ugiely.A slowo (nazwa tylnej czesci ciala),jest naprawde niczym gorszacym w porownaniu z zacietoscia i zlosliwoscia ludzka. Niemniej jednak milo ,ze spor dzieki kulturze xtheo i wspanialomyslnosci albano1947 w imie dobra Forum i Demokracji zostal zazegnany. <lol>
albano1947

Witam ;)

Ja wiem jak sie pracuje u mlodzieza.. Jestem tez na polskim forum młodzieżowym o tenisie i mam tam pelny szacunek..

My mamy wcale nie najgorsza mlodziez tylko nieraz dajemy zly przyklad... To my mamy wypatrzone podejscie do swiata .. Z mlodzieza trzaba umiec rozmawiac ich jezykiem.

Mysle ze nawet jak nieraz popelnimy blad ciezko jest sie nam do tego przyznac i tutaj tkwi ten gwoźdź. Dziekuje za slowa otuchy..

W koncu musimy dbac o nas. Inaczej inne narody beda sie smiac a jak dobrze wiem to i rdzenni Luksemburczycy znaja wysmienicie Polski jezyk .... Znam ich i wiem ze tutaj nas odwiedzaja .. :)

Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

xtheo7 pisze:Obiecuje, juz nigdy na tym forum ni uzyje slowa "dupa".
A co z Gombhowiczem, phoszę pana? Na ten przykład:
„…bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!”. Ocenzuhować na wzóh Wielkiego Homana? <lol>

Pozdhawiam wszystkich miłośników Gombhowicza <mrgreen>
Awatar użytkownika
xtheo7

Post autor: xtheo7 »

anwi pisze:
xtheo7 pisze:Obiecuje, juz nigdy na tym forum ni uzyje slowa "dupa".
A co z Gombhowiczem, phoszę pana? Na ten przykład:
„…bo i cóż by było, gdyby gmin odkhył, że nasza dupa taka sama?!”. Ocenzuhować na wzóh Wielkiego Homana? <lol>

Pozdhawiam wszystkich miłośników Gombhowicza <mrgreen>
Jest jeszcze jeden literacki przyklad tego slowa:
- jako bardzo grzecznosciowa formulka potwierdzenia zaproszenia

DUPA = Dziekuje uprzejmie, przybede akuratnie !

Jesli mnie pamiec ne zawodzi, pochodzi ona od samego mistrza, Boya-Zelenskiego!

Nie wspominajac juz o tym, ze bylo to jedno z ulubionych slow samego Marszalka !

----------------------- OSTRZEZENIE ---------------------

ponizszy post nie powinien byc czytany przez dzieci i mlodziez do lat 18-stu, ze wzgledu na zawarte w nim wulgaryzmy. Autorzy, wspolautorzy i dyskutanci nie sa ani prawnie ani moralnie odpowiedzialni za ew. szkody moralne poniesione przez przypadkowego czytelnika!
Awatar użytkownika
Sabina

Post autor: Sabina »

Tak jeszcze w ramach rozladowania napiecia i wielkich poetow, ich poczucia humoru
i cietego zartu, ktory zazwyczaj jest cecha ludzi nieglupich:

jest taka anegdota o jednym z nich....

Aleksander Fredro mial duzo mlodsza od siebie zone i wykladajac na uniwersytecie,
juz w sedziwym dosc wieku, byl czesto obiektem kpin swoich studentow.
Pewnego dnia znalazl na tablicy ogloszen, w sali wykladowej kartke z tekstem:

"Stary Fredro w ksiazkach grzebie,
a student mu zone j..ie!"

Nie przejmujac sie bardzo, odpisal uczniom:

"J..cie, j..cie moje dziatki,
bom ja j...al wasze matki
i to wlasnie z tej przyczyny
takie sa z was s....syny! "
Sabina
albano1947

Halo Sabina :)

Jak napisal Fredro nigdy nie dociekalem-.. Jestem normalnie antyliteracki, pisze z bledami. Jestem pelny szacunku dla tworczosci innych ziomkow.. Jestem tez przekonany ze mozna na wiele sposobow wyrazac swoja radosc czy smutek Czy to jest dobre czy zle czy tez niema skladu .. To zalezy od odwagi tej oosoby czy jej sklonnosci.. Ja tutaj napisałem pewne male strofy ktore nie maja wspolnego z Fredro czy innym wielkim naszej historii .. Jezeli wzbudzaja u kogos naprzyklad negatywne odczucia to moze je ocenic w przyzwoitej formie. Jezeli jest ta forma nieprzychylna czy inna, to moge sie bronic.. albo lepiej powiedziec. Staram sie moje opinie nie wyrazac w zaleznosci od pogody w Luksemburgu

Na koniec

W luksemburgu mieszkaja Polacy !!!
Tez i inni Luksemburczycy. Zydzi i tacy
Co nie maja korzeni w naszej ziemi
ale rozumieja co sie im w polskim nadmieni

Pozdrawiam milo :)
:)

albano1947