Kto chętny na polskie grillowisko?

Zabawa dla dorosłych i dla dzieci, kultura, gastronomia, sport, turystyka...
Awatar użytkownika
piastdp

Post autor: piastdp »

Didus pisze:Chetnie tez bym spotkala sie z Polakami mieszkajacymi w luxie,brakuje rodzinki i rodakow;)juz dawno po polsku nie rozmawialam;)
Przeciez co jakis czas sa imprezy na których spotykaja sie Polacy z Luksemburga, chocby co tydzien w niedziele o 17 na piłce w Walfer <mrgreen> ;) Pozatym zawsze można pomyslec o jakims wielkim polskim grilowisku ale to pewnie po wakacjach :p
Agata

Post autor: Agata »

piastdp pisze: Pozatym zawsze można pomyslec o jakims wielkim polskim grilowisku ale to pewnie po wakacjach :p
Jakos watpie w sukces wielkich 'spedow'... Moze lepiej wymyslec jeden dzien w miesiacu (ale bez konkurencji dla pierwszego koscielnego piatka miesiaca), okreslic stale miejsce i kto bedzie chcial to przyjdzie. 'Glowny organizator' bedzie tylko regularnie przypominal o zblizajacym sie terminie, rezerwowal miejsce i juz...
Agata
Awatar użytkownika
piastdp

Ja myślałem wczesniej juz o takim polskim grilowisku raz ze czasami spotykam sie z polskimi (ale nie tylko) znajmomymi na grilu, dwa ze jak ze 2 miesiacy temu sam robiłem sobie z rodzinka grila na Bambesch to z regularnoscia zegarka co pólgodziny spotykałem jakiś polskich znajomych. Zatem myśle ze pomysł by "wypalił". Nalezy jednak poczekac na jakis odpowiedni termin i zlokalizowac ciekawemiejsce na wieksza liczbe osob, Mysle ze zebrałaby sie nas duża grupa :D.
ps. Moze załozyc osobny dział np. spotkania rodaków !
Awatar użytkownika
Didus

Post autor: Didus »

-----
Ostatnio zmieniony 28-09-2008, 22:52 przez Didus, łącznie zmieniany 1 raz.
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Poczta pantoflowa do mnie dotarła że taki cichy, tylno-głośny temat się robi...

ja jestem stanowczo za... a co do propozycji - rzucić temat jak z wycieczką do zoo... i za każdym razem w innym miejscu... miejsc w samochodach mamy pod dostatkiem i z reguły zawsze ktoś może wsiąść +2 do auta :)

pytania o rozwiązania:
1. kto
2. kiedy (np następny weekend 5-6.7.2008 lub 12-13.7.2008)
3. gdzie (np tam gdzie ostatnio - nad Moselą w Ehnen - N10 - Route du Vin)
to jest opcja dla osób dzieciatych

bo co do tych młodych przed 30 (bez obrazy chłopaki i dziewczyny! po 30 ;) bez dzieci to bar, kawiarnia czy inne i już romanse można kręcić :P, a widzę lato sprzyja :P
Ostatnio zmieniony 30-06-2008, 11:50 przez gabrjel, łącznie zmieniany 1 raz.
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

gabrjel pisze:bo co do tych młodych przed 30 (bez obrazy chłopaki i dziewczyny! po 30 bez dzieci to bar, kawiarnia czy inne i już romanse można kręcić :P, a widzę lato sprzyja :P
Zaraz, zaraz...ja tu czegos nie rozumiem.....mlodych przed 30 ?! <nerwus> ....a mlodych przed 40, a po 40?.... <bezradny> ....jakas dyskryminacja? czy jak?!.... A jak dzieci na wakacjach, to takie single juz w odstawke, tak??!!...bo do zadnej grupy sie nie kwalifikuja??.... <beczy>

A tak na powaznie - to spotykajmy sie! ....wszak lato sprzyja...... <mruga> - jak kogos nie ma, bo wyjechal - to trudno, dolaczy nastepnym razem, jak bedzie chcial...Moze by ustalic jakis konkretny dzien - na przyklad pierwszy piatek ( <oops> )...ok, no, moze ostatni?....I co miesiac sie spotykajmy....albo "obiady czwartkowe", skad inand znane...?
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

gabrjel pisze:Poczta pantoflowa do mnie dotarła że taki cichy, tylno-głośny temat się robi...

ja jestem stanowczo za... a co do propozycji - rzucić temat jak z wycieczką do zoo... i za każdym razem w innym miejscu... miejsc w samochodach mamy pod dostatkiem i z reguły zawsze ktoś może wsiąść +2 do auta :)

pytania o rozwiązania:
1. kto
2. kiedy (np następny weekend 5-6.7.2008 lub 12-13.7.2008)
3. gdzie (np tam gdzie ostatnio - nad Moselą w Ehnen - N10 - Route du Vin)
to jest opcja dla osób dzieciatych

bo co do tych młodych przed 30 (bez obrazy chłopaki i dziewczyny! po 30 ;) bez dzieci to bar, kawiarnia czy inne i już romanse można kręcić :P, a widzę lato sprzyja :P

p.s.

proszę o wydzielenie wątku z grillem do nowego tematu :)
gabrjel
1. kto chce i jest dyspozycyjny
2. to sa juz weekendy wakacyjne - ale może a nuż ktoś isę chętny znajdzie
3. gdzie - juz chyba 2 propozycje lokalizacji padły, a w Ehnen nie ma infrastruktury dla dzieci, nie mówiąc o tym, że toaleta też daleko... :p
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Więc trzeba tylko zdecydować gdzie, bo kiedy to samo wyjdzie no i organizacja - czy koordynowana czy samodzielna ?
(osobiście wolę opcję 2)
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
piastdp

Ja raczej myśle o terminie powakacyjnym czyli od wrzesnia, wtedy wszyscy beda po urlopach, wakacjach. Teraz najlepiej czekac na ocene inicjatywy i jakies propozycje forumowiczów. Choć jak ktos ma ochote to grilla moze w kazdej chwili zrobic. ;)
Awatar użytkownika
bamaza42

Ja tam mysle, ze nie ma co czekac....wszak nie bierzemy wszyscy jednoczesnie urlopow...Mozna by teraz zainicjowac jakies spotkanko - tzn rozpoczac cykl naszych comiesiecznych spotkan....tylko nie bardzo rozumiem, co gabrjel ma na mysli mowiac o organizacji - koordynowana czy samodzielna?.... Wg mnie ona zawsze jest samodzielna, wymaga tylko osoby, ktora rzuca haslo, inicjuje, ewentualnie rezerwuje jakies miejsce (jak jest taka potrzeba...)... czy tojest juz koordynowana?.... to jaka jest samodzielna?....
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

to ja rzucam hasło - Bambesch - ta niedziela, tzn. 6/07, zaczynamy koło 16.00, jak pogoda pozwoli. Plac zabaw dla dzieci jest, lasek dla spacerowiczów, toaleta tuż obok.... Co wy na to?
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
bamaza42

<brawo> - dla tej pani !!! <lol>
asiunia

Post autor: asiunia »

Bardzo chetnie:)
Awatar użytkownika
bamaza42

Oczywiscie to ma byc spotkanie WSZYSTKICH - i tych mlodych przed 30, i tych mlodych po 40, tych z dziecmi, i tych bez dzieci.... prawda, gabrjel ? :p
Awatar użytkownika
j23

Post autor: j23 »

[quote="kajapapaja"]to ja rzucam hasło - Bambesch - ta niedziela, tzn. 6/07, zaczynamy koło 16.00, /quote]

Moze wczesniej (lunch) bo koliduje z pilka.
ODPOWIEDZ