Typowanie wyników ME 2008

Zabawa dla dorosłych i dla dzieci, kultura, gastronomia, sport, turystyka...
Awatar użytkownika
szymbi

Typowanie wyników ME 2008

Post autor: szymbi »

Nie jest to może polska tradycja, ale zapewnie wielu/wiele z Was chętnie wzięłoby udział w zabawie w typowanie wyników meczów Mistrzostw Europy 2008. Jestem gotów skoordynować tę zabawę. Aby nie tworzyć wrażenia zabawy hazardowej nie będzie wkładu pieniężnego, natomiast polska.lu zapewne ufunduje atrakcyjne nagrody dla zwycięzcy/zwycięzców. :D Liczba uczestników nie jest ograniczona.

Proszę wszystkich chętnych o wypełnienie załączonego pliku w zaznaczonych miejscach i wysłanie do mnie na adres email szymbi (na) polska.lu . Typujemy na razie dokładny wynik każdego meczu pierwszej serii meczów grupowych. Proszę nie zapomnieć też o polu NICK. Przesłane typy wprowadzę do zbiorczej tabeli, która będzie automatycznie przyznawała punkty typujących według następujących zasad:

prawidłowy wynik: 4 pkt.
prawidłowe rozstrzygnięcie i różnica bramek: 2 pkt.
prawidłowe rozstrzygnięcie (wygrana A/B, remis): 1 pkt.
inne: 0 pkt.

Typy będę zbierał przed każdą serią meczów grupowych (a więc 3 razy), przed ćwierćfinałami, półfinałami i finałem. Terminy przesyłania typów (każdorazowo godzina 17.00):

sobota 7.06 - 1 seria meczów grupowych
środa 11.06 - 2 seria meczów grupowych
niedziela 15.06 - 3 seria meczów grupowych
czwartek 19.06 - ćwierćfinały
środa 25.06 - półfinały
niedziela 29.06 - finał

Dodatkowa zasada: w meczach wymagających rozstrzygnięcia (od ćwierćfinału wzwyż) bierzemy pod uwagę wynik po dogrywce, jeśli takowa zostanie rozegrana.

P.S. Zabawa ta odbywa się niezależnie i według nieco innych zasad od tej prowadzonej w instytucjach UE. Można oczywiście wziąć udział w obu - z takimi samymi lub innymi typami.

No to: <gol>
Załączniki
ME2008.zip
(7.74 KiB) Pobrany 207 razy
ODPOWIEDZ