wystawa drzwi w parku

Zabawa dla dorosłych i dla dzieci, kultura, gastronomia, sport, turystyka...
Agata

wystawa drzwi w parku

Post autor: Agata »

Bedac ostatnio w parku w dolince Pertuski (czy ten park ma jakas oficjalna nazwe?) zobaczylam 'wystawe' drzwi. Drzwi sobie stoja, albo wisza na skalkach. Pojedynczo lub grupowo, ale jest ich razem z 6 czy 7.

Czy ktos z Was wie, co to za 'smialy' projekt? Wystawa ma posmak wielko-artystycznej wizji ;-))) Polecam :-)
Agata
mmm191

Post autor: mmm191 »

no ja też to widziałam i jak dla mnie to jakiś dziwny pomysł i zupełnie nie mogę sobie wyobrazić, że to może mieć jakies głębsze przesłanie....no ale ja nie jestem artystką
mmm191
katarzynka

Post autor: katarzynka »

Drzwi akurat nie widzialam, ale rok, albo i dalej temu w tym samym miejscu byla prezentacja lawek parkowych. Wszystkie byly biale, roznila je tylko wysokosc i powyginane w rozne strony czesci skladowe (siedzisko i oparcie). Wyglada zatem na to, ze jest to moze taki zwyczaj owej dolinki, ze co jakis czas gosci na swych polaciach dziwne wytwory sztuki.
Awatar użytkownika
inesitka

Post autor: inesitka »

to jest chyba wystawa w ramach projektu Transient City; http://www.luxembourg2007.org/FR/manifd ... 3138B01E59
(Restitution Lab 3 Dare to Look i The Speaking map). Brzmi zawile, ale ogólnie rzecz biorąc chodzi chyba o zachęcenie do spacerów w dolinie Petruski ;)
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

a może ktoś wymienia wszystkie drzwi w mieszkaniu i cichaczem wyniósł stare do parku <lol>
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
ODPOWIEDZ