Piłka nożna w niedzielę?

Zabawa dla dorosłych i dla dzieci, kultura, gastronomia, sport, turystyka...
Awatar użytkownika
wojtek

Piłka nożna w niedzielę?

Post autor: wojtek »

Proponuję, tylko na tą niedzielę, tymczasowe przeniesienie rozgrywek piłki nożnej z Walfer na fantastyczne, nowe boisko w Itzig (plateau, rue des Promenades). Miejscowość znajduje się kilka kilometrów na południe od stolicy, blisko Howaldu i Hesperange.

Godzina 15.00 !!!

Obok piękny, nowy plac zabaw. Wszyscy chętni mile widziani.
Do zobaczenia.
Awatar użytkownika
ryba

Post autor: ryba »

Ja sie chetnie tam zjawie, w koncu pogoda za oknem dopisuje i dobrze by bylo sie troche poruszac na swiezym powietrzu :)

Do zobaczenia na boisku!!
Awatar użytkownika
j23

Post autor: j23 »

+ 2 <mrgreen>
Awatar użytkownika
wojtek

Bardzo przyjemny mecz. Zebrało się nas sześciu Polaków :)
Niestety lokalna młodzież nas ograła, ale to zapewne dlatego, że mieliśmy parę tygodni przerwy w rozgrywkach ligowych Polska.lu ;)
Awatar użytkownika
madi82

Post autor: madi82 »

Hej
Czy rozgrywki odbywają sie również na jakiejs sali czy tylko na powietrzu czyt. boisko???
Awatar użytkownika
wojtek

Planujemy zorganizować wspólne "pogrywanie w nogę" na jakiejś sali gimnastycznej. Jest kilku chętnych na taką rozrywkę, ale problem leży w znalezieniu odpowiedniego miejsca i zebrania wystarczającej ilości osób. Dochodzi jeszcze do tego kwestia ustalenia odpowiedniego dla wszystkich terminu...
Ale jestem dobrej myśli ;) Wstępnie zainteresowanych jest około dziesięciu osób, więc jeżeli ktoś chce się jeszcze dołączyć, to proszę o zgłaszanie się, najlepiej w tym wątku.
eubulus

Post autor: eubulus »

wojtek pisze:jeżeli ktoś chce się jeszcze dołączyć, to proszę o zgłaszanie się, najlepiej w tym wątku.
Super inicjatywa <brawo>
Wojtek, ja z synem chetnie sie dolacze, jezeli to bedzie nie pozniej niz 15-ta w niedziele.
Miejscowy trener siatkowki i nauczyciel wf-u(Polak) powiedzial, ze najlepiej jest napisac do gminy, na terenie ktorej sie mieszka. Twierdzi on, ze czasami pomagaja w znalezieniu wolnej sali.
davit

Post autor: davit »

Tez chetnie moge przylaczyc sie do regularnych rozgrywek, ale tez nie pasuje mi z kolei pozna goidzna, ja bym proponowal kolo 13 <roll> .
Czy sa juz wstepne ustalenia co do miejsca rozgrywek?
ODPOWIEDZ