Festiwal Jabłek w Steinsel

Zabawa dla dorosłych i dla dzieci, kultura, gastronomia, sport, turystyka...
Awatar użytkownika
kajapapaja

Festiwal Jabłek w Steinsel

Post autor: kajapapaja »

jabłka świeże, smażone, gotowane, zbierane, zrywane, soczek ..... do wyboru do koloru, a wszytsko na www.steinsel.lu (lub www.station.lu) :D
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Byłaś?...świetna impreza, prawda?...Powtarzają jeszcze raz w nadchodzący weekend (jak bedzie pogoda, to chcę zrobić reply...)...atmosfera piknikowa, sielska... :)) A jabłuszka...pycha!!!...Ja kupiłam w zeszłym tygodniu w sumie coś 18 kg, złożyłam w piwnicy, ale takie pyszne, że szybko znikają, więc będę musiała uzupełnic chyba zapasy na zimę :))
Awatar użytkownika
kajapapaja

no wlasnie chcialabym tez zrobic maly zapasik...
wybierasz się jeszcze raz? to może spiknijmy się jakoś?
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Mozemy sie spiknac, moze zreszta bedzie wiecej chetnych?....jezeli bede jechac, to pewnikiem raczej w niedziele, tak ok. 11 (mam nadzieje, ze jakies jablka jeszcze zostana...). Chetnie kupie troche z 2 gatunkow, ktorych nie kupilam poprzednio... A tyw koncu tam nie bylas?...
Awatar użytkownika
kajapapaja

no nie byłam bo w zeszła niedziele pojechaliśmy na orzechy :D
więc teraz pora na jabłuszka, bo nie ma jak te ogrodowe, a nie ze sklepu nie wiadomo jakiej prowieniencji...
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
ODPOWIEDZ