Impreza z okazji Dnia Dziecka

Zabawa dla dorosłych i dla dzieci, kultura, gastronomia, sport, turystyka...
rarata

Impreza z okazji Dnia Dziecka

Post autor: rarata »

Witam!
Podobno w najbliższą niedzielę organizowana jest impreza z okazji Dnia Dziecka. Podobno w ambasadzie.
Czy ktoś z Szanownych Forumowiczów zna szczegóły i może się nimi podzielić?
Gdzie i kiedy to się odbędzie? Dla dzieci w jakim wieku? Czy i jak rodzice mogą pomóc w organizacji?
Z góry dzięki za wszelkie informacje.
fram

Post autor: fram »

No wlasnie, ja tez o tym slyszalam. Podobno, szczegoly mialy byc na www.polska.lu :) Czy Redakcja cos wie na ten temat?
Awatar użytkownika
danka44

Post autor: danka44 »

Dzień Dziecka jest organizowany przez ambasadę w niedzielę 10 czerwca o godz. 15-tej.
Zaproszenia były rozdawane dzieciom ze szkoły polskiej i europejskiej oraz osobom, które były na liście adresowej ambasady. Niestety do wszystkich w ten sposób nie udało sie dotrzeć, czego jesteście przykładem. Obawiam sie , że teraz jest juz niemozliwe otrzymanie zaproszenia, ponieważ liczba osób zaproszonych znacznie przekracza pojemnośc ambasady.
Osoby, które maja zaproszenia proszone są o przyjscie z tymi zaproszeniami ze względu na rutynowe zasady bezpieczeństwa na terenie ambasady. Osoby, które nie będą miały zaproszeń (zapomną) będą sprawdzane z listą.

Zastrzegam, że nie jest to żaden oficjalny komunikat ze strony ambasady tylko informacja, którą otrzymałam jako osoba zaintersowana.
Danka
fram

danka44 pisze:Zaproszenia były rozdawane dzieciom ze szkoły polskiej i europejskiej.[...] Obawiam sie , że teraz jest juz niemozliwe otrzymanie zaproszenia, ponieważ liczba osób zaproszonych znacznie przekracza pojemnośc ambasady.
Ojej, jaka szkoda :( A dlaczego dzieciom z europejskiego garderie nie? :(
Awatar użytkownika
danka44

Garderie też powinny dostać. Radzę spytać nauczycielki
Danka
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

danka44 pisze:Zaproszenia były rozdawane dzieciom ze szkoły polskiej i europejskiej oraz osobom, które były na liście adresowej ambasady.
a my mamy dziecko w szkole i nie dostalismy :p
Awatar użytkownika
danka44

Ja może jeszcze raz wyjaśnię co wiem. Jako kierownik szkoły polskiej dostałam informację o organizowanym dniu dziecka i wraz z nią zaproszenia dla dzieci ze szkoły polskiej. Takie same zaproszenia dostały moje dzieci w szkole europejskiej, ale nie są akurat ani w przedszkolu, ani w klassach I-II.
Proponuje jeszcze raz dowiedzieć sie u pani Eli i Anety dlaczego nie przekazują wam tych informacji=zaproszeń.
Danka
Awatar użytkownika
kajapapaja

danusia - kwestia jest tego typu że np. my jesteśmy permamentnie pomijani, poczynając od imprezy na oficjalne otwarcie ambasady ....
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
fram

kajapapaja pisze:np. my jesteśmy permamentnie pomijani, poczynając od imprezy na oficjalne otwarcie ambasady ....
to byla jakas impreza?? <shock> chociaz trudno, zeby zaprosili cala polonie...
Awatar użytkownika
danka44

Ja już ostatni raz sie wtrącam, bo jeszcze mnie wezma za rzecznika prasowego ambasady ;)
Po pierwsze, to jak fram stwierdziła trudno zaprosic całą polonię. Jezli ktos był w środku, to wie, że to jest po prostu zwykły dom, a nie sala przyjęć. Impreza na 200 osób to juz jest wielkie wyzwanie (a tyle będzie na Dzień Dziecka)
Po drugie, to nie ma obowiązku meldowania się w ambasadzie po przyjeździe, więc i w ambasadzie nie wiedzą o wszystkich osobach, które tu są.
Po trzecie, o ile sie dobrze orientuję, to w ambasadzie dysponują juz listą adresowa na 1000 osób. Trzeba z tej listy wybierac osoby mniej lub bardziej pożądane, zainteresowane, wybitne, pomocne, odpowiednie - niepotrzebne skreslić - na dany rodzaj imprezy. Są imprezy mniej lub bardziej otwarte, ale wszystkich nie da sie zaprosic na jeden raz.

No, ale dlaczego kaję permanentnie pomijają, to ja zupełnie nie rozumiem
<bezradny>
Danka
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

kajapapaja pisze:poczynając od imprezy na oficjalne otwarcie ambasady ....
...no, o otwarciu ambasady i imprezie na ta okolicznosc to i ja sie dowiedzialam z forum i post-factum....
Awatar użytkownika
kajapapaja

danka44 pisze:No, ale dlaczego kaję permanentnie pomijają, to ja zupełnie nie rozumiem
<bezradny>
tym bardziej że u kolegów tłumaczy zaproszenia leżały w tray-ach...

ale cóż tam, takie życie...
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

danka44 pisze:Proponuje jeszcze raz dowiedzieć sie u pani Eli i Anety dlaczego nie przekazują wam tych informacji=zaproszeń.
Pani Aneta nie przekazuje, ponieważ ich nie dostała. Zapewne zatem dzieci przedszkolne nie są grupą docelową tego spotkania.
Awatar użytkownika
j23

Post autor: j23 »

Moje w szkole podstawowej i sredniej i tez nie dostaly.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

W szkole sredniej rozdawala pani Kos...widac akurat byly nieobecne?....
ODPOWIEDZ