Turniej piłkarski dla dzieci

Zabawa dla dorosłych i dla dzieci, kultura, gastronomia, sport, turystyka...
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

Nad Weimerskirch wisza chmury i też słychać pogrzmiewania aczkolwiek piorunów nie widać
Do sąsiada Portugalczyka ;) przyjechała tajemnicza dostawa prosto z Portugalii :>
ale czy to oznacza poprawę / zmianę pogody?
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
MaWi

Post autor: MaWi »

Jak nie padalo tak nie pada. A nawet jakby troche ucichly te grozne pomruki z nieba. Przyszla wlasnie moja zona z pracy i powiedziala, ze burza przejdzie bokiem. A skoro ona tak powiedziala, to znaczy, ze przejdzie bokiem, bo ona zawsze ma racje <mrgreen>

Ja juz nie bede wiecej nadawal, chyba, zeby sie zaczela ulewa, to wtedy napisze malego newsika, OK?
Awatar użytkownika
felo

Post autor: felo »

Biorac pod uwage ewentualny czas dojazdu my juz musimy decydowac... Majac na wzgledzie to co piszecie, i to co u nas za oknem (chmury, blyskawice i deszcz) - pasujemy.

Mam nadzieje, ze jesli jakims cudem u Was zaraz nie lunie, to znajdzie sie jakas zyczliwa dusza, ktora dopilnuje by dzieciaki nie polamaly sobie niczego. ;)

Dzieki za zrozumienie i do niedzieli!

Milego weekendu!

F.
MaWi

felo pisze:piszecie, i to co u nas za oknem (chmury, blyskawice i deszcz) - pasujemy.
No, nie! W takim momencie! :/
MaWi

Od Kirchbergowa idzie przejasnienie. Jesli to sie utrzyma to bedzie git. Ale czy sie utrzyma, to mnie juz nie pytajcie, dobra? <roll>
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

uprzejmie donosze spod Kirchbergowa ( a dokładnie z centrum Weimerskirch) że tu nie pada
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
MaWi

Ostatni komunikat – czarne chmury sobie poszly, zostaly tylko szaro-bure. Nie spadla ani kropla. Przestalo grzmiec.

Felo – nie pękaj! Cala polska.lu czeka na ciebie! :)
smavil

Post autor: smavil »

Dla mnie sie jeszcze na "cos" zanosi... ale mamy niedaleko wiec sie szykujemy :)
Awatar użytkownika
felo

No coz MaWi, jak to u nas mowia, teraz to juz po ptokach :(

Slaby ze mnie meteorolog...

Z gory dziekuje wspomnianej juz wyzej zyczliwej duszy za zastepstwo :p
MaWi

felo pisze:No coz MaWi, jak to u nas mowia, teraz to juz po ptokach :(

Slaby ze mnie meteorolog...
No, widzisz! I teraz wstyd! Bo na boisku w Walfer spotkala sie waleczna druzyna naszych juniorow niemal w komplecie i ostro potrenowali pod czujnym okiem jednego z naszych zyczliwych luksemburskich kolegow (ktoremu bardzo niniejszym dziekujemy). Wygonil nas dopiero deszcz... o 20.15! Gralo sie super a kibicowalo jeszcze lepiej.

Bedziesz wiec musial odrobic w niedziele w dwojnasob! :)
asiunia

Post autor: asiunia »

MaWi pisze:Wygonil nas dopiero deszcz... o 20.15!
Uwazam, ze daszcz spadl w odpowiednim momencie i byl naszym ratunkiem bo inaczej to pewnie do tej pory nie zebralibysmy swoich pociech z boiska, bo tak im sie fajnie gralo:))
Awatar użytkownika
felo

Wytarzalem sie w smole i pierzu, posypalem glowe popiolem i jutro powinienem dac rade <lol>
Awatar użytkownika
danka44

Post autor: danka44 »

Moi drodzy,

Na następny trening przyjadę dopiero pod koniec. Mam nadzieję, że dogracie wszsystkie szczegóły rozstawień, taktyki, zmian itp.
Dostałam wiadomości od organizatorów. Umieszczę je niżej, poniewaz jeszcze chciałam podziękowac kaszubowi za pomoc w tłumaczeniu z angielskiego na francuski, czy włoski, a może sportowy język ;) W każdym razie nasza starsza druzyna jest w grupie średniej, czyli 9-10 latków.
Dla pewności wyslę to pismo do wszystkich jeszcze mailem.

Plan d'acc&egrave;s pour se rendre au terrain synthétique de MUNSBACH

http://www.fc-munsbach.com/sitemap.htm

Le tournoi édition 2007 des enfants débutera &agrave; 9h00

Nous vous prions d'&ecirc;tre présent au terrain de MUNSBACH &agrave; 8h30 précises pour l'enregistrement de votre équipe, et la distribution des tickets, t-shirts, et du programme.

L'accueil se fera &agrave; la table de marque et nous n'accepterons que les RESPONSABLES d'équipe &agrave; cette table.

La remise des coupes et des médailles est "prévue" aux environs de 17h00.

Buvette et grillade toute la journée

Bienvenue aux familles . . .

Nous disposerons d'une antenne sécurité, ambulance et premier soins.

N'oubliez pas la cr&egrave;me solaire, les casquettes etc ...

Le FC EUROPA VOUS REMERCIE POUR PARTICIPATION

Jean-Louis CALDOGNETTO
Danka
ODPOWIEDZ