grzyby - sezon 2012
grzyby - sezon 2012
Cześć Grzybiarze
Jak Wam idzie zbieranie grzybów w tym sezonie w Luksie?
Byłem ostatnio parę razy w lesie, ale same tylko gołąbki i do tego niezbyt wiele...
Zdecydowanie lepiej było w sierpniu, gdy udawało się znaleźć borowiki i koźlaki. Spodziewałbym się wysypu po ostatnich deszczach, ale nic z tego...
Jak Wam idzie zbieranie grzybów w tym sezonie w Luksie?
Byłem ostatnio parę razy w lesie, ale same tylko gołąbki i do tego niezbyt wiele...
Zdecydowanie lepiej było w sierpniu, gdy udawało się znaleźć borowiki i koźlaki. Spodziewałbym się wysypu po ostatnich deszczach, ale nic z tego...
Gdyby ktoś znał jakieś ciekawe miejsce...
... to może się podzieli? W mojej okolicy też kiepsko. Słyszałem, że co nieco można zebrać na północy, ale nie znam tamtych rejonów. Może ktoś podzieli się wskazówkami?
Re: Gdyby ktoś znał jakieś ciekawe miejsce...
Jak chcesz, to mogę się podzielić gołąbkamiunionista pisze:... to może się podzieli? W mojej okolicy też kiepsko. Słyszałem, że co nieco można zebrać na północy, ale nie znam tamtych rejonów. Może ktoś podzieli się wskazówkami?
Jutro idę do jeszcze innego lasu koło mnie i napiszę co wyszło z poszukiwań.
Gołąbków to ja może wolałbym nie zrywać
bo boję się pomyłki. Ale jakieś podgrzybki/prawdziwki/maślaki/kanie to chętnie! Spotkajmy się wszyscy na grzybach w lesie!
Re: Gołąbków to ja może wolałbym nie zrywać
Kanie właśnie znalazłem...unionista pisze:bo boję się pomyłki. Ale jakieś podgrzybki/prawdziwki/maślaki/kanie to chętnie! Spotkajmy się wszyscy na grzybach w lesie!
mniam