Piłka halowa

Zabawa dla dorosłych i dla dzieci, kultura, gastronomia, sport, turystyka...
Awatar użytkownika
ryba

Piłka halowa

Post autor: ryba »

Witam wszystkich, zwlaszcza pilkarzy!

Czy jest jakas grupa co sie spotyka na futbol na sali?

Jesli nie, a znalazlaby sie ekipa do gry, to znalazlem takie miejsce w Trier (http://www.soccer-trier.de/index.php?index) - pewnie nie jest to nic nowego, ale moze udaloby nam sie zmobilizowac do gry.

Nie wiem po ile osob sie tam gra, moze ktos ma juz doswiadczenie? - ale wyglada mi na po 4/5 osob.
Cena nie jest tak bardzo odstraszajaca (40EUR/h), ale miejsce (Trier), to juz jest kawalek, ale dla chcacego nic trudnego ;-)

Myslalem, zeby pograc ze 2h i z jednym/dwoma rezerwowymi, czyli mniej wiecej 10EUR za spotkanie.

Zapraszam do dyskusji.
tomasz

Post autor: tomasz »

Chętnie bym pograł na hali i cieszę się, że padła taka propozycja, chociaż Trier to raczej odpada - sam dojazd w 2 strony zająłby mi tyle czasu, co granie. Czy nie znalazłaby się jakaś sala w LU?
Awatar użytkownika
ryba

W LU nie jest tak latwo zalatwic sale, juz chyba ten temat byl kiedys walkowany i byly jakies proby wynajecia sali, ale chyba sie nie za bardzo udalo - choc fajnie by bylo jakbym sie mylil :)

Z tego co wyczytalem, to zeby wynajac sale, trzeba zalozyc zwiazek, pozniej sie ubezpieczyc i na koncu znalezc miejsce, gdzie taka sala jest mozliwa do wynajecia. Tutaj trudno powiedziec, ktore z tych zadan jest najtrudniejsze.
MaWi

Post autor: MaWi »

ryba pisze:Tutaj trudno powiedziec, ktore z tych zadan jest najtrudniejsze.
Najtrudniejsze jest to, ze "zwiazek", czyli stowarzyszenie, musi byc zarejestrowane w tej gminie, gdzie chcecie wynajac sale. W Luksemburgu lokalne stowarzyszenia maja wiele przywilejow w macierzystych gminach i - odwrotnie - "obce" stowarzyszenia nie sa specjalnie mile widziane (nb. wlasnie dlatego nie udalo sie nam, czyli stowarzyszeniu polska.lu asbl, swojego czasu wynajac sali w jednej ze wschodnich gmin. Po prostu nasze podanie zostalo odrzucone, bo nie bylismy z tej samej gminy).

Czyli najlepiej, jesli jeden z fanow futbolu polska.lu mieszka w gminie, w ktorej znajduje sie wymarzona przez was sala. I to na jego adres nalezy zalozyc stowarzyszenie. Dalej powinno byc juz latwiej (co nie oznacza, ze latwo)
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

Hej Ryba, wróciłeś??? :) Trzeba by się spotkać "na mieście"..

Ja jestem bardzo chętny na piłkę w Trier, szczególnie właśnie w Trier. Myślę, że nawet z Luxa by się znalazło 5-6 osób chętnych. Ale te boiska są jednak chyba bardziej na drużyny 5 osobowe.
Awatar użytkownika
ryba

Los mnie przyslal znowu do Luxa, takze szukam jakis rekreacji :)

Czyli potrzebujemy min. 10 osób do gry.

Skoro 5-6 z Luxa, to jeszcze drugie tyle z bylekad :)
kubunio

Post autor: kubunio »

Ja chetnie zagram. W niedziele np. ruch do Trewiru nie jest zbyt natężony.
Pozdrawiam,
K.
voytec

Post autor: voytec »

A moze znajda sie chetni na gre w Luksemburgu, a nie w Trewirze, a jesli jest problem z wynajeciem sali, zawsze mozna grac na dworze. Sporo jest tu boisk na swierzym powietrzu.
Propouje regularne spotkania w np niedziele ?????
kubunio

Post autor: kubunio »

Uprzejmie informuję, że w okresie wiosna-jesień piłkarze tradycyjnie już od kilku lat spotykają się w niedziele na wspólną grę na boisku w Walferdange. Jeżeli tylko pogoda się poprawi, natychmiast rozpoczynamy sezon, że tak powiem, outdoorowy. Tymczasem warto by jednak podszlifować forme na hali.
Awatar użytkownika
jerry_lux

Post autor: jerry_lux »

Bardzo chętnie pogram na sali, tym bardziej z Rybą :D
jerry
rygoj

Post autor: rygoj »

Osobiscie gram w Trier w pilke w FFC Matthias (taki klub "spedzania wolnego czasu przy pilce").

W ramach tego klubu udostepniono nam za free hale przy Fachhochschule w Trier. Gralismy w sobote w godzinach 11:00-13:00. Na te treningi przychodzil kto chcial - nie tylko przynalezacy do FFC Matthias. Niestety grupa chetnych do gry sie posypala i od pewnego czasu (bedzie juz ponad rok) trening sie nie odbywal. Klucz do hali mamy, hala czeka na nas w kazda sobote w godzinach 11:00-13:00.

Hala jest troche mala - wielkosci boiska do koszykowki, gralismy 4 na 4 (3 + bramkarz). Minimum to 3x3 (bez bramkarza).

Gdyby znalezli sie zainteresowani to z checia reanimowali bysmy treningi. Rozumiem, ze termin nie jest moze idealny, ale hale ta mamy wynajeta juz od ponad 20 lat ;) (zawsze w soboty).
Awatar użytkownika
ryba

Jesli nikt nie gra obecnie w sobote/niedziele w LUX gdzies i ma mozliwosc dolaczenia nowych osob, to wydaje mi sie, ze na dzien dzisiejszy to jest awykonalne.

Tak wiec, jesli sala jest dostepna, to moze uda nam sie zebrac 8?
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

Jak rozumiem rygoj ma już paru kolegów chętnych, ale zbyt mało, żeby otwierać salę. Więc jeśli by z Luxa (plus ja na miejscu) doszło choć kilka osób, to się uzbiera 2x4 a w porywach może nawet 3x4 osoby? Jak dla mnie to ta sobota jest nawet dużo lepsza niż niedziela jako termin...
voytec

Post autor: voytec »

A moze by tak rozpoczac seson jesienno-zimowy w Walferdange lub innym boisku na zewnatrz ? Dlaczego gracie tylko w okresie wiosenno-letnim ? Jesli nie ma ulewy zawsze mozna zagrac. Widze ze sporo jest osob na forum, ktore chca pokopac, brakuje jedynie decyzji. Proponuje reaktywacje zimowa w Walferdange ???
Awatar użytkownika
ryba

Jak dla mnie to mozemy grac w ulewie, sniegu, gradzie - jakakolwiek pogoda, miejsce malo istotne, ale wydaje mi sie, ze chyba predzej znajdziemy 6++ osob na sale niz na dwor.

Moze na te sobote sie uda - jak sadzisz rygoj i ilu ewentualnie mialbys zawodnikow?

Kto bylby jeszcze chetny na te sobote?[/i]
ODPOWIEDZ