Nowy portal Polaków w Luksemburgu stał się faktem

Awatar użytkownika
Redakcja

Nowy portal Polaków w Luksemburgu stał się faktem

Post autor: Redakcja »

Tak więc stało się. Oto przed Wami nowy portal oraz stare, dobre i sprawdzone forum. Nowy portal, nowe możliwości wiele nowych funkcji, które przybliżymy Wam już niedługo w postaci krótkiej "instrukcji użytkownika portalu" – kompendium wiedzy na temat jego funkcji.

Wczoraj w Ancien Cinema oprócz odsłony nowego portalu stało się jednak coś znacznie ważniejszego. Spotkało się w jednym miejscu i czasie, świetnie ze sobą się bawiąc i wspólnie spędzając czas prawie 150 mieszkających w Luksemburgu Polaków. Z różnych miejsc, z różnych środowisk. Połączyło ich jedno – polska.lu oraz potrzeba spotkania się i wspólnego spędzenia czasu przy dobrej muzyce i świetnej zabawie.

To cieszy, to wzrusza, to motywuje do dalszych działań.

Bardzo, bardzo serdecznie dziękujemy wszystkim za tak liczne przybycie, za Wasze słowa uznania dla naszej pracy, za wsparcie i za to, że tak świetnie bawiliście się razem z nami w Vianden.

Bardzo dziękujemy Novice, za to, że już drugi raz wypełniła luksemburski klub po brzegi publicznością, grając najlepszą muzykę aż do końca.

Już wkrótce obiecujemy Wam obszerną fotorelacje z tego wydarzenia na naszym portalu.

Dziękujemy wszystkim, którzy przyczynili się do obecnego kształtu portalu polska.lu – tym wszystkim, którzy byli z nami wczoraj w Ancien Cinema, jak też i tym, którzy być nie mogli, a bez których nie byłoby polska.lu, a przynajmniej nie byłoby jej w obecnym kształcie.

Obecna transformacja nie jest zamknięciem pewnego etapu – wręcz przeciwnie – jest początkiem fazy rozwoju polska.lu. Oczekujemy na Wasze uwagi odnośnie funkcjonalności obecnego portalu. Z pewnością nie ustrzegliśmy się błędów – bardzo prosimy o ich wytknięcie; obiecujemy nadal pracować nad wyeliminowaniem wszystkich.

Zapraszamy jednocześnie do współpracy – tak współtworzenia strony informacyjnej portalu (pomocy przy tworzeniu, redagowaniu i tłumaczeniu newsów), jak i pomocy przy organizowaniu imprez kulturalnych i innych inicjatyw społecznych polska.lu.

Bądźcie z nami!
Załączniki
novika_net_500.jpg
~~~~~
Redakcja
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Redakcjo, portal w obecnej kolorystyce jest całkowicie nie czytelny....
Poszczególne elementy, tło i tekst zlewa się w jedną całość....
Zmiana górnego layoutu spowodowała rozjeżdżanie się puzzla i tekstów w różnych przeglądarkach....

Poza tym extra że jest RSS, że wydzielono pewne działy...

No i wiem ze Michał potrafi więcej :)

No i super że na spotkaniu pojawiło się tak wiele ludzi :)
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

Prosimy o wyrozumiałość w pierwszych dniach działania nowej wersji. Dzięki za pierwsze konstruktywne uwagi. Wydaje mi się, że kwestię rozjeżdżania się można załatwić przez odświeżenie cache'a: <!>wszystkim polecam wciśnięcie Ctrl+F5 <!>, a przynajmniej u mnie to załatwia sprawę. Różne przeglądarki - sprawdzimy.
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

A ja mam problem z dostepem do watkow forumowych z forum...po prostu sie nie otwieraja...Forum sie wyswietla, z lista dzialow/watkow, ale juz nie wyswietlaja sie "nieczytane posty". Dostep do forum mam w tej chwili jedynie ze strony glownej (z lewej strony), z zakladki "ostatnie tematy"...czy to blad mojej przegladarki (IE)/komputera?....
Awatar użytkownika
eustachy

Pierwsze wrazenie!

Post autor: eustachy »

Witajcie,
nowy wygląd robi całkiem dobre wrażenie. Pewnie z czasem przyzwyczaimy się do zmian. ;)
Ze swojej strony dziękuję za zaimplementowanie kanałów RSS i wersji mobilnej dla komórek.

Ideałem będzie jeszcze dodanie jednego RSS,który będzie obejmował "Ostatnie Tematy".
To pozwoliłoby na chronologiczne śledzenie wszystkich wątków z działów tematycznych.
Co do wizualnej strony to górna belka jest "przerośnięta", widać to na małych nettopowych rozdzielczościach.
Na koniec, zmieniłbym jeszcze błękitny kolor czcionki - niestety meczy wzrok. Proponuje troszkę ciemniejszy odcień.

Tymczasem to wszystko. Życzę zapału i cierpliwości.
Dobra robota! :)
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Pod IE8 w trybie kompatybilności śmiga jak ta lala :)
Pod FF3.5 pod Wingrozą także, trochę ponarzekam pod Safari... ale jest FF3.5 i pod nim na Mac'u jest OK :)
Nadal kolorystyka trochę za agresywna... tzn zbyt jasna... jak na mój gust...ale to może kwestia przyzwyczajenia :)

aha no i gdzie te zdjęcia po właściwie po to chciałem napisać
Awatar użytkownika
TaJagódka

sobotnia zabawa

Post autor: TaJagódka »

Ogolnie to bardzo fajnie bylo ,tylko troche ten Pan Dj nie trafial w gusta, tak mi sie wydaje ,ale to oczywiscie moja opinia :) .Sadze ze fajna by byla zabawa w roznych gatunkach muzycznych,zamawianie piosenek na zyczenie,ale to moze nastepnym razem ;) :)
atomowka

Post autor: atomowka »

a mi forum niestety nie dziala w pracy ...wiec pozostaje tylko pracowac ;)
Awatar użytkownika
bamaza42

problemow z forum cd.

Post autor: bamaza42 »

U mnie z kolei lepiej dziala w pracy (??)....za to niektore watki sie w ogole nie otwieraja....pokazuje sie za to jakis error.... :((
IronBone

Post autor: IronBone »

U mnie po Operą i Linuxem wszystko działa. Czy mógłbym dostać email do autora strony - miałbym kilka technicznych uwag - może zacznie wszystko dobrze działać w innych przeglądarkach :)
Awatar użytkownika
Ancien Cinema

Post autor: Ancien Cinema »

Witam!
W imieniu zalogi Ancien Cinema serdecznie dziekujemy za Wasza obecnosc i wspaniala atmosfere, jaka stworzyliscie u nas w sobote. Pokazaliscie, jak moze wygladac swietna polska imprez. Jesli byly jakies niedociagniecia, bedziemy wdzieczni za komentarze i uwagi. Obiecujemy, ze nastepnym razem nie zabraknie Tyskiego.
Jednoczenie juz zapowiadamy dwie kolejne imprezy prowadzone przez z muzyka polska grana przez czolowke polskich DJ. Pierwsza to annonsowany juz Sylwester z udzialem Cpt Sparkiego z przekrojem muzycznym od soulu do jazzu i funku a druga - w styczniu - z okazji drugiej rocznicy dzialanosci kina - prowadzona przez Papa Zure i Burna Reynoldsa - z promocja 4 czesci 'Polish Funk'. Szczegoly wkrotce na naszych stronach.
www.cptsparky.com
www.myspace.com/papazura
www.myspace.com/burnreynolds

Pozdrawiam
kierownik kina
Ancien Cinéma café-club, Vianden
23, Grand-rue
Tél. : 26 87 45 32
www.anciencinema.lu
info@anciencinema.lu
MaWi

Post autor: MaWi »

W pierwszych slowach mego listu chcialem bardzo, ale to baaaardzo podziekowac za wszystkie uwagi i poprosic o jeszcze!

Oczywiscie zdajemy sobie sprawe z kolega Informatykiem, ze niestety najwieksze bledy wychodza "w praniu" i teraz jeszcze niejedno moze sie okazac. Dlatego tez piszcie, co Wam doskwiera, a my (a raczej on) bedziemy starac sie to eliminowac i to mozliwie jak najszybciej.

Dodam, ze "produkt" byl testowany w pierwszym podejsciu w systemie Mac OS pod Safari i FireFoxem, w drugim – na IE, ale niestety nie potrafie w tej chwili powiedziec czy 7 czy 8 i czy na Viscie czy pod XP. Na pewno w pierwszej konfiguracji (MacOS + Safari) wszysto dziala na 101%, ale mamy swiadomosc, ze powyzszy zestaw nie jest bynajmniej najbardziej rozpowszechnionym wsrod uzytkownikow komputerow, wiec tym bardziej prosimy o tzw. feedback (i z gory dziekujemy).

Skoro juz o "reklamacjach" mowa, to byloby idealnie, gdybyscie do ogolnego stwierdzenia, ze "u mnie nie dziala" dorzucali jakies bardziej konkretne opisy + ewentualne screenshoty. W ten sposob bedzie mozna dzialac nie po omacku i szybciej wypracujemy odpowiednie rozwiazania. Poniewaz forum nie jest chyba najlepsza platforma przekazywania takich informacji (chociaz?), sprobuje namowic kolege Informatyka, zeby zaproponowal jakies rozwiazanie typu "hotline" (specjalny adres mailowy lub cos w tym stylu). Podejrzewam jednak, ze z jego reakcja bedziemy musieli poczekac do jutra, a przynajmniej do dzis wieczor.

Tak czy inaczej – mamy na uwadze wszystkie wyzej opisane problemy i beda one eliminowane w mozliwie jak najkrotszym czasie.
Kama

Post autor: Kama »

w windows XP, IE 7.0 wyskakuje komunkat "program internet explorer nie moze otworzyc miejsca internetowego [url tego co akurat klikam -- zarówno pojedyncze wątki jak i całe podfora]. Operacja przerwana. czasami pomaga odświeżenie ale nie zawsze.

w firefoksie działa
IronBone

Post autor: IronBone »

Czy można byłoby wyłączyć centrowanie na forum - strasznie mi się źle czyta. :/
k-th

Post autor: k-th »

Hej,
Dzieki za super impreze! A portal w nowej wersji wygląda jeszcze lepiej!
;)
ODPOWIEDZ