Dziś w nocy nadejść może nad Luksemburg niż z Wysp Brytyjskich i Skandynawii. Przyniesie ze sobą wiatr o prędkości 70–90 km/h, a w porywach nawet do 110 km/h. Należy się także spodziewać intensywnych opadów. Najpierw śniegu, a we wtorek rano deszczu w ilości 25 l/m² (dla porównania – w ciągu całego miesiąca stycznia spadło ok. 80 l/m²). Istnieje też zagrożenie oblodzeniem nawierzchni dróg. W drugiej połowie tygodnia wiatr może ustać, przynosząc dalsze ochłodzenie oraz opady śniegu.
wiadomość za www.wort.lu
Będzie wiało i lało
- ogrodniczka
w/g amerykańskiego świstaka jeszcze 5 tygodni zimy...oglądałam te wygłupy w tamtym tygodniu w tv.
Gdzie by tu kupić małą chatkę na kurzej stopce na emeryturkę? z ogródkiem oczywiscie tak bym nie musiała patrzec jak w zimie wszystko zamiera, usycha i czernieje...
Na pewno nie w Luxie.
Wprawdzie skandynawskie nacje twierdzą, że nie ma złej pogody - tylko złe ubranie, ale ja sie nadal upieram przy umiarkowanym słoncu i zdecydowanym NIE! kozakom, waciakom i chlapie pośniegowej.
Gdzie by tu kupić małą chatkę na kurzej stopce na emeryturkę? z ogródkiem oczywiscie tak bym nie musiała patrzec jak w zimie wszystko zamiera, usycha i czernieje...
Na pewno nie w Luxie.
Wprawdzie skandynawskie nacje twierdzą, że nie ma złej pogody - tylko złe ubranie, ale ja sie nadal upieram przy umiarkowanym słoncu i zdecydowanym NIE! kozakom, waciakom i chlapie pośniegowej.