Z prawdziwą radością pragniemy oznajmić, iż nasz kolega, Artur Sosna, został wybrany prezesem Izby Gospodarczej Młodych (Jeune chambre économique). Ta międzynarodowa organizacja skupia ludzi młodych, chcących swą aktywność skoncentrować nie tylko na rozwijaniu własnej kariery zawodowej, lecz przede wszystkim wspomóc swym działaniem wiele innych kiełkujących inicjatyw, w tym liczne cele społeczne i charytatywne. Jak większość tego typu organizacji, Jeune chambre économique ma w Luksemburgu status asbl. Na całym świecie JCI skupia ponad 180 000 członków. Polecamy lekturę l'Essentiel, gdzie odnaleźć możecie artykuł na temat tego wydarzenia.
Już w obecnym roku Artur Sosna wykazał się wieloma ciekawymi pomysłami (pamiętamy m.in. zorganizowany z jego inicjatywy konkurs dla młodych przedsiębiorców CYEL). Artur ma także wiele ambitnych planów na najbliższy rok. Przede wszystkim chce skierować zainteresowanie młodej międzynarodowej społeczności na mały Luksemburg. Oczywiście konferencje organizowane przez JCI odbywać się będą w przyszłym roku właśnie u nas.
Składając nasze jak najserdeczniejsze gratulacje, życzymy naszemu Koledze wielu sukcesów w realizacji najśmielszych zamierzeń w nadchodzącym, 2009 roku.
Artur Sosna szefem Jeune Chambre Economique
Artur Sosna szefem Jeune Chambre Economique
- Załączniki
-
- Foto: Sarah Brock (c) by l'Essentel
- ArturSosna.jpg (7.63 KiB) Przejrzano 1864 razy
~–~–~–~–~
Redakcja
Redakcja
Niestety, nie mam miłych wspomnień z krótkiego spotkania z p. Sosną. Wiosną tego roku poszukiwałem pracy i przypadkowo trafiłem do jego szkoły językowej. Zostałem potraktowany przez rodaka w sposób dość hmm... obcesowy i bezceremonialny. P. Sosna nie miał dla mnie zbyt wiele czasu, ale zdążył zaznaczyć, iż jest dyrektorem owej placówki edukacyjnej oraz podzielił się ze mną swoją mądrością na temat specyfiki rynku pracy w Luksemburgu, która to wiedza pozwoliła mi uporządkować własne życie i nadała sens mojej nędznej egzystencji. Panie Arturze, dziękuję!