Mikołajkowy podarek dla Waszej zdrowotności ;)

Awatar użytkownika
Redakcja

Mikołajkowy podarek dla Waszej zdrowotności ;)

Post autor: Redakcja »

Otworzywszy tegoroczny worek z prezentami, który utknął Św. Mikołajowi w wirtualnym kominku polska.lu, stwierdziliśmy tam obecność niezwykle miłego, a zarazem praktycznego podarka!

Nasza forumowa koleżanka Agata poświęciła sporo czasu wertując przepastne zakamarki polska.lu i zebrała wszystkie interesujące informacje praktyczne na temat służby zdrowia, jakie Wy, Czytelnicy naszego portalu w ciągu jego istnienia wnieśliście. Powstałe z tego zestawienie w postaci Nieoficjalnej listy lekarzy w Wielkim Księstwie Luksemburga, rekomendowanych przez czytelników polska.lu umieszczamy na naszym serwerze, dając jednocześnie link do niej na stronie głównej naszego portalu.

Dziękując Agacie za jej pracę i poświęcony czas, zapraszamy Was do lektury tego dokumentu, nie tylko w razie potrzeby, ale też po to, byście mogli go wspólnie z nami tworzyć i uzupełniać. Jeśli są jacyś jeszcze lekarze godni polecenia w Luksemburgu – bardzo będziemy wdzięczni za dopisanie ich w postaci komentarza do obecnego newsa. Służymy także adresem mailowym Redakcji: redakcja@polska.lu wszystkim, którzy chcieliby podzielić się z nami swoimi spostrzeżeniami na temat tej nowej inicjatywy. Gdyby okazało się, że zainteresowanie tematem jest spore – rozważymy możliwość utworzenia specjalnego, osobnego adresu e-mail w sprawach związanych z pomocą lekarską w Wielkim Księstwie Luksemburga, względnie stworzenia podforum czy listy dyskusyjnej dotyczącej tego tematu.
Załączniki
lekarz.jpg
lekarz.jpg (8.35 KiB) Przejrzano 5160 razy
~~~~~
Redakcja
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Agatko i Redakcjo dzięki...

ALE:

1. lista nie działa (pusto!!!)
2. można ten wściekły zielony kolor background'u zmienić na coś innego ?

---
update
nie działa w firefox i opera... pod IE śmiga...
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

No, to jest "cos" ! :))
U mnie sie otwiera i nie jest puste, ale za to sie jakos zlewa - rubryki jaby za "niskie" - przez co robi sie nie czytelne.

Chcialabym tez dorzucic sympatyczna pania weterynarz w Steinsel, 15, rue de la Foret, tel: 33 08 16, dr Christie - nazwiska nie jestem pewna niestety, ale sprawdze w domu na pieczatce i poprawie.
No to poprawiam - sympatyczna pani dr weterynarz nazywa sie Isabelle Christe, adres i telefon sie zgadza.
Ostatnio zmieniony 08-12-2008, 23:05 przez bamaza42, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Redakcja

Post autor: Redakcja »

Bardzo dziękujemy za pierwsze (jakże szybkie!) komentarze. Oczywiście jak zwykle na początku straszy najbardziej zmora XXI wieku – a więc kompatybilność. Nie musimy chyba dodawać, iż na redakcyjnym komputerze od początku wszystko wyglądało pięknie. Teraz trzeba popracować, żeby tak samo pięknie wyglądało na Waszych komputerach, niezależnie od tego czy używacie IE, FireFoxa, Safari, Opery oraz czy pracujecie pod Windą, MaxOSem czy Linuksem, a to zawsze jest pewnym wyzwaniem.

Oto pierwsze poprawki. Po kilku konsultacjach wiemy, że powinno to już jako tako wyglądać zarówno pod FF jak i IE i wyświetlać się w miarę dobrze pod Win oraz MacOSem. Oczywiście jeśli u kogoś nadal "nie trybi" – bardzo będziemy wdzięczni za reklamacje.

Dziękujemy też za kolejne adresy – będziemy je dodawać partiami, najpewniej w interwale tygodniowym lub dwutygodniowym.

I pamiętajcie – jest to lista nieoficjalna – kompilacja Waszych osobistych rekomendacji. Dlatego też nie należy jej traktować ani jako reklamy ani jako oficjalnej formy poparcia dla tych czy innych lekarzy ze strony polska.lu. To Wy ją tworzycie dla siebie samych – my jedynie zapewniamy medium w postaci platformy internetowej i możliwość jej publikacji.
~~~~~
Redakcja
Awatar użytkownika
bamaza42

No, teraz to "piknie" :)
Ja bym dodala tylko jeszcze przy informacji na temat numeru 112, ze jest to tu numer nie tylko alarmowy - udzielaja tez informacji (takze po angielsku...) na temat wszelakich dyzurow w weekendy czy swieta - lekarzy, aptek, a nawet weterynarzy, co sama niedawno zmuszona bylam "przecwiczyc" (i pewnie jeszcze wielu innych sluzb dyzurnych, jak jakies "pogotowie wodociagowe", czy tym podobne...)
Awatar użytkownika
eustachy

Post autor: eustachy »

Świetna robota.
:D
mil.ka

Post autor: mil.ka »

Agata, jestem pod wrazeniem, brawo <brawo>
Agata

Post autor: Agata »

Cala przyjemnosc po mojej stronie.

Zdrowia zycze :-)
Agata
Awatar użytkownika
minka

Flebolog

Post autor: minka »

Hmm, gdyby jeszcze ktos znal flebologa. To by bylo super.
asiunia

Post autor: asiunia »

minka pisze:gdyby jeszcze ktos znal flebologa
Dr Faber Carlo w klinice Zitha lub Dr Wilhelm Robert w CHL.
Agata

bamaza42 pisze: No to poprawiam - sympatyczna pani dr weterynarz nazywa sie Isabelle Christe, adres i telefon sie zgadza.
No to i ja poprawie - pani weterynarz to Christen Isabelle (Dr)
Agata
Awatar użytkownika
bamaza42

hmmm....widac sie "n" nie odbilo na pieczatce....ale na imie ma na pewno Izabelle....Christe(n) to nazwisko... :p
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

To ja prosze o dodanie do listy oto-rhino-laryngologa
dr Armand Koch
58 av. de la Liberté
L-1930 Luxembourg (Lëtzebuerg)
Tel.: 40 00 27
Fax: 49 34 22

specjalista chorób laryngologicznych u dzieci, bardzo fachowy, przyjmuje też w Zithaklinik, języki EN/FR/DE/LUX
gosiap10

Post autor: gosiap10 »

Oczekujacym dziecka, goraco polecam dr Sylvie Husson-Brunet. M.in. dzieki tej kobiecie mam dzis wspaniala 7 letnia corke. Wykryla prenatalnie powazna wade serca, co pozwolilo nam dotrzec na czas do specjalistow w Paryzu.
Agata

gosiap10 pisze:Oczekujacym dziecka, goraco polecam dr Sylvie Husson-Brunet.
Pani doktor znajduje sie juz na naszej liscie (usg). Zwykle tam sa kierowane panie w ciazy prowadzone przez dr Schneidera.
O jej zaslugach chyba tez cos bylo w wywiadzie z... - przepraszam, ale nie chce mi sie sprawdzac - pania z fundacji na rzecz dzieci z wadami serca. Chyba... tak cos mi chodzi po glowie.
Agata
ODPOWIEDZ