Festiwalowe odliczanie

Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

panda pisze:gdyby była informacja w języku niemieckim, to prosiłbym o podanie linka na forum ... także Niemcy są zainteresowani, a nie wszyscy znają francuski
prosze bardzo:

http://www.festival-polonais.lu/de/
MaWi

Post autor: MaWi »

Bardzo dobra odpowiedz, bamaza! Na obrone kolegi pandy powiem, ze strona Festiwalu sie rozwija i rzeczywiscie pierwotnie istniala tylko w jez. francuskim. Obecnie jest juz w czterech jezykach: PL, FR, EN i DE – powinna wyswietlac sie automatycznie w jezyku systemu lub przegladarki na komputerze osoby, ktora wyswietla te strone. Gdyby bylo inaczej – mozna takze u gory, po prawej stronie znalezc przyciski ze skrotem jezyka, umozliwiajace przelaczanie sie pomiedzy wersjami jezykowymi strony.

Aha – ciagle dochodza nowe aktualizacje strony (coz – praca wre) lada moment pojawi sie tam tez informacja o mozliwosci zakupu karnetow na wszystkie biletowane koncerty, ktora to informacja juz pojawila sie na stronie polska.lu
Awatar użytkownika
bamaza42

Tak patrze na ten program, i musze powiedziec, ze w wersji angielskiej cos mi sie nie podoba....moge sie mylic, bo zawsze mam z tym problemy, ale jakos mi nie brzmi:

Festival FOR Polish Culture....nie powinno byc Festival OF Polish Culture?....anglisci moze sie wypowiedza.... <bezradny>

I zupelnie nie chodzi o to, ze sie czepiam....rzucilo mi sie w oczy, a ze rozeslalam tez wlasnie linka w moim unicie....
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

Wciśnij F5 to zobaczysz aktualną wersję. To co cytujesz to wersja testowa, sprzed korekty językowej. I ogólnie warto oglądając tę stronę odświeżać raz po raz przez F5, bo zawartość jest stale dopracowywana.
Awatar użytkownika
bamaza42

ok, dzieki - faktycznie dziala... :) no i sorki - nie chcialam ani krytykowac, ani sie czepiac....
Awatar użytkownika
szymbi

bamaza42 pisze:no i sorki - nie chcialam ani krytykowac, ani sie czepiac....
i też w ogóle nie przyjąłem tego jako czepiania się. Zawsze jesteśmy otwarci na konstruktywne uwagi.
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

Przepraszam, nie było mnie, ale oczywiście dziękuję za informacje ;)
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
marcin

Post autor: marcin »

ja tez dzis mialem problemy z kupieniem biletu przez internet. Mozna jednak wszystko zalatwic telefonicznie bez koniecznosci wizyty w kasach. Mam jednak inne pytanie, gdzie mozna zaparkowac samochod. Publiczny parking w Grundzie, czy moze ten parking przy samym opactwie ? czy jeszcze jakies inne rozwiazanie. Z gory dziekuje za pomoc.
Awatar użytkownika
szymbi

Można parkować wzdłuż Rue de Tour Jacob i podejść do góry, przy samym Abbayu jest chyba bardzo niewielki parking, innym wyjściem jest też parkowanie na górze w garażu podziemnym St Esprit i zjazd windą na Grund. Więcej opcji poda pewnie MaWi, ale obecnie jest poza zasięgiem internetu.
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

albo przyjechać autobusem: z Gare i Hamiliusa na grund jedzie 23 co 30 minut
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Dorotkamaria

Post autor: Dorotkamaria »

kajapapaja pisze:albo przyjechać autobusem: z Gare i Hamiliusa na grund jedzie 23 co 30 minut
kaja wstyd!!!!! z Hamiliusa czy Gare to juz na nozkach mozna przytupac w 15 minut!!
dla osob w podeszlym wieku winda skracajaca czas do 10 minut ;)
ODPOWIEDZ