Festiwalowe odliczanie

Awatar użytkownika
Redakcja

Festiwalowe odliczanie

Post autor: Redakcja »

Do Festiwalu Kultury Polskiej w Luksemburgu został już mniej niż miesiąc. Zaczynamy więc festiwalowe odliczanie: Zrobiliśmy wszystko, by dogodzić każdemu. Lubicie jazz? Zapraszamy na koncert Tubis Trio we czwartek. Wolicie kontemplować muzykę dawnych wieków w niezwykłej akustyce podcieni Opactwa Neumünster? Przyjdźcie w sobotę o 16.00, a przekonacie się, jak piękna jest sztuka polskiego renesansu. Chcecie dać się ponieść żywym rytmom w atmosferze jednego z najbardziej klimatycznych luksemburskich pubów? Mamy dla Was ofertę specjalną – w d:qliq piątek z DJ-ami, a sobota z... tak! Z Noviką! Znaleźliśmy także gratkę dla koneserów awangardy – klasyka muzyki XX-wieku w wykonaniu renomowanej „Muzyki Centrum” oraz młodzi poszukiwacze nowych brzmień w programie „Multimedia i interakcje”. Przy popołudniowej niedzielnej kawie posłuchać też będzie można polskiego folkloru i folku na pl. d'Armes. Część naszych artystów da też drugi koncert w Vianden – w niezastąpionym Ancien Cinema, a nawet na viandeńskim zamku! Czy czegoś jeszcze zabrakło? O tak! Na finał możecie dać z siebie wszystko, przybywając tłumnie w niedzielę na dziedziniec Abbaye na koncert... Kapeli ze Wsi Warszawa!

Tym, którzy wrażenia muzyczne chcą okrasić chwilą refleksji i zachwytu dla sztuki, polecamy festiwalowe wystawy. Miłośników srebrnego ekranu zapraszamy natomiast do Ancien Cinema, gdzie w ramach Festiwalu Kultury Polskiej oprócz dwóch koncertów odbędzie się przegląd polskiej animacji.

A i to nie jest jeszcze nasze ostatnie słowo. Ale... nie uprzedzajmy faktów! :)
Załączniki
logo_plus.jpg
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez Redakcja, łącznie zmieniany 1 raz.
~~~~~
Redakcja
Agata

Post autor: Agata »

Udalo Wam sie sciagnac Novike? BRAWO!
Agata
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

no i jeszcze Kapela!

życzę powodzenia, na wystawy pewnie się wybierzemy, ale niestety koncerty nas ominą - ze względów rodzinnych akurat na ten weekend musimy leciec do Polski.

Gratulacje dla pomysłodawców i organizatorów! <brawa>
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Borys

Post autor: Borys »

No i ja sie ciesze na nadchodzacy festiwal!

Niniejszym zachecam rowniez do odwiedzania festiwalu, zapewne bedziemy mieli szanse sie tam spotkac/zapoznac poniwaz ja planuje zeby mnie wszedzie bylo pelno przez cale 4 dni trwania festu :)
agniecha

Post autor: agniecha »

eeeeeeeeeej, jak tak wszyscy sie cieszycie, to dolozcie sie jakos i wyslijcie fajne zdjecia na ambapol@pt.lu, coooo???????
Borys

Post autor: Borys »

agniecha pisze:eeeeeeeeeej, jak tak wszyscy sie cieszycie, to dolozcie sie jakos i wyslijcie fajne zdjecia na ambapol@pt.lu, coooo???????
Nooooo :) Agniecha - dobrze powiedzialas.

Jak wspominalem juz wczesniej ja znalazlem wreszcie momencik i pozbieralem niezbedne informacje do eksponatu ktory mam zamiar wystawic na wystawe. Teraz tylko do tego tekstu trzeba wyslac fotki ale to zrobie jutr ( poniedzialek ) - tekst wlasnie zostal wyslany.
Awatar użytkownika
danka44

zdjecia dzieci narodzonych w Luksemburgu

Post autor: danka44 »

Zwracam sie z prośbą do wszystkich rodziców (niekonieczie tylko tych najmłodszych) o zdjęcia dzieci narodzonych w Luksemburgu na wystawę "Luksemburg mój drugi dom". Myslę, że byłby to wspaniały fotoreportaż o młodym pokoleniu emigrantów.
Zdjęcie samego dziecka lub z rodzicami, z podpisem zawierająym datę narodzin i miejsce (może też szpital), imię i nazwisko, należy przesłać mailem na adres ambasady ambapol@pt.lu.
Zdjęcia te zostaną umieszczone na jednej tablicy tematycznej.

Przy okazji przypominam, że jeszcze można przysyłać inne zdjęcia rodzinne do ambasady.
Danka
oksy

Post autor: oksy »

A udało się Wam kupić bilety w Internecie?
Bo mnie LuxembourgTicket po prostu się wyłącza przy każdej próbie.
oksy
MaWi

Post autor: MaWi »

oksy pisze:Bo mnie LuxembourgTicket po prostu się wyłącza przy każdej próbie.
Ja mam taka sugestie, ze strona LuxTicket instaluje sobie sama jakies tajemnicze aplety Javy, wiec moze sie okazac, ze w niektorych sytuacjach (np. na komputerze sieciowym, na ktorym nie masz uprawnien administratorskich) moze sie okazac niemozliwe skorzystanie z LuxTicket nie tylko po to by kupic bilety na Festiwal Kultury Polskiej, ale by w ogole kupic jakikolwiek bilet. Choc oczywiscie mge sie mylic z ta diagnoza. Sprobuje mimo to zbadac temat...
misio

Post autor: misio »

A jesli z domu, to w Firefoxie trzeba wylaczyc blokowanie skryptow.
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

wiecie co, strona sprzedaży biletów jest po niemiecku....
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
szymbi

Post autor: szymbi »

u mnie jest po francusku... A ogólnie strona rzeczywiście ciężko chodzi. Są jeszcze karnety...
MaWi

Post autor: MaWi »

Strona LuxTicket najprawdopodobnie wyswietla sie w jezyku, jaki w danym komputerze zostal zadeklarowany (jezyk systemu, wzglednie jezyk przegladarki). Jesli jezykiem tym jest polski, to niestety, ale LuxTicket raczej nie oferuje obslugi w tym jezyku (poki co ;) ), wiec strona zostaje wyswietlona w jezyku "domyslnym" (default), ktorym najprawodpodobniej jest niemiecki.

No i jeszcze jedna sprawa - LuxTicket dziala wg pewnego schematu. Nie maja dla nas "warunkow specjalnych" i chyba raczej trudno byloby nam takowe wynegocjowac. Sa ponadto samodzielnie dzialajaca agencja, ktora sprzedaje bilety na nasze zlecenie. Mozemy oczywiscie zglaszac reklamacje, w przypadku, jesli kupno biletow za ich posrednictwem jest niemozliwe, albo strona dziala niepoprawnie. Jednak wplyw na wyglad samej strony LuxTicket mamy dosyc ograniczony.

Jak to juz powyzej napisal kol. szymbi -- mozna tez u nas, bezposrednio i w jez. polskim :) nabyc karnety na wszystkie imprezy Festiwalowe w unikalnej i ekskluzywnej ;) cenie 40 euro (zamiast 70 euro, bo tyle wynosilby koszt zakupu wszystkich tych biletow z osobna). Wystarczy napisac w tym celu na adres luxteam@polska.lu lub festival@polska.lu podajac w tresci maila imie, nazwisko, ilosc karnetow, jakie chce sie nabyc oraz zaproponowac sposob, w jaki mielibysmy zakupione karnety przekazac.
oksy

Post autor: oksy »

Hmmm... Zawsze do tej pory się udawało z tego samego komputera.
Ale dalej sprawy nie badam, bilet kupiłam w okienku.
oksy
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

Fajna sprawa ten Festiwal Kultury Polskiej. Pochwalę się, że rozesłałem linka z programem po francusku do znajomych w firmie, ale mam też prośbę, gdyby była informacja w języku niemieckim, to prosiłbym o podanie linka na forum ... także Niemcy są zainteresowani, a nie wszyscy znają francuski ;)
pozdr.
ODPOWIEDZ