Luksemburg jedzie na olimpiadę

Awatar użytkownika
Redakcja

Luksemburg jedzie na olimpiadę

Post autor: Redakcja »

Luksemburski Komitet Olimpijski i Sportowy (COSL) przedstawił reprezentację Wielkiego Księstwa na rozpoczynające się w sierpniu w Chinach igrzyska olimpijskie. Liczy ona 14 sportowców z następujących dyscyplin sportu: pływanie (4), kolarstwo (3), triatlon (2), lekka atletyka (1), tenis stołowy (1), judo (1), gimnastyka artystyczna (1). Na igrzyska paraolimpijskie pojedzie jeden niepełnosprawny kolarz, posiadający swojsko brzmiące nazwisko Peter Lorkowski.

Jak wynika z wypowiedzi prezydenta COSL Marca Theisena oraz ministra sportu Jeannota Krecké, sukcesem jest już uzyskanie minimów olimpijskich przez stosunkowo dużą liczbę sportowców w porównaniu z wielkością kraju. Po raz kolejny Wielkie Księstwo będzie mogło zaistnieć na wielkiej imprezie światowej. Obaj panowie życzyli luksemburskich olimpijczykom satysfakcji z występu i sukcesów.

Wiadomość za wort.lu.
Załączniki
Foto: Guy Wolff (c) wort.lu
Foto: Guy Wolff (c) wort.lu
olympia.jpg (34 KiB) Przejrzano 2394 razy
~~~~~
Redakcja
mil.ka

Post autor: mil.ka »

Czy zauwazyliscie, ze z tej okazji chyba w Kaktusie mozna dostac specjalny album, w ktorym nastepnie mozna umieszczac nalepki ze zdjeciami reprezentantow luksemburskich?

Co prawda album jest po luksembursku, ale dzieki temu nasza mlodsza latorosl dowiedziala sie, ze Luksemburczycy w ogole wystepuja na olimpiadach, a takze w jakich dyscyplinach.
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

ja zauwżyłem ;) skoro dają przy kasie, to biorę, ale nie wiedziałem do tej pory, czyje to twarze i co mam z nimi robić ...
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
mil.ka

Post autor: mil.ka »

panda pisze:ja zauwżyłem ;) skoro dają przy kasie, to biorę, ale nie wiedziałem do tej pory, czyje to twarze i co mam z nimi robić ...
Trzeba sie w kasie upomniec o album.
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

ok, dzięki ;)
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
Awatar użytkownika
czeczu

Post autor: czeczu »

i tak wypadną lepiej niż nasz komitet <mrgreen>
Nigdy nie wiadomo, kiedy pojawi się hiszpańska inkwizycja!!!
ODPOWIEDZ