Pojutrze Wszystkich Świętych. Dzień wolny w Luksemburgu
Pojutrze Wszystkich Świętych. Dzień wolny w Luksemburgu
Dzień Wszystkich Świętych jest także w Luksemburgu obchodzony jako święto i jako taki jest dniem wolnym od pracy. Należy o tym pamietać, robiąc jutro zakupy. Warto też (jeszcze dzisiaj) zajrzeć do kalendarza wywozu odpadków w swojej gminie, bowiem dyżury służb miejskich przypadające zwyczajowo na środy, mogły zostać z w/w okazji przesunięte na dzień wcześniej. Przy okazji, jeśli ktoś jeszcze tego nie znalazł, kalendarze dyżurów służb oczyszczania miasta dla poszczególnych gmin znaleźć można TUTAJ.
~–~–~–~–~
Redakcja
Redakcja
Re: Pojutrze Wszystkich Świętych. Dzień wolny w Luksemburgu
Ja wiem, ze moj francuski baaardzo slabiutki, i moze dlatego - ale nie moge znalezc takiego kalendarza, a ewidentnie cos sie zmienilo w grafiku, bo cos nie moge trafic z wystawianiem niebieskich woreczkow....Redakcja pisze:Dzień Wszystkich Świętych jest także w Luksemburgu obchodzony jako święto i jako taki jest dniem wolnym od pracy. Należy o tym pamietać, robiąc jutro zakupy. Warto też (jeszcze dzisiaj) zajrzeć do kalendarza wywozu odpadków w swojej gminie, bowiem dyżury służb miejskich przypadające zwyczajowo na środy, mogły zostać z w/w okazji przesunięte na dzień wcześniej. Przy okazji, jeśli ktoś jeszcze tego nie znalazł, kalendarze dyżurów służb oczyszczania miasta dla poszczególnych gmin znaleźć można TUTAJ.
No więc, ponieważ stronka jest zgrabnie sklecona we Flashu, toteż dojścia do poszczegolnych podstron są niestety niejawne. W linku podalismy wiec adres strony głównej. Dla wyjaśnienia podamy teraz jak stamtąd dojść "na piechotę" do kalnedarza wywózki odpadków we własnej gminie:bamaza42 pisze:Ja wiem, ze moj francuski baaardzo slabiutki, i moze dlatego - ale nie moge znalezc takiego kalendarza
ze strony http://www.sidor.lu/frameset.php należy przejść linkiem Recyclage et compostage znajdującym się po lewej stronie, a następnie Calendriers de ramassage do listy zawierającej kalendarze w formacie pdf dla poszczególnych gmin. Oczywiście "Sidor" nie jest firmą obsługującą całe Wielkie Księstwo Luksemburga, ale adresy do pozostałych firm odnaleźć można także na stronie Sidora.
~–~–~–~–~
Redakcja
Redakcja