Turniej piłkarski FC Europa - polska.lu czeka na kibiców!

Awatar użytkownika
Redakcja

Turniej piłkarski FC Europa - polska.lu czeka na kibiców!

Post autor: Redakcja »

W najbliższy czwartek 1 maja na boiskach w Munsbach odbędzie się doroczny turniej piłkarski organizowany przez klub piłkarski instytucji UE, FC Europa. Drugi raz z rzędu pod szyldem polska.lu wystąpi drużyna złożona w większości z użytkowników portalu, uczestniczących w coniedzielnych gierkach treningowych w Walferdange. Liczymy na liczny i głośny doping kibicek i kibiców, który poniesie nas do poprawienia zeszłorocznych, niezbyt chlubnych osiągnięć... W turnieju weźmie też udział druga polska drużyna, której oczywiście życzymy powodzenia!

Na zdjęciu - zeszłoroczny skład drużyny polska.lu.
Załączniki
pilka.jpg
~~~~~
Redakcja
Awatar użytkownika
Redakcja

Post autor: Redakcja »

Właśnie dotarły do nas szczegóły programu turnieju. W fazie grupowej polska.lu zmierzy się w bezpośrednich 10-minutowych meczach z 8 innymi drużynami. Mecze te odbywać się będą w godzinach 9.00-17.00. Następnie rozegrane zostaną półfinały pomiędzy pierwszymi i drugimi drużynami obu grup. Na końcu oczywiście finał. Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych do dopingowania naszej drużyny, szczególnie o godz. 16.15 w meczu przeciwko równie polskiemu teamowi GoodFellas. :D
~~~~~
Redakcja
legan15

turniej pilki noznej !!!!

Post autor: legan15 »

Hallo !!
Witam wszystkich co dopingowali "nasze dwie druzyny" za wytrwalosc, mimo chlodu
przelotnego deszczu itp. No co mozna powiedziec o poziomie gry byl taki na ile po-
zwalal przeciwnik. Wynik byl tu sprawa drugorzedna ale ambicji i sportowego zaciecia
nie brakowalo. Przez skromne dwie trzy godziny talentow nie znalazlem,moze za rok
bedzie lepiej !! zobaczymy. Na pytanie zasadnicze kto wygral? wg. mnie wszyscy
uczestnicy i duch sportowej walki,slowa otuchy i mimo przegranych / przypadkowo/jedna dwoch bramek na twarzach nie bylo widac smutku czy zlosci.
Tu widac jeszcze duza roznice pomiedzy amatorami,ktorzy poswiecaja swoj czas
i sa dobrym przykladem kolektywu a sportem zawodowym profesionalnym gdzie
czesto widac odwrotna reakcje na w/w fakty. No jeszcze moge dodac ze szukajac
mlode talenty natrafilem na dobrze zorganizowany turniej amatorow,gdzie idea sportowej walki byla taka jakiej nie powstydzilby sie sam Pierre Coubertin.
Pozdrawiam i do nastepnego roku. /lech /
Awatar użytkownika
kaszub

Post autor: kaszub »

Chlopaki,
jeszcze raz dzieki za wspolna gre i udana zabawe. Jak dla mnie bomba. Az strach pomyslec, ze za rok bedzie jeszcze lepiej :p

A tak przy okazji, to czy ktos czasem nie widzial pozostawionych przeze mnie butow do grania (czarne, marki adidas)? najprawdopodobniej zostaly w boxie w ktorym siedzielismy w przerwach. Rysiek, wiem ze jest strasznie pozno, ale moze moglbys tam zajrzec? Albo jutro rano? Bylby bardzo wdzieczny <lol>
Trian

Post autor: Trian »

Kaszub
No niestety, butów nie ma. Byłem tam dzisiaj rano. Zgłoś się może do organizatorów. Wygląda na to, że teren został po turnieju dokładnie przejrzany, oczyszczony i zamknięty.

A tak ogólnie wielkie podziękowania dla Ciebie za wkład i organizacyjny i dla wszystkich za piłkarskie zaangażowanie, ale też rozsądny dystans do wyników.
Myślę, że wszystkie drużyny (może z wyjątkiem naszych zwycięskich rodaków z GoodFellas) grały na zbliżonym poziomie i były w naszym zasięgu. Mi osobiście dał się we znaki nie przepracowny okres zimowy, który trwał w tym roku do połowy kwietnia. Następnym razem będzie jeszcze lepiej!
Awatar użytkownika
kaszub

Post autor: kaszub »

Dzieki za sprawdzenie. Skakales przez plot? :D
Tez tam bylem z rana i nici. Moze ktos z naszych zabral je wychodzac, mam taka nadzieje...
Niestety organizatorzy nic nie znalezli.
Do zobaczenia jutro w Walfer.
ODPOWIEDZ