W najbliższy czwartek 1 maja na boiskach w Munsbach odbędzie się doroczny turniej piłkarski organizowany przez klub piłkarski instytucji UE, FC Europa. Drugi raz z rzędu pod szyldem polska.lu wystąpi drużyna złożona w większości z użytkowników portalu, uczestniczących w coniedzielnych gierkach treningowych w Walferdange. Liczymy na liczny i głośny doping kibicek i kibiców, który poniesie nas do poprawienia zeszłorocznych, niezbyt chlubnych osiągnięć... W turnieju weźmie też udział druga polska drużyna, której oczywiście życzymy powodzenia!
Na zdjęciu - zeszłoroczny skład drużyny polska.lu.
Turniej piłkarski FC Europa - polska.lu czeka na kibiców!
Właśnie dotarły do nas szczegóły programu turnieju. W fazie grupowej polska.lu zmierzy się w bezpośrednich 10-minutowych meczach z 8 innymi drużynami. Mecze te odbywać się będą w godzinach 9.00-17.00. Następnie rozegrane zostaną półfinały pomiędzy pierwszymi i drugimi drużynami obu grup. Na końcu oczywiście finał. Serdecznie zapraszamy wszystkich chętnych do dopingowania naszej drużyny, szczególnie o godz. 16.15 w meczu przeciwko równie polskiemu teamowi GoodFellas. 

~–~–~–~–~
Redakcja
Redakcja
turniej pilki noznej !!!!
Hallo !!
Witam wszystkich co dopingowali "nasze dwie druzyny" za wytrwalosc, mimo chlodu
przelotnego deszczu itp. No co mozna powiedziec o poziomie gry byl taki na ile po-
zwalal przeciwnik. Wynik byl tu sprawa drugorzedna ale ambicji i sportowego zaciecia
nie brakowalo. Przez skromne dwie trzy godziny talentow nie znalazlem,moze za rok
bedzie lepiej !! zobaczymy. Na pytanie zasadnicze kto wygral? wg. mnie wszyscy
uczestnicy i duch sportowej walki,slowa otuchy i mimo przegranych / przypadkowo/jedna dwoch bramek na twarzach nie bylo widac smutku czy zlosci.
Tu widac jeszcze duza roznice pomiedzy amatorami,ktorzy poswiecaja swoj czas
i sa dobrym przykladem kolektywu a sportem zawodowym profesionalnym gdzie
czesto widac odwrotna reakcje na w/w fakty. No jeszcze moge dodac ze szukajac
mlode talenty natrafilem na dobrze zorganizowany turniej amatorow,gdzie idea sportowej walki byla taka jakiej nie powstydzilby sie sam Pierre Coubertin.
Pozdrawiam i do nastepnego roku. /lech /
Witam wszystkich co dopingowali "nasze dwie druzyny" za wytrwalosc, mimo chlodu
przelotnego deszczu itp. No co mozna powiedziec o poziomie gry byl taki na ile po-
zwalal przeciwnik. Wynik byl tu sprawa drugorzedna ale ambicji i sportowego zaciecia
nie brakowalo. Przez skromne dwie trzy godziny talentow nie znalazlem,moze za rok
bedzie lepiej !! zobaczymy. Na pytanie zasadnicze kto wygral? wg. mnie wszyscy
uczestnicy i duch sportowej walki,slowa otuchy i mimo przegranych / przypadkowo/jedna dwoch bramek na twarzach nie bylo widac smutku czy zlosci.
Tu widac jeszcze duza roznice pomiedzy amatorami,ktorzy poswiecaja swoj czas
i sa dobrym przykladem kolektywu a sportem zawodowym profesionalnym gdzie
czesto widac odwrotna reakcje na w/w fakty. No jeszcze moge dodac ze szukajac
mlode talenty natrafilem na dobrze zorganizowany turniej amatorow,gdzie idea sportowej walki byla taka jakiej nie powstydzilby sie sam Pierre Coubertin.
Pozdrawiam i do nastepnego roku. /lech /
Chlopaki,
jeszcze raz dzieki za wspolna gre i udana zabawe. Jak dla mnie bomba. Az strach pomyslec, ze za rok bedzie jeszcze lepiej
A tak przy okazji, to czy ktos czasem nie widzial pozostawionych przeze mnie butow do grania (czarne, marki adidas)? najprawdopodobniej zostaly w boxie w ktorym siedzielismy w przerwach. Rysiek, wiem ze jest strasznie pozno, ale moze moglbys tam zajrzec? Albo jutro rano? Bylby bardzo wdzieczny <lol>
jeszcze raz dzieki za wspolna gre i udana zabawe. Jak dla mnie bomba. Az strach pomyslec, ze za rok bedzie jeszcze lepiej
A tak przy okazji, to czy ktos czasem nie widzial pozostawionych przeze mnie butow do grania (czarne, marki adidas)? najprawdopodobniej zostaly w boxie w ktorym siedzielismy w przerwach. Rysiek, wiem ze jest strasznie pozno, ale moze moglbys tam zajrzec? Albo jutro rano? Bylby bardzo wdzieczny <lol>
Kaszub
No niestety, butów nie ma. Byłem tam dzisiaj rano. Zgłoś się może do organizatorów. Wygląda na to, że teren został po turnieju dokładnie przejrzany, oczyszczony i zamknięty.
A tak ogólnie wielkie podziękowania dla Ciebie za wkład i organizacyjny i dla wszystkich za piłkarskie zaangażowanie, ale też rozsądny dystans do wyników.
Myślę, że wszystkie drużyny (może z wyjątkiem naszych zwycięskich rodaków z GoodFellas) grały na zbliżonym poziomie i były w naszym zasięgu. Mi osobiście dał się we znaki nie przepracowny okres zimowy, który trwał w tym roku do połowy kwietnia. Następnym razem będzie jeszcze lepiej!
No niestety, butów nie ma. Byłem tam dzisiaj rano. Zgłoś się może do organizatorów. Wygląda na to, że teren został po turnieju dokładnie przejrzany, oczyszczony i zamknięty.
A tak ogólnie wielkie podziękowania dla Ciebie za wkład i organizacyjny i dla wszystkich za piłkarskie zaangażowanie, ale też rozsądny dystans do wyników.
Myślę, że wszystkie drużyny (może z wyjątkiem naszych zwycięskich rodaków z GoodFellas) grały na zbliżonym poziomie i były w naszym zasięgu. Mi osobiście dał się we znaki nie przepracowny okres zimowy, który trwał w tym roku do połowy kwietnia. Następnym razem będzie jeszcze lepiej!