Wieki Książę Henryk z wizytą w Polsce

gabrjel

Post autor: gabrjel »

jespere pisze:jak to w jakiej?
Jest tajemnica Poliszynela, ze Polska organizuje wraz z Luksemburgiem operacje militarna na Ukrainie. Tego chyba nie trzeba pisac. Zreszta to dlatego cala wizyta ukryta jest pod oprawa kulturalnno-koncertowa, jakies nudy na trojce. Nie ma o czym gadac.
No i Putin sie niczego nie spodziewa.
A ja myślałem że chodzi o Arcelor Mittal i jego 120m szyny....
http://hutnictwo.wnp.pl/arcelormittal-p ... 1_0_0.html
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
MaWi

Post autor: MaWi »

bamaza42 pisze:Może to nieistotne, ale ja nie miałam na myśli km2, ale populacje, liczbe ludności...
Bamaza, to rzeczywiscie nieistotne. Najistotniejsze, ze zalapalas clue mojej wypowiedzi, bo wszak o wzajemne zrozumienie tu chodzi :)
GuskaM pisze:nawet nie wiedzial w jakim celu tam pojechali
Jak to w jakim celu?

Pojechali na łów, na łów, towarzyszu mój... <mrgreen>
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

MaWi, oczywiscie, ze zalapalam, z jedna wszak uwaga:
MaWi pisze:bamaza42 napisał/a
No moze i mozna sie przyzwyczaic, ale moze tez bylaby to dobra okazja do uswiadomienia Polsce, gdzie lezy na mapie geopolitycznej Europy jeden z zalozycieli UE?....

Ja robie wszystko - dwoje sie i troje a nawet czworzę (vide zalaczony obrazek), ale czymze jest samotny glos wolajacego na (luksemburskiej) puszczy?
To, co robisz MaWi tu, w Lux (za co Ci zresztą szapo - ba!), choć jest znakomitą promocją Polski w Lux, nijak się ma jednak do poprawy świadomości Polaka w Polsce (o czym wspominałam w kontekście nikłej informacji nt wizyty książęcej nad Wisłą), dla którego Luksemburg pozostaje "jakimś tam państewkiem gdzieś w Europie...mówią, że najbogatsze państwo UE?...". No, ale ta świadomość może nam, Polakom -w Polsce do niczego nie jest potrzebna?...a, jak tak, to OK...
MaWi

Post autor: MaWi »

bamaza42 pisze:To, co robisz MaWi tu, w Lux (za co Ci zresztą szapo - ba!), choć jest znakomitą promocją Polski w Lux, nijak się ma jednak do poprawy świadomości Polaka w Polsce
Ja wiem, niestety, masz calkowita racje. No, ale coz... jakos w Polsce brakuje takiego luksemburskiego MaWiego, co by robil tam Festiwale Kultury Luksemburskiej. Choc wiesz... ostatnio cos sie nawet zaczyna dziac, bo w zeszlym roku byly takie "Dni Luksemburga w Warszawie", wiec kto wie. Moze jednak cos i w tej sprawie sie zmieni. No, w kazdym razie ja bym sie bardzo cieszyl, bo w moim przekonaniu wspolpraca (kulturalna, ale nie tylko, ma sie rozumiec!) tych dwoch krajow dla obu moze przyniesc wiele korzysci!
ODPOWIEDZ