Aktualizacja Listy Lekarzy

Awatar użytkownika
Redakcja

Aktualizacja Listy Lekarzy

Post autor: Redakcja »

Od dziś pod tym adresem: http://www.polska.lu/Lista_lekarzy_Lux.htm znaleźć możecie zaktualizowaną Listę Lekarzy. Dodaliśmy kilka nowych nazwisk, uzupełniliśmy brakujące dane, poprawiliśmy to i owo. Warto pamiętać, iż nasza Lista Lekarzy, nie jest ani formą reklamy ich usług ani też oficjalną rekomendacją polska.lu. To po prostu dane zebrane głównie... od Was samych: z Waszych odpowiedzi na forum w tematach związanych ze zdrowiem, z różnych innych, nazwijmy to "nieoficjalnych" źródeł. Dlatego też portal polska.lu nie bierze żadnej odpowiedzialności za zawarte w tej liście informacje. Prosimy o korzystanie z nich wyłącznie we własnym zakresie i na własną odpowiedzialność.

Jednocześnie chcieliśmy niezmiernie gorąco podziękować Agacie, która nie tylko jest autorką pomysłu stworzenia takiej listy, ale także od samego początku ją prowadzi i uzupełnia.
Załączniki
ListaLekarzy-2012.jpg
~~~~~
Redakcja
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Chyba troche przy tej aktualizacji lista sie popsula, a przynajmniej jej widok....przegladam dentystow i widze, ze u niektorych mozna np. usunac znamiona, czy naczynka :/ ...brak "kratek" i nie widac, gdzie jedna specjalizacja sie konczy, a druga zaczyna...

http://www.polska.lu/Lista_lekarzy_Lux.htm
Awatar użytkownika
anwi

Post autor: anwi »

A u mnie lista wyświetla się prawidłowo.
MaWi

Post autor: MaWi »

bamaza42 pisze:przegladam dentystow i widze, ze u niektorych mozna np. usunac znamiona, czy naczynka :/
Bamaza, a mozesz napisac konkretnie u ktorych? To pomoze poprawic bledy.

Natomiast co do znikajacych kratek, to ich obecnosc zalezy od tego w jakiej skali oglada sie liste. U mnie w komputerze na przyklad moze sobie te liste powiekszyc lub pomniejszyc. Niestety wraz z pomniejszaniem znikaja niektore linie i na to nie mamy zadnej rady. Po prostu liste nalezy przegladac przy pewnym powiekszeniu. Ponizej, dla przykladu, dwa screenshoty: jeden w wersji "big", gdzie widac wszystkie linie i drugi w wersji small, gdzie niektore linie z dokladnie tej samej czesci tabelki "wyparowaly" jedynie dlatego, ze przeskalowalem zawartosc okna (wyswietlana na tym samym komputerze i w tej samej przegladarce)
Załączniki
LL-big.jpg
LL-small.jpg
Awatar użytkownika
bamaza42

No OK, byc moze to kwestia wielkosci ekranu monitora - w pracy mam duzy i jest lepiej (tzn. np. zaden dentysta juz nie usuwa znamion... ;) ) - Nie ma bledu w opisie poszczegolnych lekarzy, tylko na skutek braku kratek, specjalizacje sie zlewaja i nie wiadomo, gdzie np. konczy sie dentysta, a zaczyna dermatolog?...

...no tak, chcialam tez wkleic screenshota, ale nie widze takiej mozliwosci (tzn. dodania zalacznika...) - o, a jednak sie udalo - trzeba tylko edytowac ponownie swojego posta... :)
ojej... jak to zrobic, zeby taki zalacznik wyswietlal sie w poscie, a nie jako zalacznik do pobrania/otworzenia?...

nie to, zebym sie czepiala, ale "cos sie porobilo" (przynaj,mniej na moim ekranie) w rejonie psychoterapeuta - psycholog-rehabilitacja, mimo naprawde sporego monitora i duzego powiekszenia obrazu...znowu brak "kratek", tylko w tym rejonie teraz...ale moze winny jest Windows7, na ktorym pracuje ?...
Załączniki
screenshot.doc
(252 KiB) Pobrany 228 razy
MaWi

Bamaza, obejrzalem tego screenshota i widze, ze ty masz duzo powazniejszy problem - na komputerze, z ktorego ten screenshot pochodzi wyswietla sie nadal stara lista lekarzy. Czyli ow komputer, zamiast pobierac ja z serwera, "odgrzewa" ja z jakiegos wewnetrznego "cache'a" (pamieci podrecznej) twojego komputera. Wykonaj moze zatem na tym komputerze tzw. "refresh"/"odswiez"/[ctrl-R] strony Lekarzy i wtedy zobacz, co widzisz.

A co do podgladu screenshota - tak dlugo, jak dlugo ten screenshot bedziesz zapisywala jako plik Worda (.doc), podglad nie bedzie widoczny w poscie na forum. Forum wyswietla wylacznie pliki graficzne w formacie jpg. Zapisz screenshota w postaci jpg, to bedziesz go widziala jako grafike we wlasnych postach.
Awatar użytkownika
bamaza42

OK, po odswiezeniu listy - dziala, a wiec - odszczekuje ;)

A ja myslalam, ze jak "na nowo" otwieram polska.lu, to cala zawartosc jest otwarta "na nowo"....a tu masz - niespodzianka...
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

to ja jeszcze co do aktualizacji: czy ktoś zweryfikował, czy Krioterapia nadal działa?
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
MaWi

kajapapaja pisze:to ja jeszcze co do aktualizacji: czy ktoś zweryfikował, czy Krioterapia nadal działa?
Ach... bardzo sluszna uwaga! Wg wszelkich znakow na niebie i ziemi nie dziala i to juz od jakiegos czasu!

Poprosimy o wiecej takich waznych spostrzezen, zarowno, co do brakujacych jak i blednych wpisow! To – zgodnie z tym co napisane powyzej – Wasza lista lekarzy, tak wiec Wasza pomoc w jej uzupelnianiu jest nieoceniona! W zamian obiecuje, ze nastepna akualizacja, uwzgledniajaca wszystkie zamieszczone tu uwagi Czytelnikow, zostanie opublikowana juz niedlugo!
Awatar użytkownika
inesitka

Post autor: inesitka »

Awatar użytkownika
Didus

Post autor: Didus »

Witam
A gdzie wyparowała lista lekarzy...?
MaWi

U mnie ja widac. Czy zatem tylko u mnie ja widac, czy tylko u Didusa jej nie widac? Prosze o uwagi i wpisy do ponizszej ksiazki zyczen i zazalen: :)
zzz

Post autor: zzz »

U mnie wszystko gra, więc może rzeczywiście tylko Didus jej nie widzi?
Awatar użytkownika
Iv.

Post autor: Iv. »

Wydaje mi się, że problemem mogą być zakladki, które teraz są na dole strony głównej " lekarze". Jeżeli komuś nie mieści się na monitorze cała strona, to może się nie zorientować, że trzeba coś kliknąć.
Na zielonej trawce, raz dwa trzy; pasły się pratchawce, raz dwa trzy; mówił jeden do drugiego: nie mam cewki Malpighiego.
Borys Vian, Jesień w Pekinie
ODPOWIEDZ