Zakupy za granicą atrakcyjne - dla obu stron

Awatar użytkownika
Redakcja

Zakupy za granicą atrakcyjne - dla obu stron

Post autor: Redakcja »

Co drogie dla jednych, może być właśnie interesujące dla innych. Dokładnie w ten sposób odbywa się wymiana handlowa miedzy Luksemburgiem a sąsiadującymi z nim krajami. Jak podaje luksemburska Konfederacja Handlu (Confédération de Commerce), prawie połowa mieszkańców Luksemburga robi chętniej zakupy w przygranicznych miejscowościach Niemiec, Francji czy Belgii, ale za to około dwie trzecie sąsiadów zza miedzy wybiera się na zakupy do Luksemburga! Powodem tych pozornie sprzecznych reakcji konsumentów są różnice nie tylko w cenach, ale i w ofercie czy jakości produktów. Obcokrajowcy przyjeżdżają do Luksemburga przede wszystkim po alkohol, ubrania i urządzenia elektryczne.

Dyrektor Konfederacji Thierry Nothum uważa, że postrzeganie luksemburskiego rynku należy jak najszybciej zmienić, gdyż Luksemburg ma się w nadchodzących latach stać głównym centrum handlowym Wielkiego Regionu. Stereotyp drogiego rynku o ograniczonej ofercie ma zastąpić wizja rynku o różnorodnej ofercie i lepszej jakości usług. Luksemburg będzie się przede wszystkim starał przyciągać klientów z Trewiru, Arlon oraz Metz.

Informacja za www.wort.lu.
Załączniki
zakupy_184.gif
zakupy_184.gif (6.87 KiB) Przejrzano 1893 razy
~~~~~
Redakcja
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

butów zatrzęsienie w Trewirze było tej soboty, ale i tak po model wymarzony pojedziemy do Łodzi ;)
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
Awatar użytkownika
simmo

Post autor: simmo »

z ta 'lepsza jakoscia uslug' to mnie troche rozbawili.

Wiele rzeczy w Ksiestwie jest OK ale akurat jakosc uslug niezbyt.
krzys1970

Post autor: krzys1970 »

taaaaaa, jak pomysle o luksemburskiej jakosci uslug to przypomina mi sie pani w Cepelii w filmie "Mis" mowiaca znad talerza "nie widzi, ze jem?..."
ODPOWIEDZ