Amatorów zimowych kąpieli nie brak i tu

Awatar użytkownika
Redakcja

Amatorów zimowych kąpieli nie brak i tu

Post autor: Redakcja »

Z działu „najgłupszy wyczyn dnia” przytoczymy przypadek pewnego Amerykanina, który w niedzielny wieczór (jak wiadomo, chłodny raczej) wskoczył do Mozeli w Remich po to, by niewiele później wyjść na brzeg po niemieckiej stronie w Nennig, gdzie czekała już na niego delegacja miejscowej policji. Skok zauważony został przez jednego z przechodniów, który zawiadomił odpowiednie służby, dzwoniąc z komórki na numer alarmowy. Natychmiast na miejsce zdarzenia przybyła, oprócz policji, karetka pogotowia oraz straż pożarna, a pobliski kapitanat wstrzymał żeglugę na rzece.

Kiedy przechwycono dzielnego pływaka po drugiej stronie Mozeli, natychmiast stało się jasne, że powodu owego wyczynu należy się doszukiwać w tzw. promilach odczuwalnych nawet w wydychanym przez morskiego wilka powietrzu. I choć obywatel ów tłumaczył się, że chciał jedynie zaimponować tym wyczynem stojącej na brzegu przyjaciółce, policja zabrała delikwenta do szpitala… na badania psychiatryczne. Cóż za brak zrozumienia stróżów prawa dla wewnętrznych imperatywów romantycznej duszy!

Wiadomość za www.station.lu
Załączniki
moselle.jpg
moselle.jpg (2.76 KiB) Przejrzano 1464 razy
Ostatnio zmieniony 01-01-1970, 01:00 przez Redakcja, łącznie zmieniany 1 raz.
~~~~~
Redakcja
Awatar użytkownika
jespere

Post autor: jespere »

bo rzeczywiscie lepiej by zrobil, gdyby wybral kierunek przeciwny...
zanim lux policja by zareagowala, juz by byl ubrany :)
Awatar użytkownika
Dungood

Post autor: Dungood »

Nie byłbym tego taki pewien - parę tygodni temu biegałem wieczorem, w deszczu, z latarką, koło zalewu w Esch sur Sure i jeden z przejeżdżających mieszkańców...zawiadomił o tym policję, która przyjechała i spytała się czy przypadkiem nie podwieźć mnie do auta, które miałem zaparkowane przy restauracji w Schumann koło Wiltz! <shock> Zdążyłem przebiec ledwo może ze 4km...
Ostatnio zmieniony 20-03-2007, 15:54 przez Dungood, łącznie zmieniany 1 raz.
Accelerate your soul!
ODPOWIEDZ