Mam pytanie. Czy gdy zmieniam miejsce zamieszkania (na terenie lu) muszę coś robić w związku z moim samochodem, czy też gmina zmienia wszystkie dane w jakiejś tam bazie samochodowej. Głównie chodzi mi o to by mi zaproszenie do kontroli technicznej wysłali na nowy adres.
Gmina zmienia dane w bazie samochodowej a Ciebie czeka wycieczka do SNCT po odbior nowego dowodu rejestracyjnego. Tak przynajmniej bylo w naszym przypadku jakis rok temu.
Ja mialem przy zmianie adresu w LU wycieczke do Sandweiler ale nie wystawiano mi nowego DR a jednyie wpisano adnotacje w tymze dokumencie zawierajaca nowy adres.
misio pisze:a ja nie zmienilem a i tak zaproszenie SNCT mnie znalazlo - oplata drogowa.
to raczej douanes cie znalazlo
a do SNCT trzeba się wybrać - my dostaliśmy nowy dowód rejestracyjny (a dokladnie dwa: szary i żolty)
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Wystarczy otworzyc szara karte i przeczytac, ze w razie zmiany adresu nalezy zglosic sie do SNCT, aby oni dokonali wpisu nowego adresu. Jesli zrobimy to w miare szybko po przeprowadzce (nie pamietam dokladnie ile) to nic nas to nie kosztuje.