euro do polski jak wysłać o ile osoba nie ma konta ero w pol

Dokumenty, pozwolenia, zwrot VAT, rejestracja samochodu...
miki1277

euro do polski jak wysłać o ile osoba nie ma konta ero w pol

Post autor: miki1277 »

jak wyslac ero do polski aby w polsce odebrac euro na dowód podziekowania miki
Awatar użytkownika
eustachy

ING Bank Śląski

Post autor: eustachy »

Polecam ING Bank Śląski.
Mają opcję prowadzenia tylko rachunku walutowego, bez konieczności prowadzenia RORu.
Nic nie płacisz za prowadzenie i raz w miesiącu wybranie waluty w oddziale banku jest bezpłatne i jeszcze maja dostęp do konta przez Internet. Nie pobierają prowizji od przelewów z zagranicznych banków.
Może jest inny, lepszy sposób. Ja, założyłem rachunek jakieś 3 lata temu i od tego czasu nie szukałem innych sposobów na transfer pieniędzy.

Poniżej link:
http://www.ingbank.pl/u235/navi/31355
Polecam.
EU...
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

Ja mam konto w mBanku (zlotowkowe) i od czasu do czasu robie sobie przelewy z lux-banku do mBanku - dostaje na konto przeliczone ne PLN...
natalkakochana

Re: euro do polski jak wysłać o ile osoba nie ma konta ero w

Post autor: natalkakochana »

na poczcie mozna wyslac euro do polski przez western union bedziesz musial tylko podac tej osobie kod ktory dostaniesz po wyslaniu pieniedzy i za okolo pol godziny ta osoba bedzie mogla sobie spokojnie odebrac pieniazki :) pozdrawiam
natalia
Awatar użytkownika
stary

Post autor: stary »

Kochana chodzi aby dostac euro a tu

http://www.westernunion.com.pl/

Waluta i kurs wypłaty:

Przekazy krajowe wypłacane są wyłącznie w PLN, a przekazy międzynarodowe w PLN lub USD, w zależności od dyspozycji odbiorcy i uprawnień walutowych placówki realizującej wypłatę. Western Union wypłaci przekaz po kursie ustalonym w momencie nadania przekazu, jeśli odbiorca wybrał do wypłaty walutę wskazaną przez nadawcę. Jeśli waluta wypłaty wybrana przez odbiorcę będzie inna, niż wskazana przez nadawcę, przekaz zostanie wypłacony po kursie ustalonym w momencie wypłaty.

' Szczegółowe informacje o zasadach wypłaty przekazu, walutach i kursach, placówkach Westarn Union udzielane są przez konsultantów naszej Infolinii - 801 120 224.
ODPOWIEDZ