Witam!
Wiem, ze zapewne sprawa, o ktora mi chodzi po kilkanascie razy juz byla omawiana, ale jakos nie moge popasc na konkretna odpowiedz. Mianowicie chodzi o to, ze w maju moja mlodsza corka konczy 2 latka i w zwiazku z tym i mi konczy sie tu zasilek wychowawczy. I co dalej, czy moge sie o cos tu jeszcze ubiegac? Choc do momentu zanim moja mala pojdzie do Precoce, a to jest od 3 lat.Stad moje pytanie: czy kobiecie siedzacej z dziecmi w domu przysluguje jakis zasilek, zapomoga; u nas w rodzinie jedynie maz pracuje. Mamy jeszcze 6 letnia corke, czy tu tez moge sie o cos starac? Z gory wielkie dzieki za okazana pomoc:)))
co po wychowawczym?
Po dłuższym przyglądaniu się wątkowi i zapewne niepełnej odpowiedzi jej autorce na PW postanowiłem jednak podzielić wątek na część merytoryczną, zgodnie z pierwszym postem i część społeczno-dyskusyjną ( http://www.polska.lu/viewtopic.php?t=7224 ), która jak się okazało objęła wszystkie posty oprócz pierwszego. Dlatego za chwilę poniżej wkleję (tylko) przydatne linki wklejone przez uczestników dyskusji.