nie chcą zwrócić za rachunek

Dokumenty, pozwolenia, zwrot VAT, rejestracja samochodu...
magdap

nie chcą zwrócić za rachunek

Post autor: magdap »

witajcie,
mam problem który bardzo, ale to bardzo mnie "boli".
urodziłam w Lux synka, oboje z mężem mieliśmy ubezpieczenie, po jakimś czasie przyszedł nam do zapłaty rachunek ze szpitala, wystawiony na mojego syna. zapłaciliśmy, wysłaliśmy do ubezpieczalni, a oni odesłali odpisując:
"Comme les prestations du secteur hospitalier sont prises en charge par l'assurance-maladie d'après des budgets arêtes séparément pour chaque hôpital notrecaisse ne peut pas procéder au remboursement de la facture jointe.
Veuillez vous addresser à l'hôpital pour un éventuel redressement et remboursement de la facture."
czy jest sens odsyłać ten rachunek o zwrot do szpitala, skoro sam szpital mi go wystawił? kwota jest poważna bo ok 550 euro.
czy ubezpieczalnia mogła mi odmówić zwrotu? bardzo proszę o poradę co mam zrobić.
magdap
Awatar użytkownika
xtheo7

Post autor: xtheo7 »

Napisz list do szpitala z prosba o zwrot kosztow i dolacz do niego kopie listu, ktory dostalas od ubezpieczalni. Wyslij jako list poleconyz pokwitowaniem odbioru.

Ciekaw jestem, jaki to byl szpital ?
Ostatnio zmieniony 16-05-2009, 23:26 przez xtheo7, łącznie zmieniany 1 raz.
ania_411

Post autor: ania_411 »

no właśnie magda jaki to szpital? wkrótce poród, nie chciałabym takich niespodzianek <shock>
madziara

Post autor: madziara »

Zdecydowanie napisz do szpitala! Najprawdopodobniej nastapila pomylka. Nie dalej jak w zeszlym tygodniu mialam ten sam problem. Moja kasa chorych zaplacila kilka rachunkow w ramach "prise en charge", a potem te same rachunki (tylko z innymi numerami i datami) przyszly do mnie (i tez je zaplacilam). Po wyslaniu do kasy chorych dowiedzialam sie to samo, co Ty, wiec skontaktowalam sie ze szpitalem, sprawdzili, odkryli blad i maja mi wkrotce zwrocic.
Glowa do gory, pieniadze na pewno do Was wroca!
magdap

to był szpital St Louis w EttelbruckuSt Louis
wszystko z tym szpitalem wspominam bardzo, ale to bardzo przyjemnie, oczywiście za wyjątkiem tego rachunku. życzyła bym sobie takiej obsługi do wszystkich moich porodów, więc mam nadzieje że to tylko duża pomyłka i wszystko się wyjaśni.
magdap
madziara

Post autor: madziara »

W moim przypadku tez byl to szpital St Louis w Ettelbruck. Ale obsluga w "facturation" jest rownie mila jak wszedzie indziej i po tygodniu mialam juz zwrot pieniedzy na moje konto.
magdap

witam wszystkich,
chciałam się podzielić wspaniałą informacją. Za Waszymi radami napisałam list do szpitala z prośbą o zwrot (w j.ang) dołączyłam rachunki, list z ubezpieczalni, nr konta i wysłałam za potwierdzeniem odbioru. 5 czerwca dotarło to wszystko do nich, no a dzisiaj otrzymałam cały zwrot.
SERDECZNIE WSZYSTKIM DZIĘKUJĘ ZA PORADY, BEZ WAS BYM TEGO NIE MIAŁA.
POZDRAWIAM.
magdap
ODPOWIEDZ