CARTE DE SÉJOUR / D'IDENTITÉ
- kajapapaja
dzieci (chyba do 16 roku życia) nie mają karty pobytowej - są przypisane do rodziców
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
Jak przyjechałam z młodym do LUX to poszliśmy się zameldować w Gminie. Oboje dostaliśmy niebieskie kartki, z tym że kartka syna jest wystawiona z terminem ważności do dnia jego 18 urodzin. Moja i męża były terminowe i już dostaliśmy następne terminowe Carte de sejour.
Co jakiś czas dostawaliśmy z centrum informatycznego państwa zapytania w sprawie potwierdzenia poprawności przechowywanych przez nich danych na szczęście już przestali przesyłać. W ciągu pierwszych miesięcy dostawaliśmy średnio 2 zapytania/potwierdzenia na głowę
Co jakiś czas dostawaliśmy z centrum informatycznego państwa zapytania w sprawie potwierdzenia poprawności przechowywanych przez nich danych na szczęście już przestali przesyłać. W ciągu pierwszych miesięcy dostawaliśmy średnio 2 zapytania/potwierdzenia na głowę
dag
Oj, nie wiem. Nam od czasu do czasu jeszcze przysylaja, choc od tych czterech lat jakos nic sie u nas nie zmienilo... Ci to maja cierpliwoscdslonce pisze:Co jakiś czas dostawaliśmy z centrum informatycznego państwa zapytania w sprawie potwierdzenia poprawności przechowywanych przez nich danych na szczęście już przestali przesyłać