CARTE DE SÉJOUR / D'IDENTITÉ

Dokumenty, pozwolenia, zwrot VAT, rejestracja samochodu...
Awatar użytkownika
wilqs72

Post autor: wilqs72 »

Pytanie trochę w temacie - czy dzieci też powinny mieć własną kartę pobytu, czy są automatycznie "przypisane" do rodziców?
"It is better to keep your mouth shut and appear stupid than to open it and remove all doubt."
Mark Twain
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

dzieci (chyba do 16 roku życia) nie mają karty pobytowej - są przypisane do rodziców
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
Awatar użytkownika
dslonce

Post autor: dslonce »

Jak przyjechałam z młodym do LUX to poszliśmy się zameldować w Gminie. Oboje dostaliśmy niebieskie kartki, z tym że kartka syna jest wystawiona z terminem ważności do dnia jego 18 urodzin. Moja i męża były terminowe i już dostaliśmy następne terminowe Carte de sejour.

Co jakiś czas dostawaliśmy z centrum informatycznego państwa zapytania w sprawie potwierdzenia poprawności przechowywanych przez nich danych ;) na szczęście już przestali przesyłać. W ciągu pierwszych miesięcy dostawaliśmy średnio 2 zapytania/potwierdzenia na głowę ;)
dag
MaWi

Post autor: MaWi »

dslonce pisze:Co jakiś czas dostawaliśmy z centrum informatycznego państwa zapytania w sprawie potwierdzenia poprawności przechowywanych przez nich danych ;) na szczęście już przestali przesyłać
Oj, nie wiem. Nam od czasu do czasu jeszcze przysylaja, choc od tych czterech lat jakos nic sie u nas nie zmienilo... Ci to maja cierpliwosc :p
Awatar użytkownika
dslonce

Post autor: dslonce »

MaWi pisze:Nam od czasu do czasu jeszcze przysylaja,
Nam też, ale już nie co 2 tyg. ;)
dag
ODPOWIEDZ