Witam wszystkich,
Moze ktos jest w podobnej sytuacji do mojej - od niedawna mieszkam we Francji, ale pracuje w Luksemburgu. Mam wiec formalnosci zwiazane z kasa chorych zalatwione w luksemburgu, ale we Francji nadal nie mam nic, zadnego ubezpieczenia. Czy wie ktos z was czy mamprawo do carte vitale we Francji i jak sie zabrac do zalatwienia wszystkich formalnsci?
pytam na forum, poniewaz pracujac w luksemburgu, nie ma mnie we francji calymi dniami, a w soboty administracja francuska nei urzeduje, wiec ciezko jest mi sie wybrac tam w tygodniu.
z gory dziekuje za wszelkie porady
pozdrawiam
securite sociale FR-LUX
-
-
Halo !
Zwroc sie do zwiazkow zawodowych OGBL. Utrzymuja dla Grenzgänger filiale, chyba w Thionville. Jak wiesz, udbywaja sie wlasnie socjalne wybry w Luksemburgu. Wiec kto jest od nich lw tych sprawach lepszy. Rzut oka do ksiazki telefonicznej i namiar do ich telefonu nie powinien sprawiac najmniejszych trzdnosci.
Pozdrawiam milo
Zwroc sie do zwiazkow zawodowych OGBL. Utrzymuja dla Grenzgänger filiale, chyba w Thionville. Jak wiesz, udbywaja sie wlasnie socjalne wybry w Luksemburgu. Wiec kto jest od nich lw tych sprawach lepszy. Rzut oka do ksiazki telefonicznej i namiar do ich telefonu nie powinien sprawiac najmniejszych trzdnosci.
Pozdrawiam milo
Mistrz Niemiec z druzyna DSD 2012
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior
Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
Wielokrotny Mistrz Polski Belgii Włoch i Luxemburga
Dziesiąty w Rankingu światowym ITF Senior
Trenujemy w klubie tenisowym Bettemburg
poczytaj tutaj: http://www.cmep.lu/docs/Frontalier_A4_fr.pdf
Nie wiem, czy jesteś ubezpieczona w CMEP, ale w przypadku każdej kasy będzie to wyglądało w ten sam sposób.
Nie wiem, czy jesteś ubezpieczona w CMEP, ale w przypadku każdej kasy będzie to wyglądało w ten sam sposób.
-