Witam kochani, jestem tu nowy, a wkrotce dołączę do mieszkańców Luxa.
Mam pytanko. Posiadam samochód sprowadzony z USA. Samochód to Mazda produkowana w japonii, więc posiada już europejskie oswietlenie tj.:
- białe pozycyjne
- pomaranczowe niezintegrowane kierunkowskazy
- białe tylne cofania
- czerwone stopy
ale ma malutki wydawaloby sie kosmetyczny mankament jesli chodzi o ksenony, mianowicie te nie maja tzw. samopoziomowania, ktorego ponoc unia wymaga. W PL jezdze nim bez problemu i prezchodze badania techniczne tez bez grymasow, ale chcialem zapytac jak to jest w LUX ?
Czy badał ktoś samochod na stacjach diagnostycznych w LUX ? Czy panowie faktycznie zwracają uwagę na super szczególoki ? Czy ew. policja w Lux też jest w tym temacie super skrupulatna (choc nie wiem jak mozna sprawdzic autopoziomowanie Xenonow na postoju).
Dziękuję za wszelkie uwagi i rady od zmotoryzowanych w LUX. Pytam przede wszystkim pod kątem pozniejszego przerejestrowania pojazdu do LUX.
pozdrawiam serdecznie
Danny
Samochod z USA jezdzacy po Luxemburgu ?
Co o samo poziomowania w PL jest wymagane, ale to dla PL tak kosmiczna technologia że nikt o niej nie wie i mało kiedy są sprawdzane.... poza tym jeśli auto jest ma PL rejestrację to w sumie nie musisz się za wiele przejmować prze-rejestracją....
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
przed przerejestrowaniem nie mam sie co przejmowac, ale wolałbym się zastanowić na po przerejestrowaniu .... w lux są ze 3 stacje obsługi, więc dlatego zastanawiam się czy ktoś z uczestników forum miał z nimi do czynienia ...
a jak z policją ? jezdzi ktos amerykanskimi wozami po Lux ?
dzieki za kazdy odzew
a jak z policją ? jezdzi ktos amerykanskimi wozami po Lux ?
dzieki za kazdy odzew
pewnie dojdzie do tego ze i ja będę szukał takiej "stacji" homologacyjnej ... szukam w Warszawie elektryka do prostego przerobienia pozycyjnych i jakos nie ma chętnych
mam pytanko Mawi ... czy zagladasz czasem na forum parkietu ? kojarze stamtad tego nicka ... oczywiscie teraz trend mamy taki jaki mamy ale w 2007 to jeszcze byly czasy na inwestowanie
mam pytanko Mawi ... czy zagladasz czasem na forum parkietu ? kojarze stamtad tego nicka ... oczywiscie teraz trend mamy taki jaki mamy ale w 2007 to jeszcze byly czasy na inwestowanie