rejestracja w komunie

Dokumenty, pozwolenia, zwrot VAT, rejestracja samochodu...
gabrjel

Post autor: gabrjel »

Witam!

Odświeżam informację- gdyż dziś finalnie udało mi się zarejestrować....

Że tak powiem - chcę kupić auto, wczoraj już wszystko zorganizowałem - ale tak mnie tykło żeby zadzwonić do Sandweiller do kontroli technicznej - a tam "Sorry Man..."

Więc co robić, wykonałem około 30-40 telefonów, finalnie dochodząc do zwierzchniczki komuny w ministerstwie...służę namiarami na PW (na panią Vice-Minister d/s rejestracji czy cuś... - Cut Francois - czy jakoś tak)

dziś byłem w ministerstwie - burgmeister został także wezwany... i razem z Panią Vice-Minister pomagali mi wypełniać kartę rejestracyjną... (jedyny problem ze musiałem jeszcze do komuny pojechać... bo im transport uciekł?! i poza tym muszą mieć moje dokumenty osobiście....?!)

JEDNAK UPÓR I DETERMINACJA DAJE EFEKTY....
Ostatnio zmieniony 05-08-2008, 16:15 przez gabrjel, łącznie zmieniany 1 raz.
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
Awatar użytkownika
kajapapaja

Post autor: kajapapaja »

no ten to ma dojścia <lol>

ale, jak to mówią, Polak potrafi! ;)
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
===============================
eurokraci.eu
gabrjel

Post autor: gabrjel »

kajapapaja pisze:no ten to ma dojścia <lol>
ale, jak to mówią, Polak potrafi! ;)
Dziekuję :)

jak mi się jeszcze jedna sprawa uda w tym tygodniu to muszę jakoś to uczcić :) ja nei mam warunków w moim studio (mimo 34m2) ale coś się wymyśli :)
"Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości."
karpiu

Post autor: karpiu »

gabrjel, witam , a powiedz mi czy nie znalzloby sie tam studio jakies wolne od zaraz, w tym ogromnym domu w ktorym mieszkasz? dopiero co przyjechalem i dosyc slabo mi idzie poszukiwanie lokum.
ODPOWIEDZ