attestation enregistrement-pytanie?

Dokumenty, pozwolenia, zwrot VAT, rejestracja samochodu...
jazzz

attestation enregistrement-pytanie?

Post autor: jazzz »

Witam!Mam pytanie odnosnie l’attestation d’enregistrement, ktore od stycznia zastapilo carte de sejour.Czy ktos moze wie jakie dokumenty nalezy zlozyc w momencie starania sie o to zaswiadczenie?Czy potrzebne sa te wszystkie dokumenty jakie byly wymagane przy ubieganiu sie o carte de sejour?Z gory bardzo dziekuje za info.
ElGregorro

Post autor: ElGregorro »

tak.
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

nie... <mrgreen>

Potrzebowali 3 zdjecia, a teraz chca 2 ;)
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
jazzz

Post autor: jazzz »

Bardzo dziekuje za informacje,czyli oprocz dowodu konieczna jest, karta ubezpieczenia zdrowotnego, umowa najmu mieszkania,akt urodzenia,zaswiadczenie o zatrudnieniu, no i oczywiscie 2 zdjecia:-)Zastanawiam sie nad opcja przyjazdu do Luxebmburga tylko co jesli mieszkalabym w wynajmowanym przez mojego chlopaka mieszkaniu? Ja nie mam umowy najmu.Czy w takiej sytuacji mozliwe jest uzyskanie tego zaswiadczenia pobytu?Czy trzeba zmienic umowe?Nie za bardzo sie w tym orientuje.Czy ktos moze wie?Dziekuje za odpowiedz.
Awatar użytkownika
digilante

Aktu urodzenia nikgdy odemnie nie chcieli - paszport wystarczyl bo tam pisze kiedy i gdzie. Moze na dowodzie tego nie pisze? Niewiem - nigdy dowodu nie mialem.

Na umowie najmu byly tylko moje namiary, i zona poszla z tym i dowodem slubu i bylo ok. No ale jezeli slubu nie bylo to niewiem. Nich sie Twoj chlop wezmie i pojdzie do jego "commune" i sie spyta ;)
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
ElGregorro

Post autor: ElGregorro »

digilante pisze:nie... <mrgreen>

Potrzebowali 3 zdjecia, a teraz chca 2 ;)
faktycznie nie. ode mnie nie chcieli zadnej fotki, moze przystojniejszy jestes? ;)
a co do adresu zameldowania, raczej mozna to zalatwic ustnie bez formalnych dokumentow - sprawdzone.
Awatar użytkownika
digilante

ElGregorro... forumowicze co juz mnie widzieli potwierdza ze nie jest to mozliwe abym byl przystojniejszy od kogokolwiek tutaj. Jest to bardziej prawdopodobne ze zdjecia chcieli do archiwum medycznego <mrgreen>
Borys

Post autor: Borys »

ElGregorro - Digilante klamie, calkiem przystojny z niego facet ;)

Digi - nie jestem gejem <mrgreen>
Ura Bura Szef Podwóra
Awatar użytkownika
digilante

Borys... zone podobno masz, podobno dziecko Ci sie urodzilo, ale byc sam na sam z toba to juz nie bede ryzykowal...

No ale wiesz... jak ponownie dobra wodke bedziesz stawial to inna sprawa...
ODPOWIEDZ