firma jednoosobowa w lux

Dokumenty, pozwolenia, zwrot VAT, rejestracja samochodu...
sebo

firma jednoosobowa w lux

Post autor: sebo »

witam. czy ktos moze mi podeslac nr tel do polskiego radcy prawnego w luxemburgu. chodzi o pomoc w otworzeniu jednoosobowej firmy budowlanej. z gory bardzo dziekuje i pozdrawiam serdecznie.
Awatar użytkownika
danka44

Post autor: danka44 »

Chyba nie ma kogoś takiego, jak polski radca prawny w Luksemburgu. Nie chodzi ci chyba o p. Konsul?
Na pocieszenie dodam, że otwarcie firmy nie jest wcale takie skomplikowane, jeżeli znasz jakiś język obcy. Idź choćby do Chambre de Commerce i tam powiedzą ci co masz po kolei robić i jakie dokumenty wypełnic. Załatwienie pozwolenia jest dosyć proste, jeżeli spełniasz wymagania co do kwalifikacji.

Poczytaj też może najpierw tu http://www.polska.lu/informatorium/jakzal.html
Danka
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

witam, mam pytanie a propos, czy ktoś może polecić notariusza, przed którym można sprawnie i niedrogo złożyć deklarację "na honor" o nieupadłości ?
ok, już znalazłem na forum, chyba wybiorę się do pani Decker
Awatar użytkownika
digilante

Post autor: digilante »

Uwazaj Panda aby cie nie ugryzla jak sie bedzie na Ciebie wsciekala.
Out of sorrow entire worlds have been built, out of longing great wonders have been willed.
Awatar użytkownika
panda

Post autor: panda »

jako niedźwiedź też kieł mam ;)
Ja zawsze mam rację. Raz mi się wydawało, że nie mam racji, ale okazało się, że byłem w błędzie ;) [G.J.Gigol]
Awatar użytkownika
dasty

Post autor: dasty »

Pani Decker jest moze troche oschla, ale bardzo rzeczowa i dosyc szybka, a co najwazniejsze oswiadczenie na honor o nieupadlosci kosztuje u niej w granicach 90 euro z rejestracja, a znam notariusza na Bonnevoie kolo kosciola u ktorego placi sie za to w granicach 550 euro (wolny zawod, wolne taryfy ;)
ODPOWIEDZ