kogo obejmuje ubezpieczenie samochodu
kogo obejmuje ubezpieczenie samochodu
Witam,
wlasnie zamierzam kupic samochod w Luxie i mam pytanie o ubezpieczenie.
Jezeli samochod jest zarejestrowany na mnie, to czy ubezpieczenie tez musi byc na mnie (moj partner mialby wieksza znizke, ale mieszka w Belgii)?
Jezeli ubezpieczenie jest na mnie, to obejmuje ono kazdego kierowce, czy musze zarejestrowac "drugiego" kierowce, albo cos takiego?
Bede wdzieczna za wszelkie informacje o ubezpieczeniu samochodu.
Renata
wlasnie zamierzam kupic samochod w Luxie i mam pytanie o ubezpieczenie.
Jezeli samochod jest zarejestrowany na mnie, to czy ubezpieczenie tez musi byc na mnie (moj partner mialby wieksza znizke, ale mieszka w Belgii)?
Jezeli ubezpieczenie jest na mnie, to obejmuje ono kazdego kierowce, czy musze zarejestrowac "drugiego" kierowce, albo cos takiego?
Bede wdzieczna za wszelkie informacje o ubezpieczeniu samochodu.
Renata
jezeli zadeklarujesz u ubezpieczyciela, ze autem bedziesz jezdzic TYLKO Ty, to ubezpieczenie bedzie tansze. Drozszy wariant to ubezpieczenie kierowcy - niezaleznie, kto prowadzi... Ja np. wybralam ten tanszy wariant, bo moje dziecko jest nieletnie, innego kierowcy w zasiegu nie ma....a zreszta i tak nikomu nie pozwalam sie dotknac do mojej kierownicy...
- kajapapaja
pogadaj z panem Casanova z AXA - wyjasni ci co i jak i ma wiele wariantow do zaoferowania
ja mam wariant ten drozszy, tzn ubezpieczenie obejmuje kierowce (niekoniecznie wlasciciela) oraz osoby znajdujace sie w aucie...
ja mam wariant ten drozszy, tzn ubezpieczenie obejmuje kierowce (niekoniecznie wlasciciela) oraz osoby znajdujace sie w aucie...
===============================
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
"Education is an admirable thing, but it is well to remember from time to time that nothing that is worth knowing can be taught." - Oscar Wilde
eurokraci.eu
-
My mamy ubezpieczenie we Foyer i nawet jesli ja jestem kierowca (a wlascicelka nie jestem), to ubezpieczenie mnie obejmuje (obejmuje kazda osobe, ktora kieruje za zgoda wlasciciela).
Specjalnie sie o to dowiadywalismy, bo np. kiedys bylam wspolkierowca smochodu w Belgii i tam trzeba bylo mnie zglosic do ubezpieczenia.
Mysle, ze to zalezy od ubezpieczyciela i umowy.
Specjalnie sie o to dowiadywalismy, bo np. kiedys bylam wspolkierowca smochodu w Belgii i tam trzeba bylo mnie zglosic do ubezpieczenia.
Mysle, ze to zalezy od ubezpieczyciela i umowy.
dziekuje za pomoc. Jeszcze jedno pytanko.
dostalam propozycje ubezpieczenia z FOYER, ale jeszcze nie rozmawialam z agentem. W tej propozycji w pozycji "garaties souscrites" jest "conducteur protege". Ale ponizej jest opcja "limites particulieres - garantie - conducterur protege " i 1.250.000 euro obok. Czy to oznacza, ze ubezpieczenie obejmuje kazdego kierowce na ta kwote, czy tylko mnie.
dostalam propozycje ubezpieczenia z FOYER, ale jeszcze nie rozmawialam z agentem. W tej propozycji w pozycji "garaties souscrites" jest "conducteur protege". Ale ponizej jest opcja "limites particulieres - garantie - conducterur protege " i 1.250.000 euro obok. Czy to oznacza, ze ubezpieczenie obejmuje kazdego kierowce na ta kwote, czy tylko mnie.
-
- kajapapaja
asiunia, podam do ogólnej wiadomości - jakby ktoś go jeszcze potrzebował:
Humbert Casanova
tel. 26 64 99 83
gsm: 621 173 235
email: casano@pt.lu
Humbert Casanova
tel. 26 64 99 83
gsm: 621 173 235
email: casano@pt.lu