zasilek rodzinny na dziecko
Re: zasilek rodzinny na dziecko
Możesz on-line sobie wydrukować, albo dostać z banku takie zaświadczenie o posiadaniu konta. Zasiłek wypłacają na konto jednego z rodziców, więc trzeba mieć konto bankowe, którego numer podajesz chyba na formularzu.
Danka
-
Witam temat stary ale może powiecie mi czy jeżeli nie jestem w związku małżeńskim z partnerem to czy należy nam się zasiłek?
Jeżeli jest ojcem dziecka to tak, bez problemu. Wydaje mi się że wcześniej zasiłki też dostawali pracownicy na nie swoje dzieci w sensie np żona miała dziecko z pierwszego małżeństwa i na tego dzieciaka też zasiłek był. Ale to zostało zniesione bo widziałam posty zawiedzionych mam...
Hej,
Mam takie pytanie czy orientuje się ktoś ile wstecz są wypłacane pieniądze na dzieci i od jakiego momentu? Czy od zlozenia wniosku czy kompletu dokumentów?
Czuję się trochę oszukana przez Kasę Rodzinną. Nasza sytuacja była dość skomplikowana i długo uzyskiwaliśmy dokumenty. Sprawę wyjaśniała dla mnie Solvit i częściowo odzyskaliśmy pieniądze, ale to nie był pełny okres. Powiedziano mi, że Luxemburg wypłaca tylko rok wstecz od daty złożenia wniosku i pełnej dokumentacji, ale co w sytuacji gdy uzyskanie pełnej dokumentacji trwało bardzo długo i nie wynikało z naszej winy. Jeśli ktoś ma taka wiedzę będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.
Mam takie pytanie czy orientuje się ktoś ile wstecz są wypłacane pieniądze na dzieci i od jakiego momentu? Czy od zlozenia wniosku czy kompletu dokumentów?
Czuję się trochę oszukana przez Kasę Rodzinną. Nasza sytuacja była dość skomplikowana i długo uzyskiwaliśmy dokumenty. Sprawę wyjaśniała dla mnie Solvit i częściowo odzyskaliśmy pieniądze, ale to nie był pełny okres. Powiedziano mi, że Luxemburg wypłaca tylko rok wstecz od daty złożenia wniosku i pełnej dokumentacji, ale co w sytuacji gdy uzyskanie pełnej dokumentacji trwało bardzo długo i nie wynikało z naszej winy. Jeśli ktoś ma taka wiedzę będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.