Choroba Zawodowa

Dokumenty, pozwolenia, zwrot VAT, rejestracja samochodu...
LUGANO

Choroba Zawodowa

Post autor: LUGANO »

Witam wszystkich , chcialem zapytac o wazna informacje a mianowicie od 2012 roku bylem ubezpieczony i pracowalem dla firmy zarejestrowanej w Luxie ale bylem odelegowany do pracy w Belgi , kontrakt mialem na czas nieokreslony , od stycznia 2015 bylem na zwolnieniu chorobowym az do stycznia 2016 roku i jak mnie poinformowal Cns max mozna chorowac 52tyg. i rzeczywiscie chorowalem caly rok ale mimo leczenia nie wyzdrowialem i mimo ze minal rok jak juz chorowalem to jeszcze wyslalem zwolnienie ze niebylem zdolny do pracy , ale w czesniej zlozylem formularz wypadki przy pracy i choroby zawodowe (AAA) ,ktory wypelnil lekarz prowadzacy i wyslalem do lux , ale w lutym 2016 otrzymalem dokumenty od firmy ze juz niejestem pracownikiem poniewaz niejestem zdolny do pracy i otrzymalem swiadectwo pracy formularz U1 gdzie jest opisany moj okres choroby i powod zwolnienia i rzeczywiscie jest napisane ze z powodu choroby pracownik niemoze podjac pracy i tutaj pytanie czy mam wyslac ten formularz U1 do urzedu pracy Empoli w Lux czy powinienem sie zglosic z U1 do urzedu pracy w moim zamieszkaniu , dodam ze niebylem i niejestem zameldowany w Luxemburgu tylko mam meldunek w innym kraju europejskim , a nastepnie na poczatku marca 2016 otrzymalem pozytywna odpowiedz od AAA lux ze zostala zakceptowana choroba zawodowa ale nic wiecej niepisze na jaki okres i jaki procent i dotego niewiem czy mam prawo do zasilku dla bezrobotnych , mialbym prosbe czy zna sie ktos na prawie Luksemburskim i mogby pomoc co w takiej sytuacji trzeba zrobic i jak sie zachowac , bede wdzieczny za informacje , pozdrawiam
marzencia

Re: Choroba Zawodowa

Post autor: marzencia »

Choroba zawodowa a wypadek przy pracy to dwie różne sprawy - nie zapominaj o tym a o zasilek dla bezrobotnych wystepujesz tam gdzie masz meldunek :)
Jesli potrzebujesz wiecej informacji, służe pomocą

Pozdrawiam
LUGANO

Post autor: LUGANO »

potrzebny tlumacz ustny z jezykiem francuski w najbliszych dniach lub tygodniach , wszystko zalezy kiedy bedzie ustalona wizyta lekarska , pozdrawiam
IronBone

Post autor: IronBone »

Popytaj tłumaczy których mamy na liście:
https://polska.lu/polscy-uslugodawcy
ODPOWIEDZ