Zaległe wakacje
Zaległe wakacje
Z dniem wczorajszym rozwiązałem z pracodawcą kontrakt za porozumienien stron (byłem już na dwumiesięcznym wypowiedzeniu lecz udało mi się znaleźć w międzyczasie pracę). Dostałem dwa payslipy, jeden z wypłatą za marzec i drugi z wypłatą za zaległe wakacje z 2014 roku (czyli od stycznia do 26 marca). Problem w tym, że miałem zaległe 16,5 dnia z 2013, za które pracowadca nie chce mi zapłacić. Dodam, że nie podpisałem żadnego zobowiązania, jakobym wykorzystał swój urlop podczas okresu wypowiedzenia. Pytanie, czy pracodowca jest zobowiązany zapłacić mi za zaległy urlop i gdzie się zgłosić jeśli tego nie zrobi?
Witaj 
OGBL (związki zawodowe) chyba że nie jesteś członkiem to nie wiem czy coś wskórają nawet jak jutro pójdziesz sie zapisać , polecam
Gdy to nie pomoże to zawsze zostaje Ci "ITM"- INSPECTION DU TRAVAIL ET DES MINES (Inspekcja Pracy ) - to jest dobre rozwiązanie , wysyłają za Ciebie papier do pracodawcy (lekko straszą) <mrgreen> , jak to nie pomoże z urzędu zakładają mu sprawę w sądzie
Pozdrawiam i życzę szczęścia

OGBL (związki zawodowe) chyba że nie jesteś członkiem to nie wiem czy coś wskórają nawet jak jutro pójdziesz sie zapisać , polecam

Gdy to nie pomoże to zawsze zostaje Ci "ITM"- INSPECTION DU TRAVAIL ET DES MINES (Inspekcja Pracy ) - to jest dobre rozwiązanie , wysyłają za Ciebie papier do pracodawcy (lekko straszą) <mrgreen> , jak to nie pomoże z urzędu zakładają mu sprawę w sądzie

Pozdrawiam i życzę szczęścia