SYTUACJA BEZ WYJSCIA ???
SYTUACJA BEZ WYJSCIA ???
pracuje tu legalnie odkad polacy dostali taka mozliwosc ale bezskutecznie staram sie o kindergeld.poprostu mi nie odpowiedzieli.od 5 lat syn mieszka w moim rodzinnym domu a jego tymczasowym prawnym opiekunem jest moja siostra.syna oczywiscie utrzymuje wylacznie ja.zona mieszka u swoich rodzicow i z roznych powodow ma ograniczona wladze rodzicielska.mi sad rowniez ograniczyl wladze poniewaz pracuje za granica i nie moge zajmowac sie synem.czy jest jakis sposob na uzyskanie kindergeld?naprzyklad notarialne zrzeczenie sie kindergeld przez matke? dziekuje za wszystkie podpowiedzi i pozdrawiam
Witam Pana,
jesli zlozyl Pan wniosek o ¨Kindergeld¨ to musiala byc wymiana korespondencji.
Niekiedy trzeba doslac jakis dokument i musi Pan to zrobic do 2 lat, bo przepada Panu caly dotychczasowy czas oczekiwania.
Jesli Pana syn ma wyznaczonego opiekuna prawnego, to ta osoba otrzymuje pieniadze dla dziecka. Oczywiscie musi Pan dostarczyc odpowiednie dokumenty do urzedu.
Kindergeld jest wyplacany do ukaczenia 18 roku zycia.
Jesli dziecko jest uposledzone od dziecinstwa, to dostaje do 27 lat Kindergeld jesli nie pracuje i nie dostaje zadnych innych wyrownan.
Moze sie Pan upewnic, dzwonic pod nr Tel: (+352) 47 71 53-1
Pozdrawiam
B.M
jesli zlozyl Pan wniosek o ¨Kindergeld¨ to musiala byc wymiana korespondencji.
Niekiedy trzeba doslac jakis dokument i musi Pan to zrobic do 2 lat, bo przepada Panu caly dotychczasowy czas oczekiwania.
Jesli Pana syn ma wyznaczonego opiekuna prawnego, to ta osoba otrzymuje pieniadze dla dziecka. Oczywiscie musi Pan dostarczyc odpowiednie dokumenty do urzedu.
Kindergeld jest wyplacany do ukaczenia 18 roku zycia.
Jesli dziecko jest uposledzone od dziecinstwa, to dostaje do 27 lat Kindergeld jesli nie pracuje i nie dostaje zadnych innych wyrownan.
Moze sie Pan upewnic, dzwonic pod nr Tel: (+352) 47 71 53-1
Pozdrawiam
B.M