Z Lux do Wwy przez Mediolan? <roll> Doskonaly pomysl Krzysiu! A moze uda Ci sie znalezc polaczenie przez Timbuktu, a nuz byloby jeszcze taniej?krzys1970 pisze:Zalezy to od tego, czy Luxair z Lufthansa oferuja wspolnie konkretna trase czy tez nie. Jesli oferuja wspolnie trase, bilet jest tanszy. Polecam dwi strony internetowe, ktore podaja wszelkie dostepne oferty cenowe na danej trasie i dany dzien:minka pisze:Dokladnie, taka cena jest baardzo przyjazna.
Obecnie za lot z Luksa do KTW wolaja ...500 euro, a do KKR 340!! O ile ta pierwsza cene jestem w stanie przelknac, o tyle zastanawia mnie jedno - skad ta rozbierznosc???? <shock>
www.momondo.com
www.tui.de
Z mojego doswiadczenia wynika, ze na tych stronach prawie zawsze mozna znalezc tansze taryfy niz te, ktore proponuje Luxair. Ostatnio znalazlem tam oferte Alitalii przez Mediolan na trasie LUX-WAW za 205 euro ze wszystkimi oplatami (kolejny byl SAS przez Kopenhage za 290 euro i Lufthansa przez Frankfurt za 360 euro). Oczywiscie warunek konieczny do znalezienia dobrej taryfy to rezerwacja 20-30 dni przed wylotem.
petycja do Luxair :)
Moderator: LuxTeam
Clemantis, nie badz taka przystojna . Planowy lot przez Mediolan trwa godzine dluzej niz przez Frankfurt. Ja osobiscie wybralem Kopenhage za kilkadziesiat euro wiecej, ale preferencje sa rozne i sa ludzie, ktorzy preferuja ryzyko opoznienia za nizsza cene <mrgreen> . Troche wiecej empatii i nie czepiaj sie glupot tylko po prostu przyjmij informacje do wiadomosci, a czy ja wykorzystasz to juz your business <lol>clematis pisze:krzys1970 pisze:minka pisze: Z Lux do Wwy przez Mediolan? <roll> Doskonaly pomysl Krzysiu! A moze uda Ci sie znalezc polaczenie przez Timbuktu, a nuz byloby jeszcze taniej?
Taniej nie taniej, ale sie cos zwiedzi po drodze. Ja raz lecialem (na serio) z Niemiec do Londynu przez Tel Awiw, zrobilem sobie tam stop over na 3 dni, cena biletu byla taka sama jak bezposredniego lotu z Niemiec do Londynu, wiec mialem darmowa wycieczke do ziemi obiecanejclematis pisze:
Z Lux do Wwy przez Mediolan? <roll> Doskonaly pomysl Krzysiu! A moze uda Ci sie znalezc polaczenie przez Timbuktu, a nuz byloby jeszcze taniej?
Nieee no Byly . To juz bylo troche ekstremalne i raczej zahacza o wariant "Timbuktu" <mrgreen> . Co prawda moze pomoze to Clematis zrozumiec <rotfl> , ze przesiadki lotnicze niekoniecznie odbywaja sie w miastach lezacych w linii prostej na trasie port wylotu - port docelowy .byly pisze:Taniej nie taniej, ale sie cos zwiedzi po drodze. Ja raz lecialem (na serio) z Niemiec do Londynu przez Tel Awiw, zrobilem sobie tam stop over na 3 dni, cena biletu byla taka sama jak bezposredniego lotu z Niemiec do Londynu, wiec mialem darmowa wycieczke do ziemi obiecanejclematis pisze:
Z Lux do Wwy przez Mediolan? <roll> Doskonaly pomysl Krzysiu! A moze uda Ci sie znalezc polaczenie przez Timbuktu, a nuz byloby jeszcze taniej?
wiesz wszystko zalezy od tego, jakie ma sie plany: ja mialem tydzien wolnego i chcialem sie gdzies wybrac, gdzie, bylo mi wszystko jedno, a akurat byla taka dziwaczna promocja, ze lot do tel awiwu mozna bylo polaczyc za pol darmo z kilkoma miastami w Europie, to skorzystalem, jakby mi zalezalo tylko na locie do londynu jak najszybciej, to bym tego nie zrobil.
Raz lecialem do Australii przez Afryke Poludniowa i to byla chyba najlepsza podroz mojego zycia, ja tam jestem elastyczny ;-
Raz lecialem do Australii przez Afryke Poludniowa i to byla chyba najlepsza podroz mojego zycia, ja tam jestem elastyczny ;-
Byly, skoro z ciebie taki globtroter, to zapraszam do dzialu "Podroze". Tam mozesz sie podzielic wojazami po swiecie. Aha, wklej tez jakies fotki, no chyba ze akurat nie miales aparatu.byly pisze:Raz lecialem do Australii przez Afryke Poludniowa i to byla chyba najlepsza podroz mojego zycia, ja tam jestem elastyczny ;-
Dziękujemy wszystkim za żywy udział w dyskusji. Temat zdaje się już powoli się wyczerpał, względnie zszedł nieco na manowce w kierunku osobistych dywagacji dwóch takich. <glupi> Jestem szczerze dumny z tego, że nikt więcej nie uznał za stosowne włączenia się do tej wymiany zdań, która zresztą wylądowała w miejscu mało prestiżowym. Komu zależy, niech jej poszuka. Dla mnie w każdym razie jest to dowód, że ogólny poziom forum jest wysoki, skoro tylko dwie osoby czują się dobrze na tak niskim poziomie rozmowy. <okok>
Wątek niniejszym zamykam. Wkrótce rozpocznę drugi na ten sam temat, umieszczając nieco dokładniejszą analizę wyników ankiety lotniczej. Dane już wklepane w excela (ponad 1000!), analiza w toku. Chętnie posłuchamy Waszych opinii na temat tych wyników jak i propozycji konkretnych argumentów lub sformułowań do petycji/listu do linii lotniczych.
Stay tuned!
Wątek niniejszym zamykam. Wkrótce rozpocznę drugi na ten sam temat, umieszczając nieco dokładniejszą analizę wyników ankiety lotniczej. Dane już wklepane w excela (ponad 1000!), analiza w toku. Chętnie posłuchamy Waszych opinii na temat tych wyników jak i propozycji konkretnych argumentów lub sformułowań do petycji/listu do linii lotniczych.
Stay tuned!