Szukam mieszkania do wynajecia

Lokum na początek, wynajem, zakup nieruchomości...
ja_2008

Szukam mieszkania do wynajecia

Post autor: ja_2008 »

Szukam mieszkania nieumeblowanego od kwietnia/maja…

2 pokoje (sypialnia plus salon) lub ew 3 pokoje (2 sypialnie plus salon), ok. 70 m2, chetnie z balkonem
Kuchnia: musi być urzadzona czyli szafki, lodowka, piekarnik, zmywarka
Lazienka: pralka, bardzo chetnie wanna
Pietro: parter odpada, chyba ze wysoki, jesli pietro to koniecznie winda

Piwnica/schowek - koniecznie

Lokalizacja: najchętniej - Merl, Berlair, Limpertsberg, Kirchberg, odpada: Gasperich, Bonnevoie
Komunikacja miejska w pobliżu – koniecznie!

Z gory dziekuje za wszystkie rady pt Informatorium i linki do agencji nieruchomosci. Wiem o tym. Szukam konkretnych ogłoszeń, najchętniej bez pośrednictwa agencji.
Jesli ktos z Was zna kogos kto wlasnie ma zamiar sie wyprowadzic lub wie o jakims wolnym mieszkaniu, to prosze o kontakt na:
ja_2008@onet.eu

Milego dnia
Awatar użytkownika
inesitka

Re: Szukam mieszkania do wynajecia

Post autor: inesitka »

ja_2008 pisze:Lazienka: pralka
ten warunek będzie bardzo ciężko spełnić, bo po pierwsze, zwykle odpowiednie przyłącza są tylko we wspólnej pralni (w piwnicy lub na strychu), a po drugie, rzadko który właściciel zapewnia pralkę (ew. w umeblowanych mieszkaniach, ale to też ewenement). Tak więc w tym punkcie warto obniżyć wymagania
Agata

Post autor: Agata »

Ja akurat wynajmuje nieumeblowane mieszkanie, w ktorym jest pralka, ale rzeczywiscie nie w lazience tylko w kuchni.
Mysle, ze mozna obnizyc wymagania i isc do pralki ktora bedzie stala w piwnicy albo jak u mnie w kuchni, ale jak ktos nie chce kupowac pralki, to nie ma czego obnizac ;-)))
Agata
Awatar użytkownika
inesitka

Post autor: inesitka »

Agata pisze:Ja akurat wynajmuje nieumeblowane mieszkanie, w ktorym jest pralka, ale rzeczywiscie nie w lazience tylko w kuchni.
Mysle, ze mozna obnizyc wymagania i isc do pralki ktora bedzie stala w piwnicy albo jak u mnie w kuchni, ale jak ktos nie chce kupowac pralki, to nie ma czego obnizac ;-)))
OK, ja też wynajmuję teraz mieszkanie z pralką, i chętnie nie kupowałabym jej do kolejnego. Jednak nie odrzucałabym oferty ładnego i niedrogiego mieszkania tylko dlatego, że nie ma w nim pralki, bo taki sprzęt to jest po prostu rzadkość. Oczywiście to tylko podpowiedź wynikająca z własnych doświadczeń - przez ostatnie miesiące obejrzałam b. wiele mieszkań i wydaje mi się, że ciężko jest znaleźć coś spełniającego absolutnie wszystkie kryteria. No chyba że ma się nieograniczone zasoby finansowe i czasowe.
misio

Post autor: misio »

Poczekajcie, zobaczy "kilka" mieszkan i wymagania jej spadna <mrgreen>
Awatar użytkownika
bamaza42

Post autor: bamaza42 »

ja_2008 pisze:2 pokoje (sypialnia plus salon) lub ew 3 pokoje (2 sypialnie plus salon), ok. 70 m2
To ja tylko dorzuce, gwoli dinformowania kolezanki - tutaj w ogloszeniach "2 pokoje" (tzn. 2 chambres) oznacza zawsze 2 sypialnie - salon to jakby standard... poza tym znalezc tu mieszkanie z 2 czy 3 sypialniami w tym metrazu (70m2)...chyba bedzie trudne... ;)
ODPOWIEDZ